- Home
- Marius Tuca Show
- (16.04.2020, 12:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Rafila, predicţie: Vârful epidemiei a trecut dacă românii nu se întâlnesc de Paşte/ Semnal de alarmă: Discriminarea creşte faţă de pacienţii care nu au boala. Oameni refuzaţi să fie trataţi
Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a semnalat un fenomen alarmant în spitale pentru că sunt persoane cu alte afecţiuni sau boli care sunt refuzate întrucât nu prezintă cu test negativ la coronavirus.
Urmărește
11128 afișări
„Daca noi plecam de la premisa ca orice persoana sanatoasa care se prezinta la medic ar putea fi infectata si nu il tratam pana nu se prezinta cu test pozitiv, creăm o problema legata de mortalitate mult mai mare”, a spus medicul.
O sa ajungem sa ii discriminam pe cei care nu au boala, a spus Rafila, decizii de selecţie care pun în pericol sănătatea din această ţară.
El a vorbit despre sărbătorile de Paşte ca despre un test. „Sarbatorile de Paste reprezinta o relaxarea restrictiilor si vrem sa vedem ce se va intampla in acest interval de 7-14 zile, daca reusim sa avem un comportament care sa limiteze contactele fizice”, a spus medicul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Putem spune că vârful epidemiei a trecut, dacă românii nu se întâlnesc de Paşte, a apreciat Rafila, la Marius Tucă Show. Iar în ceea ce priveşte intoarcerea la muncă, aceasta s-ar putea realiza progresiv, în opinia sa, dupa data de 15 mai.
Principalele declaraţii ale medicului Alexandru Rafila:
(T: Cum se trateaza un asimptomaticii?) Noi avem doua feluri de asimptomatici, cei care nu stiu ca trec prin boala si cei care se imbolnavesc, au o forma usoara si devin asimptomatici. Cei care sunt asimptomatici ar trebui transferati in niste spatii tampon.
- Discriminarea creste in Romania fata de pacienti. O sa ajungem sa ii discriminam pe cei care nu au boala. Pun în pericol sănătatea din această ţară, pacienţi care nu sunt trataţi pentru că nu vin cu test negativ de COVID-19.
- Sunt persoane care se prezinta in spital si nu sunt primiti pentru ca nu se prezinta cu test negativ. Daca noi plecam de la premisa ca orice persoana sanatoasa care se prezinta la medic ar putea fi infectata si nu il tratam pana nu se prezinta cu test pozitiv, cream o problema legata de mortalitate mult mai mare
- Noi am extins testarea si am inclus persoanele la risc, adica pacientii oncologici, pacientii dializati, femeile gravide si batranii din centrele de ingrijire.
- Testari in carantina se fac la persoanele simptomatice si la femeile gravide care se gasesc in carantina indiferent daca sunt sau nu simptomatice.
- Eu am intrebat cum se testeaza pacientii in China si daca utilizeaza teste serologice. Daca esti diagnosticat si asimptomatic recomandarea de tratament o face medicul de boli infectioase.
- Daca esti diagnosticat si asimptomatic recomandarea de tratament o face medicul de boli infectioase. Virusul poate ramane în corp 1-2 saptamani la asimptomatici
- Trebuie sa schimbam algoritmul de eliberare a pacientului din spital care se bazeaza pe 2 teste PCR negative.
(T: Cum comentati cazul directorului din Focsani) Depinde cum este legislatia in momentul acela.
- Am studiat si eu utilizarea celor doua medicamente -azitromicina si hidroxiclorochina - se pare ca impreuna au un efect important asupra multiplicarii virusului si nu numai asupra efectelor, ambele au efecte cardiotoxice marcate si daca le administrez impreuna mai ales la persoane care au probleme cardiovasculare pot sa complice foarte mult aceste probleme.
- (Legat de ridicarea masurilor de restricti) Teama este ca dupa ce ridici masurile daca o faci brusc nu este bine si atunci trebuie facuta gradual.
- Sarbatorile de Paste reprezinta o relaxarea restrictiilor si vrem sa vedem ce se va intampla in acest interval de 7-14 zile, daca reusim sa avem un comportament care sa limiteze contactele fizice.
- As incuraja marile lanturi de magazine sa mareasca programul de lucru.
- Nu putem sa testam toata populatia, daca testam azi pe toata lumea nu inseamna ca peste 3 zile nu se imbolnavesc.
- Eu sper sa intram dupa data de 1 mai pe un trend descendent sustinut care sa ne faca sa luam masuri de relaxare si sa redeschidem si scolile.
(T: Plecand de la ratiune ca varful va fi la 2 saptamani dupa Paste eu cred ca varful a fost atins deja daca lumea nu se vede de Paste) Daca trendul actual care arata o crestere moderata probabil ca o sa avem intre 12-14 mii de cazuri. Numarul de cazuri de astazi este generat de comportamentul nostru din urmatoarele 7 sau 10 zile.
- Eu cred ca ar trebui sa ne intoarcem progresiv la munca dupa data de 15 mai.
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, vine cu ultimele cifre legate evoluţia crizei şi îţi va spune ce măsuri trebuie să respecţi de Paşte. De la acesta aflăm ce trebuie să facem pentru a ne proteja bătrânii şi pentru a-i ajuta în perioada de izolare. Reputatul specialist va dezvălui cât va mai trebui să stai în casă şi cum pergătesc autortităţile revenirea la viaţa reală.
Acestea sunt doar câteva dintre subiectele dezbătute cu medicul Alexandru Rafila, începând cu ora 18.00, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: David Saranga, ambasadorul Israelului în România: Sfântul Mormânt va fi închis, doar câţiva oameni vor fi acolo pentru a distribui Lumina/ Israelul începe testarea vaccinului anti Covid-19
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian