Prognoza meteo pentru luna iulie: Vreme mai caldă decât de obicei în România

  • Următoarele patru săptămâni se anunţă mai calde decât de obicei în România, potrivit prognozei meteo pentru următoarea lună.
  • În perioada 1-29 iulie, temperaturile vor fi peste mediile normale, în special în regiunile sudice.
109 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru luna iulie: Vreme mai caldă decât de obicei în România

Prognoza meteo pentru umătoarele patru săptămâni: Vreme mai caldă decât de obicei în România

Săptămâna 1 - 8 iulie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, dar mai ales în extremitatea de sud-est a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cu excepţia extremităţii de sud-est a ţării, unde regimul pluviometric va fi deficitar, cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare, mai ales în zonele montane, centrale şi nordice.

Săptămâna 8 - 15 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cu excepţia extremităţii de est, de sud şi de sud-est a ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 - 22 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 22 - 29 iulie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici