Furtuna "Alex" a provocat inundaţii severe în Franţa. Furtuna se îndreaptă spre Italia

  • Cel puţin opt persoane sunt date dispărute în Franţa după ce o furtună a afectat partea de sud-est a ţării, provocând inundaţii puternice în jurul oraşului Nisa, au declarat sâmbătă autorităţile.
  • Institutul francez de Meteorologie a precizat că s-au înregistrat 450 mm de ploi în anumite zone, ceea ce echivalează cu aproape patru luni de ploaie în această perioadă a anului.
  • utorităţile au retrogradat alerta sâmbătă la nivelul portocaliu, furtuna îndreptându-se spre spre Italia.
Urmărește
2313 afișări
Imaginea articolului Furtuna "Alex" a provocat inundaţii severe în Franţa. Furtuna se îndreaptă spre Italia

Furtuna, supranumită "Alex" a provocat inundaţii severe în Franţa. Furtuna se îndreaptă spre Italia

Au fost mai multe precipitaţii decât pe 3 octombrie 2015, când inundaţiile au provocat moartea a 20 de persoane în şi în jurul oraşului Cannes, a declarat pentru France Info, Jérémy Crunchant, directorul protecţiei civile.

Departamentul Alpes-Maritimes, la graniţa cu Italia, era sub cod roşie vineri, pe măsură ce furtuna se apropia. Furtuna, supranumită Alex, a provocat deja vânturi puternice de peste 180 km pe oră în Bretania între joi şi vineri.

Autorităţile au retrogradat alerta sâmbătă la nivelul portocaliu, furtuna îndreptându-se spre spre Italia.

Pregătiri pentru furtună în Italia

Veneţia şi-a desfăşurat barierele împotriva inundaţiilor sâmbătă, meteorologii au avertizat că furtunile în combinaţie cu mareele mari pot provoca inundaţii în oraş.

Reţeaua de 78 de bariere care protejează intrarea în delicata lagună veneţiană au început să fie ridicate de pe fundul mării.

Oficialii speră că controversatul sistem de apărare împotriva inundaţiilor, de mai multe miliarde de euro, cunoscut sub numele de Mose, va atenua furtuna aşteptată.

Proiectat în 1984, Mose urma să intre în funcţiune în 2011, dar proiectul a fost afectat de probleme precum corupţie, depăşiri de costuri şi întârzieri prelungite. În cele din urmă a fost testat în iulie, iar inginerii au considerat că este gata de utilizare.

Sistemul Mose este conceput pentru a proteja Veneţia de maree de până la 3 metri, mult dincolo de înregistrările actuale, dar unii experţi îşi fac griji că va fi copleşit de genul de creştere nivelului mării pe care l-au prezis recentele modele privind schimbările climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici