Capitala şi nouă judeţe rămân sub Cod portocaliu de caniculă. Ce zone se află sub Cod galben de căldură

  • Meteorologii au menţinut vineri avertizarea Cod portocaliu de caniculă pentru nouă judeţe şi municipiul Bucureşti.
  • Vineri, zona afectată de caniculă se restrânge.
Urmărește
559 afișări
Imaginea articolului Capitala şi nouă judeţe rămân sub Cod portocaliu de caniculă. Ce zone se află sub Cod galben de căldură

Capitala şi nouă judeţe rămân sub Cod portocaliu de caniculă. Ce zone se află sub Cod galben de căldură

Avertizarea Cod portocaliu, valabilă joi, arată că valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv. În cea mai mare parte a Munteniei şi sud-vestul Dobrogei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general, temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 18 şi 21 de grade.

De asemenea, tot pentru joi, AMN a emis avertizare Cod galben, potrivit căreia în sudul şi estul Olteniei, nordul Munteniei şi cea mai mare parte a Dobrogei va fi disconfort termic ridicat şi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 35 de grade.

Vântul va avea, joi, temporar intensificări în est, sud-est şi extremitatea de sud-vest a ţării.

Valul de căldură va persista, vineri, pentru a unsprezecea zi consecutiv. În judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, pentru care este emisă avertizare Cod portocaliu,va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, iar minimele de 20...21 de grade.

În sudul şi estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei şi în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat şi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 şi 21 de grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici