- Home
- Marius Tuca Show
- (12.05.2020, 12:21)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Preotul Constantin Necula: Sâmbătă seara va fi prima slujbă. Să le spunem credincioşilor că le mulţumim pentru rezistenţă
- Biserica e una din puţinele instituţii care a rămas de partea poporului, a spus Părintele Constatin Necula în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”
- În timpul pandemiei a ieşit la iveală lipsa de caracter a anumitor persoane, prin atitudinea pe care aceştia au manifestat-o faţă de Biserică, a mai spus acesta
- Acesta a mai declarat că sâmbăta viitoare va avea loc prima slujbă de după încheierea stării de urgenţă
Urmărește
3382 afișări
Marius Tucă: Cum a fost perioada asta?
Părintele Constantin Necula: A fost o vreme aproape normală după Paşte. Instituţiile Bisericii şi-au văzut de treabă, preoţii s-au rugat. Biserica e o corabie liniştită. M-aş fi aşteptat ca şeful statului sau premierul să spună următoarea afirmaţie: În ciuda faptului că am pus la colţ Biserica, recunosc că Biserica ne-a surprins plăcut şi şi-a făcut meseria. Biserica e un partener serios al statului. Cred că suntem printre puţinele instituţii care au rămas de partea poporului. Biserica ştie să privească şi pe 200-300 de ani. Suntem lipsiţi de disperarea timpului imediat. Nu Biserica e izvorul de coronavirus în România.
Marius Tucă: Ai fost una dintre vocile importante ale Bisericii.
Părintele Constantin Necula: Biserica a înţeles că la o situaţie specială se aplică o soluţie specială. Am fost înjuraţi că avem un arhiepiscop care are coronavirus. Perioada asta a scos la suprafaţă lipsa de caracter a unora.
Marius Tucă: Ce s-a întâmplat în preajma Paştelui?
Părintele Constantin Necula: Biserica e fiecare dintre noi. Tu eşti Biserica, eu sunt Biserica. Medicii din linia întâi sunt Biserica. Sunt preot pentru că mi-a îngăduit Dumnezeu să fiu acolo. Foşti studenţi de ai mei sunt preoţi pe ambulanţă. Ţara asta nu poate fi umilita la nesfârşit, în sufletul ei. Poporului i s-a transmis ca unei turme.
Marius Tucă: Nu s-a spus nimic până acum de Biserica.
Părintele Constantin Necula: Cantitate neglijabilă. E o lipsă de orientare şi de consultare politică. Lipsă de şcoala politică. Comunicarea n-a fost unitară. Cine vrea să fie politician, măcar limba română să o cunoască. România trebuie să aiba un plan realist pentru a putea merge mai departe. Explică logic, adu argumente, dar unitar. Unul singur să vorbească despre măşti, unul singur despre intervenţii.
Marius Tucă: N-am înţeles dacă românii au voie să părăsească localitatea în care stau.
Părintele Constantin Necula: Deplasarea trebuie să fie corect făcută. Oamenii au obosit. M-am întâlnit cu ei pe stradă. Sunt obosiţi. Poporul ăsta are şi un suflet. Nu poţi să îl calci în picioare la nesfârşit.
În ciuda aparenţelor, chiar cred că s-au descurcat bine unii din guvern. Nu e treaba noastră să analizăm lucrurile astea. Azi e ziua asistentelor medicale. Ele sunt în criză medicală de 30 de ani. Multe s-au pensionat înainte de vreme. Nu putem dezumaniza sistemul medical. Vrem să le facem pe toate repede pentru că sunt foarte multe fisuri în zid. Ne va trebui o reflecţie naţională pe situaţia asta. Dar noi ne ferim să face reflecţie naţională pe Revolutie, pe mineriade.
În ciuda aparenţelor, chiar cred că s-au descurcat bine unii din guvern. Nu e treaba noastră să analizăm lucrurile astea. Azi e ziua asistentelor medicale. Ele sunt în criză medicală de 30 de ani. Multe s-au pensionat înainte de vreme. Nu putem dezumaniza sistemul medical. Vrem să le facem pe toate repede pentru că sunt foarte multe fisuri în zid. Ne va trebui o reflecţie naţională pe situaţia asta. Dar noi ne ferim să face reflecţie naţională pe Revolutie, pe mineriade.
Preoţii din spitale au muncit greu în linia întâi. Mi-au explicat cât de importantă a fost pentru oamenii ăia împărtăşania. În multe situaţii s-a transmis prin medici, asistente. Nu avem un corp medical lipsit de suflet. Medicii noştri şi asistentele noastre nu sunt nişte măşti. Linguriţa e un mijloc de împărtăşanie. Modul de a împărtăşi e multiplu. Biserica nu e făcută doar pentru cei care vin la împărtăşanie. Rigoarea nu se confundă cu rigorismul.
Marius Tucă: Am văzut foarte mulţi care au avut comportament de miliţieni.
Părintele Constantin Necula: E posbil.
Despre pupatul icoanelor
Părintele Constantin Necula: Guvernanţii mi-ar fi plăcut să aibă această atenţie în spitale, în azilele de bătrâni. La treaba cu biserica avem şi noi miniştri noştri. Se dezinfectează tot în biserică.
În momentul în care loveşti în Biserică, strici pacea ţării. Cum liniştesc bătrânii care vin la împărtăşit? Ei vin să le dau o veste bună. Ma aşteptam ca Grupul de Comunicare Strategica să emită un document în care să spună care ştiri au fost false.
Despre relaxare
Despre relaxare
Părintele Constantin Necula: De acum, mingea e în terenul nostru. Din 15 mai se va vedea dacă suntem cetăţeni responsabili. Faza cu masca şi cu sunatul la 112 mi se pare extrem de periculoasă. Au fost întreprinderi care au supravieţuit. Problema economică se rezolvă greu pentru că fiecare îşi menţine interesul. Liderii nu s-au pus la masă. O adunare fără ifose n-ar fi stricat. România e zguduită economic de aceiaşi oameni care au înrobit-o economic. Îmi pare rău că n-am avut un minister al angajaţilor. Mai e mult de lucru la legi. Cred că oamenii trebuie să fie lasati sa fie oameni. Mulţi dintre ei sunt trişti pentru că nu au unde să se întoarcă după 15 mai. Suntem într-o mare criză morală. Erau atât de simple nişte chei economice.
Cea mai terfelită a fost Constituţia, din punctul meu de vedere.
În anii 90, Constituţia ţării deja avea coperta din faţă ruptă. Eu cred că oamenii ăştia de la guvern îşi iubesc ţara, dar nu ştiu să o exprime. Trebuie să creştem o etică socială. Biserica nu e cantitate neglijabilă. Cred că, atât timp cât nu există o smerire reciprocă, ne va fi foarte greu să ne revenim.
Germania a fost singura care a luat în serios avertismentul OMS. E momentul să ne punem cu burta pe carte. Nu linguriţa e principala grijă a statului. E dificil să le spui copiilor că nu vor purta anul acesta toca, că nu va cânta Gaudeamus la absolvire. Nu avem copii inconştienţi. Copiiilor le este dor de şcoală. Sufletul şcolii sunt copiii. E trist. Ei sunt ca biserica într-un stat. Cred ca o ţară valorează cât a înţeles din Evanghelie. Marea majoritate a profesorilor sunt şapoul ţării. Toţi am fost în linia întâi. Unii dintre ei au fost profesorii.
Cel mai bun tratament pentru coronavirus va fi distanţa de ură, de incompetenţă, de răutate.
Sâmbătă seara va fi prima slujbă. Să le spunem credincioşilor că le mulţumim pentru rezistenţă. Cred că lingurita e şi hashtag-ul bisericii în fata tâlhăriei. Nu daţi cu palma peste linguriţa preoţilor. E cea care a hrănit poporul.
Sâmbătă seara va fi prima slujbă. Să le spunem credincioşilor că le mulţumim pentru rezistenţă. Cred că lingurita e şi hashtag-ul bisericii în fata tâlhăriei. Nu daţi cu palma peste linguriţa preoţilor. E cea care a hrănit poporul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Marius Oprea, la „Marius Tucă Show”: În 1989, Securitatea avea circa 10.000 de ofiţeri şi peste 2.000 de ofiţeri sub acoperire. Unde sunt toţi aceştia?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe