- Home
- Marius Tuca Show
- (04.05.2020, 16:59)
Video „Marius Tucă Show”. Dr. Ion Alexie: Trebuie să ne pregătim pentru toamnă, o să fie două virusuri în acelaşi timp. Oamenii trebuie să fie vaccinaţi / Remdesivirul nu este un tratament miraculos
- Dr. Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” şi Coordonator al Programului Naţional HIV SIDA şi dr. Ion Alexie, medic specialist boli infecţioase într-un spital din Las Vegas, au fost invitaţi luni, 4 mai, la „Marius Tucă Show”
- Dr. Ion Alexie a declarat că trebuie să fim pregătiţi şi vaccinaţi pentru că la toamnă vor circula două virusuri în acelaşi timp, anume gripa şi noul coronavirus
- Totodată, dr. Adrian Marinescu a spus că Remdesivirul şi-a demonstrat utilitatea, dar „nu este un tratament miraculos”
Urmărește
5037 afișări
Dr. Adrian Marinescu şi dr. Ion Alexie, aflaţi în linia întâi în lupta împotriva coronavirusului, au vorbit la „Marius Tucă Show” despre numărul insuficient al donatorilor valizi de plasma hiperimună, despre limitele clare ale acestui tratament şi au răspuns la cele mai frecvente întrebări ale zilelor noastre legate de epidemia de coronavirus.
Redăm declaraţiile principale:
Marius Tucă: Vorbim despre asa zisele masuri de relaxare, cum vedeti ceea ce a anuntat presedintele?
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Dr. Adrian Marinescu: Consider ca nu este o relaxare, sunt aceleasi masuri de restrictie si e clar ca o perioada vom mai trai cu virusul. Daca in 15 mai vorbim de aceasta relaxare, in 1 iunie vom vedea daca ne-am facut temele.
Marius Tucă: Cum se deschid frizeriile?
Dr. Adrian Marinescu: Trebuie să ne gandim ca acele restrictii exista in continuare, cand mergem la frizerie vom purta masca si manusi, va purta si frizerul. La cabinetele stomatologice daca port masca tot trebuie sa o dau jos la un moment dat. Nu trebuie sa mergem cu probleme respiratorii chiar daca mergem la frizerie sau la stomatolog
Marius Tucă: Credeti ca ar trebui luata temperatura la frizerie si la stomatolog?
Dr. Adrian Marinescu: Cred ca ar trebui luata temperatura angajatilor.
Marius Tucă: Daca atata lume merge in piete, de ce nu s-ar deschide si restaurantele?
Dr. Adrian Marinescu: Ele se vor deschide destul de repede, la restaurante sunt niste chestiuni care ar trebui gandite. Clientii ar trebui sa stea linistiti la mese, ar trebui sa fie un numar rezonabil de persoane, chiar mai putin de 8.
Dr. Adrian Marinescu: Se spune ca hotelurile au fost tot timpul deschise.
Marius Tucă: Nu am inteles de ce nu se deschid bisericile?
Dr. Adrian Marinescu: Din acelasi considerent ca si restaurantele. El vor fi deschise in al doilea val de relaxare. Se asteapta sa fie un boom de persoane pe strazi.
Marius Tucă: Doctorii de la Matei Bals sunt testati in fiecare zi?
Dr. Adrian Marinescu: Nu, nu sunt testati in fiecare zi. Cei care au simptomatologie sunt testati imediat. Cred ca imbolnavirea personalului medical nu s-a intamplat in zona contaminata, eu cred ca se intampla prin contactul in zona care nu e contaminata. Medicii si persoanalul medical au risc de infectie din comunitate, exista riscul ca virusul sa vina si din afara spitalului.
Marius Tucă: Legat de tratamentul cu plasma...
Dr. Adrian Marinescu: Nu e un tratament miraculos, a fost folosit si la gripa spaniola si la Ebola. Folosirea plasmei e de incercat, logica exista. Nu stiu daca anticorpii protectori sunt chiar protectori. Intr-un anumit interval de timp se recolteaza plasma de la pacientii vindeacti dar nu stiu daca anticorpii sunt protectori. E greu de gasit donatorii. Sunt putini cei care pot fi donatori, sunt de preferat barbati, cei care isi doresc sa doneze nu pot sa o faca. Trebuie sa ne gandim si la compatibilitate.
Marius Tucă: Legat de teste, cum se testeaza si care sunt cele mai sigure teste?
Dr. Adrian Marinescu: Cu siguranta testele PCR. AM ajuns sa facem 7.000 de teste pe zi. In perioada care urmeaza o sa fie nevoie mai mare de teste. Testarea va fi si mai importanta din acest moment. Testele rapide au si ele un rol orientativ dar sunt si ele de facut pana la urma.
Dr. Adrian Marinescu: Se merge mai mult pe pacientii critici, oricine ar trebui testat daca are o simptomatologie respiratorie. Toti cei care ajung din intamplare la spital ar trebui testati.
Dr. Adrian Marinescu: Testarea serologica este foarte importanta, exista testele Eliza. Probabil ca viitorul apropiat va fi foarte important pentru testarea serologica. Cred ca se va intampla pas cu pas, angajatorii isi vor testa angajatii, si medicul de familie se poate orienta sa faca aceste teste.
Dr. Adrian Marinescu: Momentul in care ai doua teste negative e clar ca nu ai o infectie activa dar s-a constatat ca la cateva saptamani cand s-a facut testul a iesit pozitiv.
Dr. Adrian Marinescu: In Romania nu exista monitorizare pentru pacientul de acasa, asa cum este in Germania, stiind ca il tii in spital il poti monitoriza.
Dr. Adrian Marinescu: Ce se intampla in Romania se intampla peste tot in lume. SAm nevoie de teste serologice care sa fie valide si care sa spuna ce tip de abnticorpi am. Cei care sunt vindecati ar trebui evaluati serologic.
Marius Tucă: Am avut varful epidemiei?
Dr. Adrian Marinescu: Nu trebuie sa gandim ca e un varf ca de munte, e un platou cu dinti de fierastrau, suntem in dintii de fierastrau momentan. Cred ca nu exista posibilitate de crestere importanta, cred ca usor, usor curba o sa inceapa sa fie in scadere., nu stiu exact ce se va intampla dupa 15, e clar ca numarul de cazuri va creste.
Marius Tucă: Sunteti pentru carantinarea celor care vin din zona rosie?
Dr. Adrian Marinescu: Eu cred ca nu vom mai vorbi de carantina, vom vorbi in iunie. Treaba e cu dublu sens, si cetatenii romani pleaca in alte tari si ce se intampla aici se intampla si acolo.
Dr. Ion Alexie: Parerea mea este ca Redemsivirul va micsora numarul de zile din spital, nu o sa scada mortalitatea. Profesorul cu care am incercat sa discut azi a spus ca datele studiului s-au schimbat, probabil ca si-au dat seama ca mortalitatea nu este scazuta.
Dr. Adrian Marinescu: Remdesivirul si-a demonstrat utilitatea dar nu este un tratament miraculos.
Dr. Ion Alexie: Legat de tocizilumab, au inceput sa para fangemii, candida in sange, probleme este ca candida in sange este greu de depistat.
Dr. Ion Alexie: Trebuie sa ne pregatim pentru toamna, o sa fie doua virusuri in acelasi timp, gripa si coronavirusul, oamenii trebuie sa fie vaccinati.
Marius Tucă: Legat de vaccinuri pentru gripa sezoniera...
Dr. Adrian Marinescu: Vaccinarea antigripala noi o facem la jumatatea lui octombrie pe principiul ca trebuie sa fie updatat pentru acel sezon, e interesant ca in SUA poate sa fie facut din septembrie.
Dr. Ion Alexie: A aparut Trump si a spus ca oamenii ar trebui tratati cu razele ultraviolete. Au inceput sa se face teste cu raze ultraviolete cu raza mai lunga, probabil ca vor fi aprobate si ele. Spectrul liminos ROGVAIV se termina la violet si nu le vedem.
Dr. Ion Alexie: Tratamentul cu hidroxiclorochina dat rezultate. Am avut 16 pacienti intubati dintre care mi-au murit 3 pentru ca au fost foarte gravi, 2 au murit pentru ca familiile au spus sa ii las sa moara si a mai murit unul care nu cred ca a murit de Covid-19.
Dr. Adrian Marinescu: Si noi in Romania am folosit combinatia dintre hidroxiclorichina si azitromicina. Rezultatele sunt bune, la noi procentul este in jur de 6%.
Dr. Ion Alexie: Au publicat chinezii un studiu ca hidroxiclorichina a scazut mortalitatea. Remdesivirul l-am dat si la o pacienta gravida. Virusul nu se transmite intraplacentar.
Dr. Adrian Marinescu: Eu ma bucur ca, desi este mare distanta intre noi, lucrurile au fost similare si exact ce spunea domnul doctor s-a intamplat si in Romania si la nivel de tratement.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Prof. dr. Alexandru Rafila: Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală. Un procent mic, de doar 2%
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe