Avertizare meteo cod portocaliu emisă pentru Bucureşti şi Ilfov

  • Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu, valabilă pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în perioada 29.09.2024 ora 08:00 – 30.09.2024 ora 10:00.
  • Fenomenele vizate vor fi caracterizate de ploi torenţiale şi intensificări ale vântului.
Urmărește
303 afișări
Imaginea articolului Avertizare meteo cod portocaliu emisă pentru Bucureşti şi Ilfov

Avertizare meteo cod portocaliu emisă pentru Bucureşti şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu, valabilă pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în perioada 29.09.2024 ora 08:00 – 30.09.2024 ora 10:00. Fenomenele vizate vor fi caracterizate de ploi torenţiale şi abundente, respectiv intensificări ale vântului, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov

„După emiterea avertizărilor au fost desfăşurate şedinţele Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti/ Ilfov, pentru aprobarea măsurilor necesare a fi luate pentru gestionarea şi monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteo periculoase. În acest context, va fi asigurată permanenţa instituţiilor cu rol în asigurarea funcţiilor de sprijin în Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă”, potrivit comunicatului.

În ceea ce priveşte informarea populaţiei, ISU B-IF a procedat la remiterea mesajelor prin intermediul panourilor electronice stradale şi a canalelor de comunicare online.

„Recomandăm cetăţenilor următoarele măsuri preventive. Pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii; evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ. Urmăriţi informările periodice transmise de autorităţi. Curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici