- Home
- Meteo
- BUCUREŞTI, (11.03.2024, 13:27)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Agenţia de Mediu a UE: Europa trebuie să se pregătească pentru schimbări catastrofale ale climei
- UE trebuie să se pregătească pentru schimbări catastrofale ale climei.
- Avertismentul a fost tras de Agenţia de Mediu a UE.
- Specialiştii solicită autorităţilor să ia măsuri urgente.
Urmărește
1129 afișări
Agenţia de Mediu a UE: Europa trebuie să se pregătească pentru schimbări catastrofale ale climei
Ţările din Europa ar trebui să se pregătească pentru fenomene „catastrofale”, de la inundaţii majpre până la valuri de căldură fără precedent, a anunţat luni Agenţia de Mediu a UE, potrivit Reuters.
Factorii politici trebuie să elaboreze noi planuri pentru a aborda provocările, a transmis organismul cu sediul la Copenhaga în prima sa analiză la nivel european a riscurilor legate de climă.
Europa este continentul cu cea mai rapidă încălzire din lume, încălzindu-se cu o rată de două ori mai mare decât la nivel global, a mai transmis agenţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Specialiştii cred că valoarea daunelor poate fi micşorată dacă se iau măsuri urgente. În caz contrar, majoritatea celor 36 de riscuri climatice cu care se confruntă Europa ar putea atinge „niveluri critice sau catastrofale” în acest secol. Acestea includ riscuri pentru sănătate, producţia de culturi şi infrastructură.
Într-un scenariu pesimist, până la sfârşitul secolului, „sute de mii de oameni ar putea muri din cauza valurilor de căldură, iar pierderile economice numai din cauza inundaţiilor de coastă ar putea depăşi valoarea de 1 trilion de euro pe an”. Pierderile provocate de fenomenele meteo extreme au costat UE aproximativ 650 de miliarde de euro din 1980 până în 2022.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe