Motivele pentru care judeţul Galaţi este deosebit de vulnerabil în faţa ploilor abundente aşteptate

  • Florinela Georgescu, director în ANM, a explicat motivele pentru care judeţul Galaţi este deosebit de vulnerabil în faţa ploilor abundente aşteptate.
  • Solul deja saturat şi râurile umflate creează condiţii propice pentru inundaţii severe.
Urmărește
798 afișări
Imaginea articolului Motivele pentru care judeţul Galaţi este deosebit de vulnerabil în faţa ploilor abundente aşteptate

Motivele pentru care judeţul Galaţi este deosebit de vulnerabil în faţa ploilor abundente aşteptate

„Judeţul Galaţi este acum foarte vulnerabil. Solul este îmbibat, deci nu se mai absorbe nimic din ceea ce urmează să plouă. Râurile sunt şi ele pline," a declarat Georgescu, duminică, la Antena 3 CNN.

Pentru Galaţi a fost emis un cod roşu de ploi torenţiale, care va intra în vigoare la miezul nopţii şi va expira luni dimineaţă. „Probabilitatea ca aceste cantităţi deosebit de mari să se acumuleze este pentru un interval de şase ore, de la miezul nopţii până la şase dimineaţa", a precizat Georgescu.

Florinela Georgescu a avertizat că în unele zone din Galaţi ar putea cădea cantităţi foarte mari de apă.

„Vârful în Galaţi va fi atins categoric în această noapte, cel mai probabil după miezul nopţii", a adăugat ea.

Referitor la Bucureşti, directorul în ANM a atras atenţia că şi Capitala intră în categoria zonelor vulnerabile. „Pentru un oraş ca Bucureştiul, o cantitate de 30-50 de litri pe metru pătrat este foarte mult", a explicat Georgescu, adăugând că sunt aşteptate intervale cu ploaie intensă care ar putea pune presiune pe sistemul de canalizare al oraşului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici