Căldura a ucis peste 50 de persoane în India în ultimele trei zile

Peste 50 de persoane au murit în India în ultimele trei zile, în condiţiile în care canicula continuă să afecteze anumite zone ale ţării, scrie BBC.

Urmărește
209 afișări
Imaginea articolului Căldura a ucis peste 50 de persoane în India în ultimele trei zile

Căldura a ucis peste 50 de persoane în India în ultimele trei zile

33 de persoane au murit în statul Uttar Pradesh în weekend din cauza căldurii, iar în statul Odisha alte 20 de persoane au murit din cauza caniculei, a declarat un oficial pentru agenţia de ştiri ANI.

Multe dintre aceste decese au fost raportate la 1 iunie, când India a votat în ultima fază a scrutinului pentru alegerile generale.

Rezultatele alegerilor urmează să fie anunţate pe 4 iunie.

La fiecare cinci ani, India organizează alegeri generale în lunile de vară aprilie şi mai.

Dar anul acesta, temperaturile au fost record, ţara înregistrând valuri de căldură frecvente, mai intense şi mai lungi.

Ministerul federal al Sănătăţii afirmă că au fost confirmate cel puţin 56 de decese confirmate din cauza valurilor de căldură între 1 martie şi 30 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
india,
căldură,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici