Japonia, în calea furiei naturii: Taifunul Shanshan face ravagii şi paralizează industria

  • Japonia se confruntă cu una dintre cele mai puternice furtuni din istorie.
  • Taifunul Shanshan a lovit joi sud-vestul ţării, aducând ploi torenţiale şi vânt devastator de până la 180 km/h.
  • Cel puţin trei persoane au fost ucise.
Urmărește
1238 afișări
Imaginea articolului Japonia, în calea furiei naturii: Taifunul Shanshan face ravagii şi paralizează industria

Japonia, în calea furiei naturii: Taifunul Shanshan face ravagii şi paralizează industria

Taifunul Shanshan îngreunează traficul aerian şi a întrerupt alimentarea cu energie electrică a peste un sfert de milion de gospodării.

Marii producători de automobile, printre care Toyota şi Nissan şi-au suspendat activitatea în unele fabrici din cauza furtunii, în timp ce producătorul de cipuri Renesas a decis să oprească temporar producţia la patru fabrici, relatează Reuters.

Taifunul, cu rafale de până la 50 de metri pe secundă (180 km pe oră/112 mph), se afla în apropierea oraşului Unzen din prefectura Nagasaki, deplasându-se spre nord cu aproximativ 15 km pe oră, potrivit agenţiei meteorologice. Furtuna a ajuns anterior în apropierea oraşului Satsumasendai, situat în sud-vestul insulei Kyushu.

Autorităţile au avertizat că furtuna ar putea fi una dintre cele mai puternice care au lovit vreodată regiunea, iar guvernele locale au emis ordine de evacuare pentru milioane de locuitori din mai multe prefecturi.

Trei persoane au murit, una a fost dată dispărută, două au fost grav rănite, iar cinci au suferit răni uşoare din cauza taifunului.

Peste 250.000 de gospodării din şapte prefecturi au rămas fără curent electric.

În următoarele câteva zile, se aşteaptă ca furtuna să se apropie de regiunile centrale şi estice, inclusiv de capitala Tokyo.

Companiile aeriene, inclusiv ANA Holdings şi Japan Airlines, au anunţat deja anularea a peste 600 de zboruri interne.

Serviciile feroviare au fost suspendate în multe zone din Kyushu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
japonia,
taifun,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici