Video Fenomen meteo rar: o furtună sahariană a lovit România. Care sunt riscurile la care ne expunem

  • O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, a lovit esudul, centrul şi sud-estul Europei
  • Norul saharian a ajuns inclusiv deasupra României
  • Vânt puternic şi depuneri de praf au fost semnalate în mai multe regiuni ale ţării
Urmărește
5039 afișări

Simţi că respiri greu când ieşi din casă? E din cauza unei furtuni de nisip care vine din Sahara şi care a provocat furtuni în mai multe regiuni. Fenomenul meteo extrem este periculos pentru mulţi oameni.

„Pe lângă o poluare vizuală şi dezagrement psihic, aducerea suplimentară a unor particule fine în atmosferă determină uneori autorităţile să recomande local evitarea deplasărilor persoanelor vulnerabile, precum femeile însărcinate ori persoane în vârstă în perioada respectivă”, spune Mircea Duţu, meteorolog.

Norul de praf dăunează sănătăţii, dar este bun pentru agricultura de la noi din ţară şi aşa afectată de seceta din primăvară.

Pentru agricultură prezintă avantajul unui aport de calcar şi alte minerale care pot revitaliza vegetaţia.

Ultima furtună de nisip a ajuns în România în 23 aprilie 2019 şi a durat timp de cinci zile. Administraţia Naţională de Meteorologie monitorizează evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici