Judeţul Galaţi intră sub avertizare Cod Roşu de ploi torenţiale

Judeţul Galaţi va fi sub avertizare Cod Roşu, duminică noaptea, pentru ploi torenţiale, posibil 80-100 l/mp, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Urmărește
566 afișări
Imaginea articolului Judeţul Galaţi intră sub avertizare Cod Roşu de ploi torenţiale

Judeţul Galaţi intră sub avertizare Cod Roşu de ploi torenţiale

Avertizarea Cod Roşu este valabilă luni, între orele 00.00 şi 09.00.

„În judeţul Galaţi va ploua torenţial şi abundent. Cantităţile de apă vor fi în timp scurt de 40...50 l/mp, iar în partea de centru şi de vest a judeţului, cu o probabilitate mare, de 80...100 l/mp”, anunţă meteorologii.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod portocaliu, valabilă până luni, la ora 10.00. Potrivit acesteia, în Moldova, Dobrogea, centrul şi estul Munteniei, estul şi sudul Transilvaniei, zona de munte a judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa vor fi perioade cu ploi torenţiale şi abundente. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 50...70 l/mp şi local peste 80...100 l/mp. Vântul va avea intensificări, temporar cu rafale în general de 70...85 km/h.

De asemenea, potrivit altei avertizări, de Cod galben, în cea mai mare parte a Olteniei, vestul Munteniei şi local în Transilvania vor până luni, la ora 10.00, fi averse, iar în intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ploi,
galaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici