- Home
- Meteo
- BUCUREŞTI, (20.01.2025, 12:39)
- Cosmin Pirv
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Prognoza ANM
Vremea va fi caldă în următoarele zile, iar în unele zone temperaturile vor depăşi media multianuală, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Urmărește
359 afișări
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Prognoza ANM
Banat
Media temperaturilor maxime va creşte uşor de la 2...4 grade până spre 13 grade în perioada 26...28 ianuarie, caracterizând o vreme mult mai caldă faţă de normalul climatologic al perioadei. Din 29 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, media temperaturilor maxime va scădea uşor până la 9 grade (2 februarie), dar se va menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, acestea vor fi în creştere de la o noapte la alta. În dimineaţa de 20 ianuarie, media temperaturilor minime va fi în jur de -2 grade, urmând ca în dimineaţa zilei de 24 ianuarie să înregistreze valoarea de 3 grade. Din 25 ianuarie media temperaturilor minime va avea mici variaţii de la o dimineaţă la alta şi se va situa în jurul valorii de 1 grad.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la finalul intervalului (2 februarie).
Crişana
Media valorilor termice diurne va creşte uşor de la 2...4 grade până spre 12 grade în perioada 26...28 ianuarie. Din 29 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor scădea uşor până la 8 grade în 2 februarie, dar se vor menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea vor creşte de la o valoare medie de -4 grade în data de 20 ianuarie până la 3 grade în 24 ianuarie. Ulterior vor avea variaţii uşoare de la o zi la alta, media temperaturile minime fiind de 0...1 grad şi acestea urmând a fi peste cele specifice pentru această dată calendaristică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
UE plănuieşte interzicerea „chimicalelor veşnice” în produse de consum
-
Donald Trump revine la Casa Albă: inaugurarea care va promite un mandat plin de provocări şi speranţe
-
Românii din Diaspora se pot înscrie să voteze la o secţie din străinătate sau prin corespondenţă
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la începutul lunii februarie.
Transilvania
Până în 25 ianuarie, media regională a temperaturilor maxime va oscila între 5 şi 8 grade. După această dată, valorile termice diurne vor creşte treptat până la 9...10 grade (28 ianuarie), urmând ca mai apoi să scadă uşor până la 6 grade spre sfârşitul intervalului (2 februarie). Cu toate acestea, în toată perioada de referinţă, maximele termice se vor menţine peste cele specifice perioadei. În ceea ce priveşte minimele termice, acestea vor creşte de la o valoare de –5 grade în 20 ianuarie până la 0 grade în 25 ianuarie. Din 26 ianuarie şi până la finalul intervalului media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -2 grade. Astfel minimele termice vor fi mai ridicate decât cele climatologice specifice pentru această dată.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 ianuarie şi la finalul intervalului (2 februarie).
Maramureş
În primele zile din interval vor fi alternanţe termice, astfel încât media valorilor termice diurne va avea valori zilnice cuprinse între 4 şi 8 grade. Din data de 23 ianuarie, maximele termice vor creşte treptat până la valori de 10...11 grade în perioada 26-28 ianuarie, apoi vor scădea uşor până la 8 grade (2 februarie), dar se vor menţine mai ridicate decât ar trebui la final de ianuarie şi început de februarie. Referitor la media temperaturilor din timpul nopţii, aceasta va creşte de la -4 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (24-25 ianuarie). Din data de 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, media temperaturilor minime va fi de -1...0 grade şi se va menţine peste normele perioadei.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22-25 ianuarie, precum şi la începutul lunii februarie.
Moldova
Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. În primele zile, media maximelor termice va scădea de la 11 grade în data de 20 ianuarie la 6 grade în ziua de 22 ianuarie. După această dată media regională a temperaturilor maxime va creşte treptat până la 9 grade în ziua de 26 ianuarie, după care va scădea uşor la 6 grade (2 februarie). Media minimelor termice va creşte uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie minimele termice nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 0 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în ziua de 25 ianuarie, precum şi la sfârşitul intervalului (1-2 februarie).
Dobrogea
Media maximelor termice va creşte de la 8 grade (20 ianuarie) până la 11...12 grade (24 ianuarie). Din 25 ianuarie maximele termice vor avea mici variaţii de la o zi la alta, la finalul intervalului media maximelor termice fiind de 8 grade, caracterizând pe tot parcursul intervalului o vreme caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Minimele termice vor fi în creştere de la -1 grad (20 ianuarie) până la 4 grade (25 ianuarie). Din 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului media minimelor termice va înregistra mici variaţii şi va avea valori de 1...3 grade.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 22 şi 25 ianuarie, precum şi la finalul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie.
Muntenia
Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Maximele termice vor creşte uşor de la 8...9 grade în primele 3 zile până la 11...12 grade în perioada 23 - 28 ianuarie, apoi vor varia uşor de la o zi la alta înregistrând o valoare medie de 8 grade la finalul intervalului. Minimele termice vor creşte uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie minimele termice nu vor avea variaţii semnificative, media acestora fiind de 0...1 grad.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în data de 25 ianuarie, precum şi la finalul intervalului (2 februarie).
Oltenia
Pe parcursul întregului interval, valorile termice, atât cele maxime cât şi cele minime, se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Media maximelor termice va creşte uşor de la 8 grade în primele zile din interval până la 11...12 grade (25 ianuarie), apoi va avea variaţii uşoare de la o zi la alta, înregistrând valoarea de 8 grade la sfârşitul intervalului (2 februarie). Evoluţia va fi asemănătoare şi în privinţa minimelor, media acestora urmând să crească uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la 1 grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului media minimelor termice nu va înregistra variaţii semnificative, aceasta fiind de 0...1 grad.
Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului.
La munte
Media maximelor termice va scădea în primele zile de la 8 grade (20 ianuarie) la 0 grade (22 ianuarie), apoi va creşte treptat până la 6 grade (26 ianuarie). Din 27 ianuarie, media maximelor termice va scădea treptat, înregistrând valoarea de 0 grade la sfârşitul interalului (2 februarie). Cu toate acestea, valorile termice se vor menţine peste normele climatologice specifice acestei perioade. Din punct de vedere al temperaturilor nocturne, acestea vor scădea de la 0 grade (20-21 ianuarie) la -5 grade (22-23 ianuarie), apoi vor creşte uşor până la -1 grad (27 ianuarie). Din 28 ianuarie vor scădea uşor până la -5 grade la finalul intervalului (2 februarie).
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 ianuarie, precum şi la sfârşitul intervalului (1-2 februarie).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump depune jurământul pentru a deveni al 47-lea Președinte al SUA. Cum va decurge întreaga ceremonie de învestire
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„Hurkle-durkling” este ultima tendință în materie de travelling care a devenit virală pe TikTok. Ce alte trend-uri de călătorit sunt practicate
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
E știrea începutului de an! Gabi Bădălău s-a combinat cu Ema Uta! S-au ”izolat” 4 zile într-un apartament din Floreasca
CANCAN.RO
Se dă amendă de 3.000 de lei pentru cei care stau la bloc. Președintele Asociației de Proprietari poate intra în apartament
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe