România, împărţită între caniculă şi furtuni. Au fost emise Coduri galben şi portocaliu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, avertizări cod galben şi cod portocaliu de caniculă în aproape toată ţara şi o altă avertizare cod galben de furtuni în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei.

Urmărește
1658 afișări
Imaginea articolului România, împărţită între caniculă şi furtuni. Au fost emise Coduri galben şi portocaliu

România, împărţită între caniculă şi furtuni. Au fost emise Coduri galben şi portocaliu

Potrivit ANM, în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50...70 km/h), local vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp. În aceste zone, meteorologii au emis avertizare cod galben. Este vorba de judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în zonele montane din restul teritoriului. Începând cu a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (21/22 august), vântul se va intensifica temporar în regiunile estice şi sud- vestice.

Avertizarea cod galben de furtuni este valabilă până joi, la ora 2.00.

Canicula se menţine

De asemenea, meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă, miercuri, în jumătatea de nord a Crişanei, Maramureş, nord-vestul şi centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul şi centrul Munteniei.

Valul de căldură va persista pentru a noua zi consecutiv. În general temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Sunt vizate judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bihor, Mureş, Botoşani, Iaşi, Girugiu, Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti.

Pentru ziua de joi, meteorologii restrâng codul portocaliu la judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti. Aici va fi caniculă şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime vor fi de 37...38 de grade.

De asemenea, tot joi, va fi cod galben de caniculă în cea mai mare parte a Munteniei, estul Olteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea continentală. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade, iar noaptea va fi tropicală cu minime cuprinse între 18 şi 21 de grade.

Vineri, valul de căldură se va menţine în regiunile sudice şi sud-estice, iar la sfârşitul săptămânii se va extinde din nou în aproape toată ţara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici