Măsuri preventive activate de autorităţi în contextul avertizărilor de vreme severă şi inundaţii

Autorităţile române au activat măsuri de prevenire a inundaţiilor şi altor fenomene meteorologice severe, având în vedere avertizările emise de ANM.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Măsuri preventive activate de autorităţi în contextul avertizărilor de vreme severă şi inundaţii

Măsuri preventive activate de autorităţi în contextul avertizărilor de vreme severă şi inundaţii

Duminică dimineaţă au fost luate mai multe măsuri, în contextul codurilor de vreme rea din ţara noastră, informează IGSU.

În primul rând, s-a activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi Centrele Judeţene de Coodonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), pentru monitorizarea permanentă a situaţiei din teren şi intervenţia rapidă în caz de nevoie.

A fost crescută capacitatea operaţională la toate inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă aflate sub cod portocaliu.

Autorităţile au promis, de asemenea, verificarea permanentă a zonelor cu risc din albiile râurilor.

Mai mult, a fost asigurat serviciului de permanenţă la nivelul tuturor autorităţilor administraţiei publice locale şi au fost pus în funcţiune echipaje de intervenţie în zonele de risc, precum şi prealertarea echipajelor aeriene.

„Astfel, autorităţile continuă să monitorizeze îndeaproape evoluţia fenomenelor meteorologice şi hidrologice, urmând ca măsurile luate să fie adaptate în funcţie de evoluţia situaţiei din teren. Îndrumăm cetăţenii ca în cazul creşterii debitelor pe râuri sau pârâuri să nu traverseze cursurile de apă şi să se menţină la distanţă de maluri. Locuitorii din zonele vizate trebuie să ia măsuri preventive, cum ar fi curăţarea şanţurilor şi a rigolelor pentru a facilita scurgerea apelor pluviale. În cazul vântului puternic, să evite trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau elementelor de construcţie ce pot fi uşor dislocate”, informează, de asemenea, IGSU.

Nu în ultimul rând, şoferii sunt sfătuiţi să evite deplasările în zonele afectate de inundaţii sau vizate de avertizări meteo şi să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când pleacă la drum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici