- Home
- Meteo
- BUCUREŞTI, (11.03.2024, 13:27)
- Petru Mazilu
Agenţia de Mediu a UE: Europa trebuie să se pregătească pentru schimbări catastrofale ale climei
- UE trebuie să se pregătească pentru schimbări catastrofale ale climei.
- Avertismentul a fost tras de Agenţia de Mediu a UE.
- Specialiştii solicită autorităţilor să ia măsuri urgente.
Urmărește
1131 afișări
Agenţia de Mediu a UE: Europa trebuie să se pregătească pentru schimbări catastrofale ale climei
Ţările din Europa ar trebui să se pregătească pentru fenomene „catastrofale”, de la inundaţii majpre până la valuri de căldură fără precedent, a anunţat luni Agenţia de Mediu a UE, potrivit Reuters.
Factorii politici trebuie să elaboreze noi planuri pentru a aborda provocările, a transmis organismul cu sediul la Copenhaga în prima sa analiză la nivel european a riscurilor legate de climă.
Europa este continentul cu cea mai rapidă încălzire din lume, încălzindu-se cu o rată de două ori mai mare decât la nivel global, a mai transmis agenţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gigi Becali: Oamenii lui Călin Georgescu mi-au cerut 350.000 de dolari ca să aducă echipa lui Trump în România
-
Războiul din Ucraina, ziua 1077. Declaraţia care îl va înfuria pe Putin. Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să primească arme nucleare / Şeful Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei demisionează / Scholz critică planul de ajutor al lui Trump / Rusia propune relaxarea regulilor de recrutare / Ucraina asigură întoarcerea în siguranţă a 12 copii din teritoriile ocupate de Rusia
-
Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”
Specialiştii cred că valoarea daunelor poate fi micşorată dacă se iau măsuri urgente. În caz contrar, majoritatea celor 36 de riscuri climatice cu care se confruntă Europa ar putea atinge „niveluri critice sau catastrofale” în acest secol. Acestea includ riscuri pentru sănătate, producţia de culturi şi infrastructură.
Într-un scenariu pesimist, până la sfârşitul secolului, „sute de mii de oameni ar putea muri din cauza valurilor de căldură, iar pierderile economice numai din cauza inundaţiilor de coastă ar putea depăşi valoarea de 1 trilion de euro pe an”. Pierderile provocate de fenomenele meteo extreme au costat UE aproximativ 650 de miliarde de euro din 1980 până în 2022.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Germania, Franţa, Polonia: 2024 a fost doar începutul unui val de distrugeri de locuri de muncă şi restructurări de personal care se va extinde în 2025
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe