- Home
- Marius Tuca Show
- (27.01.2020, 16:54)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EDIŢIE SPECIALĂ MARIUS TUCĂ SHOW. Ilie Năstase: Am 17 terenuri de tenis, dar nu m-a ajutat absolut nimeni. Asta este răutate / Nu vreau statuie, pot să-mi fac singur
Fostul mare tenismen Ilie Năstase a vorbit în cadrul emisiunii Marius Tucă Show despre academia de tenis pe care o are în Bucureşti, spunând că nu a fost sprijinit în nicun fel de autorităţile locale, lucru pe care îl consideră "o răutate".
Urmărește
5553 afișări
Redăm cele mai importante momente din emisiune:
Ora 19.40 Ilie Năstase: Idolul meu a fost Manuel Santana. Am vrut să-l copiez, de la el am învăţat
Fostul mare tenismen Ilie Năstase a declarat, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, că idolul său a fost spaniolul Manuel Santana, de la care a preluat stilul spectaculos.
"Idolul meu a fost Manuel Santana, din păcate am jucat doar o dată, în 1967, la Cupa Davis, la Bucureşti. Îţi trimitea liftate, scurte, loburi. Am vrut să-l copiez, de la el am învăţat. Aveam 21 de ani, el câştigase Wimbledon atunci. Avea şi un antrenor. Primul set l-am bătut 6-0 şi în al doilea conduceam cu 3-0. Îl întreba pe antrenor <Cine dracu e ăsta, mă copiază pe mine?>. După aia m-a bătut de m-a rupt, că s-a enervat. Era un campion!", a declarat Năstase, la Marius Tucă Show.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
De asemenea, fostul mare tenismen român spune că nu regretă stilul său de joc, pentru care a fost uneori criticat: "Nu am regrete. Mie mi-a plăcut, am făcut tenisul cu plăcere, cum mi-a convenit mie. Mie dacă nu îmi plăcea aşa, făceam cum voiam eu. Mulţi spun că dacă nu aş fi făcut ce făceam pe teren, atunci eram mai mare. Ei se uitau doar la alea pierdute, dar la cele câştigate nu".
Despre jucătorii din generaţia actuală, Ilie Năstase a spus că îi apreciază pe primii trei clasaţi, Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Roger Federer, însă favoritul său este elveţianul, ajuns la 38 de ani.
"Toţi sunt mari campioni. Fiecare perioadă din tenis a avut unu-doi mari campioni. Acum sunt trei. Înainte erau maxim doi şi îşi împărţeau titlurile. În istoria tenisului, când era Pete Sampras, el era cel mai bun. Nu ştim, poate în viitor va veni unul şi mai bun. Ca joc şi ca felul în care se comportă, Federer e favoritul meu, dar toţ sunt campioni. Vor veni şi alţii, poate în doi, trei, cinci ani. Poate o să vină unul de 2.10m şi o să câştige doar din serviciu", a mai spus Năstase.
Ora 19.10 Ilie Năstase, despre Simona Halep: A fost numărul unu odată, e de ajuns! Să fie foarte concentrată la turneele de Mare Şlem
Ilie Năstase spune că i-a oferit un sfat Simonei Halep, transmiţându-i sportivei din Constanţa să se concentreze doar la turneele de Mare Şlem, nu şi la tentativa de a reveni pe primul loc mondial. Citeşte continuarea...
Ora 18.45 Ilie Năstase: N-am avut antrenor niciodată, eram singur. Mai venea câte o soţie, din când în când
Ilie Năstase, primul lider din ierarhia ATP, a vorbit în cadrul emisiunii Marius Tucă Show despre diferenţele dintre tenisul din perioada sa şi cel de acum. Fostul mare sportiv român spune că nu beneficia de antrenori, preparatori fizici sau arbitri profesionişti, aşa cum se întâmplă în prezent. Citeşte continuarea...
Ora 18.30 Ilie Năstase: Cel mai bun antrenament e meciul în sine, eu jucam la simplu, dublu, dublu mixt
Fostul mare tenismen român, Ilie Năstase (73 de ani), a povestit, în emisiunea moderată de Marius Tucă, despre cum a reuşit să ajungă numărul unu mondial şi să câştige 87 de turnee la simplu, 51 la dublu, 7 turnee de Grand Slam (simplu şi dublu) şi de cinci ori Turneul Campionilor.
Ilie Năstase a dezvăluit că nu a reuşit să echilibreze balanţa între sport şi viaţa personală.
"(n.red. - despre declaraţia lui Ilie Năstase - În viaţă, tenis, căsnicie am regulile mele. La a câta căsătorie eşti?) - La a cincea, dar ştii care e problema că atunci când eşti pe circuit e foarte greu să ţii familia, mai ales atunci când ai copii sau să zici că iau şi copilul cu mine pe circuit şi îi stric şi lui viaţa. Nu am putut să fac asta, nu am putut să le împac pe amândouă bine. Cineva trebuia să câştige bani, să ţină familia, eu eram ăla.
Ea, soţia, trebuia să se ocupe de copil şi de şcoala ei şi ce făcea acasă. Stăteam lângă Paris, am avut casa lângă Paris şi asta e problema, când nu eşti acasă (n.red. - se rupe ceva)... exact, nu ţine.
Două au fost pe circuit (n.red. - căsătorii) şi trei fără circuit, au fost pe circuitul ăla mic, a fost circuitul ăla bătrân, la veterani", a precizat Ilie Năstase, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, care a precizat cât timp stătea departe de casă în perioda în care juca tenis:
"În anii ăia jucam între 30 şi 35 de turnee finale, jucam mult. Jucam 11 luni, aveam cred că trei săptămâni în România, veneam cu Ţiriac, la părinţi, de Crăciun, şi în ianuarie o luam din loc. Aşa am progresat, pentru că dacă nu ne lăsau să jucăm 10 luni din 11 nu puteam.
(n.red. - s-a spus foarte mult despre tine că a fost în primul rând talentul şi mai puţin munca) Eu i-am copiat pe australieni care spuneau aşa: ca să te antrenezi cel mai bine este să joci meciuri şi jucam aşa: la simplu, la dublu şi la dublu mixt. Dacă te uiţi la toţi marii jucători dinaintea mea sau din timpul perioadei mele, toţi au făcut exact aşa, toţi au titluri la simplu, la dublu şi la dublu mixt. Acesta este cel mai bun antrenament, meciul, că e mixt, că e dublu el este un antrenament. La antrenament normal fiecare fă aşa, mai face un mişto, e la meci trebuia să fii serios. Şi jucam trei meciuri pe zi. Mi-aduc aminte că în '72 am făcut trei finale la rând, una după alta, simplu, dublu, dublu mixt. Am stat pe teren, pur şi simplu, nu mai era timp.
La Wimbledon (n.red. - finala din 1972) am jucat cinci ore fără să avem scaun, scaunul s-a pus în 1973. Puneam rachetele lângă fileu, lângă arbitru, veneam beam o limonadă urâtă, caldă şi schimbai doar. Te ştergeai cu prosopul două secunde, luai racheta şi plecai. Meciul a durat cinci ore şi un sfert schimbând repede, dacă stăteai şi pe scaun dura şapte ore".
În '73 nu am ştiut că ATP va băga chestia aia cu computerul (n.red. a devenit numărul 1 mondial). Am mai fost (n.red. - numărul 1), clasamentule le făceau ziariştii, nu era oficial, cu computer. Nu aveam cum să nu fiu că am luat opt turnee la rând, la Monte Carlo, Roma, Paris, Madridul, tot ce era în Europa pe zgură şi Roland Garros-ul le-am luat eu, nu aveam cum să nu fiu numărul 1".
Ora 18.00 Ilie Năstase: Am 17 terenuri de tenis, dar nu m-a ajutat absolut nimeni. Asta este răutate
Năstase spune că Primăria Sectorului 1 nu a dorit să îl sprijine în activitatea sa, el fiind nevoit să aştepte o perioadă foarte lungă pentru a intra în posesia Bazei Sportive Voinţa. De asemenea, primul lider din istoria ATP este de părere că ar fi avut toate condiţiile necesare la dispoziţie dacă ar fi ales să plece într-o altă ţară.
"Există o academie, dar m-am chinuit mult. Nu financiar, dar m-am chinuit mult să intru pe terenul acela, Voinţa. 20 de ani! Dacă m-aş fi dus în altă ţară, probabil mi se puneau la dispoziţie în următoarele trei ore. Am 17 terenuri de tenis, am un teren de fotbal, pe care l-am închiriat lui Ciprian (n.r. Marica). L-a făcut frumos, a făcut tribuna cu lumină, a început să arate frumos. Nu am fost ajutat de absolut nimeni, nici de domnul primar al Sectorului 1. Nu ştiu ce a făcut şi cum a făcut, dar a mers să sponsorizeze Rapidul, care e în Sectorul 6. Eu am fost în Sectorul 1 şi nu am avut voie. Probabil domnul Copos a pus reşedinţa Rapidului în sectorul 1. El decide ce vrea să facă. Eu l-am găsit pe Ciprian, care a băgat bani. Nu e un reproş. Dar dacă ai pe cineva, care vrea să facă o academie frumoasă şi nu îl ajuţi, asta înseamnă că e răutate. E răutate, după mine. I-am spus că pot trece oamenii, să vină cu cărucioare, să vină copii de peste drum, să joace gratis", a declarat Năstase, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.
Ilie Năstase consideră că investiţia în academie nu va mai putea fi recuperată şi este sceptic în privinţa unei viitoare implicări a autorităţilor în proiectul său.
"Eu am băgat foarte mulţi bani acolo, n-o să-i scot până mor. Eu am băgat în ceva ce mi-a adus satisfacţie, tenisul. Vine Sorana Cîrstea, vin mai mulţi jucători acolo. Se face şi iniţierea copiilor, dar vin cei care sunt de valoare. Nu pot lua de la zero copiii, nu mai câştig ce câştigam înainte. Am şi foarte multe cheltuieli. Cât pot, ajut. Nu mă supăr nici dacă vin cu doi lei cei de la Primărie. Eu sper să vină. Academia am încercat să o iau din 1999 şi până în 2012. 15 ani nu am reuşit să intru. Acum nu mai pot să recuperez, că nu mai am timp. E foarte frumos locul, e pe lângă un lac. Vin ăia care au bani deocamdată. Eu am cedat cuiva şi se ocupă acel băiat. Dacă n-au vrut până acum, nu cred că vor vrea nici de acum să ne ajute. Rămân cu ce am eu şi ce pot eu. Aveam şi un turneu cu Simona (n.r. - Halep), se numeşte Dedeman Simona Turneu, care ne ajută mult să ne facem publicitate.", a mai spus Năstase.
Ora 17:47 Nu vreau statuie, pot să-mi fac singur. Dar respectul asta cere, o statuie
Ora 17:31 Cel mai mare copil al meu are 45 de ani. E de o seamă cu soţia mea
Ora 17:19 Ilie Năstase, despre clasa politică: Politicienii ăştia care dau legi, n-au familie, n-au prieteni? Ce le spun lor? Ţara a fost preluată de nişte oameni care au vrut să o controloze în continuare.
Ştirea iniţială:
Ilie Năstase va rememora împreună cu Marius Tucă momentele de aur ale carierei sale de jucător profesionist.
Ce s-a schimbat în tenisul romanesc de la Ilie Năstase la Simona Halep?
Cum a fost când a scris istorie devenind primul român nr. 1 mondial?
Ce a simţit când primea trofeu după trofeu şi cum i s-a schimbat viaţa trăind într-o ţară comunistă?
Care a fost secretul succesului său? Cine i-a îndrumat primii paşi şi cine i-a marcat cariera?
Cum a trăit trecerea de la comunism la capitalism?
Ce spune despre Simona Halep? Ce sfaturi dă celor care vor să-i calce pe urme?
E greu sau e uşor să te numeşti Ilie Năstase? Cum a făcut faţă celebrităţii?
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe