- Home
- Marius Tuca Show
- (30.04.2020, 13:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prof. dr. Alexandru Rafila: Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală. Un procent mic, de doar 2%
- Suedia este o ţară slab populată, unde măsurile de distanţare socială sunt ceva permanent, a spus prof. dr. Alexandru Rafila în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”
- Alexandru Rafila a mai vorbit despre măsurile ce pot fi implementate de companii pentru a relua activitatea
- El a mai declarat că pe 15 mai epidemia ar putea intra pe un tren descendent în România
- Profesorul Alexandru Rafila este de părere că doar 2% dintre români au trecut deja prin boală
Urmărește
8440 afișări
Alexandru Rafila: Michael Ryan (OMS) a spus un lucru. Oamenii au încredere în autorităţi şi măsurile impuse de autorităţi reprezintă literă de lege. Suedia e o ţară slab populată. Măsurile de distanţare socială sunt permanente. E felul lor de a fi. Nu vezi nicăieri niciun fel de zonă aglomerată, nu interacţionează foarte mult. E vorba de un background cultural. Sunt plusuri şi minusuri la fiecare popor.
Marius Tucă: Nu suntem atât de necivilizaţi precum pare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Alexandru Rafila: Nu există multe coeziune.
Despre conferinta de la Institutul AspenAlexandru Rafila: A fost o conferinţă organizată de Institutul Aspen din România. Circa 100 de companii au participat la această conferintă. Discuţia a fost legată de modul în care trebuie să ne reîntoarcem la activitatea economică. Trebuie regândită întreaga activitate. Există recomandarea ca spaţiile open space să fie compartimentate. Sfatul pe care îl oferă e să suplimenteze personalul pentru curăţenie şi să se reglementeze accesul în spaţiile comune, să fie personal care să se ocupe de chestiunea asta.
La asta ar trebui să lucrăm, ca să putem demara cât mai rapid un astfel de ghid. Trebuie să ai un standard minimal de la care să îţi poţi organiza activitatea. Se recomandă în continuare telemunca. Sănătatea mintală e extrem de importantă. Oamenii care sunt izolaţi mai mult tip se adaptează greu. Unul dintre subiecte este legat şi de sănătatea fizică şi psihică.
Marius Tucă: Domnul Cercel ce mai face?
Alexandru Rafila: Cred că este bine. Lucrează. Îşi vede de activitatea pe care are la conducerea spitalului. Să ştiţi că nu e uşor să conduci un astfel de spital.
Marius Tucă: Spunea că doctorii merg la pacienţi acasă. Se mai poate întâmpla lucrul ăsta?Alexandru Rafila: Întotdeauna lumea a asociat tratamentul cu spitalul, or lucrul ăsta nu mai e de actualitate. Această asistenţă medicală orientată spre ambulatoriu e o politică pe care trebuie să o facem şi noi.
Despre relaxarea măsurilor impuse în timpul pandemieiAlexandru Rafila: În Italia au luat măsuri foarte serioase şi rata transmiterii a scăzut sub 1%. A ajuns la 0,6%. În urma măsurilor de relaxare, se estimează o creştere de la 0.6 la 0.8 procente. E măsurabil. Ei iau aceste măsuri de relaxare mai repede decat noi.
Alexandru Rafila: Sper ca în această perioadă oamenii să fie precauţi, pentru că mai avem un hop de trei zile, acum, de 1 Mai. Sper ca pe 15 mai să fim pe trendul descendent, pentru că nu a început încă să scadă.Marius Tucă: În lume a scăzut numărul victimelor.
Alexandru Rafila: Asta este datorită măsurilor luate de conducerea statelor. În Rusia, încă este o creştere. Nu ştim cum evoluează boala în ţările închise sau subdezvoltate.
Marius Tucă: Numărul real de cazuri care credeţi că este?
Alexandru Rafila: Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr. Nu ascundem nimic. Foarte multă lume este asimptomatică. La fel este şi la gripă. Franţa a făcut prima un studiu de seroprevalenţă şi procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. 2% înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală.
Marius Tucă: A propos de mortalitate: unde credeţi că se va stabiliza?
Alexandru Rafila: Studiile de prevalenţă servesc şi la a corecta rata mortalităţii, se fac raportări mai bune. Din păcate, oamenii raportează mortalitatea la cazurile clinice.
Marius Tucă: Despre Remdesivir?
Alexandru Rafila: Avem date îmbucurătoare despre rezultate.
Marius Tucă: Remdesivirul poate fi dat de la o formă medie de afecţiune?
Alexandru Rafila: Da, la formele uşoare se poate folosi, eficacitatea ar fi foarte bună. Remdesivirul nu poate fi momentan produs în masă - se fac studii legat de un tratament de 5 zile, faţă de 10, ca să se poată da mai multor pacienţi.
Marius Tucă: A trecut vârful epidemiei?
Alexandru Rafila: Suntem pe platou. Nu trebuie să excludem o reapariţie, în anumite focare.Marius Tucă: Politicienii mută vârful după propriul lor interes. Cum vedeţi redeschiderea României?
Alexandru Rafila: Eu am informaţii indirecte despre ce se întâmplă. Există o comparare a măsurilor şi posibilitatea de a le menţine sau relaxa... depinde de gradul de risc pe care îl implică apropierea între persoane şi numărul de persoane pe care îl implică acea activitate. De exemplu, la frizerie apropierea este mare, dar numărul de persoane este mic. Cred că se vor deschide unele magazine, fără declaraţie, parcurile, dar va trebui să purtăm măşti. Cred că va începe şi zona economică. Cred că clădirile de birouri se vor deschide.
Marius Tucă: Cred că trebuie regândite birourile de tip spaţiu deschis.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Prof Alexandru Rafila şi epidemiologul Geza Molnar, exclusiv la „Marius Tucă Show”: Urmează scăderea morbidităţii, asta nu înseamnă că virusul va dispărea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe