Vremea din România, la extreme: În Vestul ţării vor fi temperaturi de până la 35 de grade Celsius; Estul, sub ploi torenţiale

  • Vestul României înregistrează temperaturi de până la 35 de grade, iar estul va fi sub ameninţarea ploilor torenţiale.
  • Meteorologii au emis avertizări cod galben pentru ambele extreme: caniculă în Banat, Crişana şi Oltenia, şi ploi abundente în Galaţi şi Tulcea.
  • În Capitală, vremea se menţine caldă.
Urmărește
1030 afișări
Imaginea articolului Vremea din România, la extreme: În Vestul ţării vor fi temperaturi de până la 35 de grade Celsius; Estul, sub ploi torenţiale

România, între caniculă şi ploi torenţiale: În Vestul ţării vor fi temperaturi de până la 35 de grade Celsius; Estul, sub ploi torenţiale

În intervalul joi, ora 23.00 - vineri, ora 15.00, în judeţele Galaţi şi Tulcea vor fi averse de ploaie însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

Un alt cod galben anunţă, joi, temperaturi deosebit de ridicate. În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sudul şi vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 şi 35 de grade.

Vineri, în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, precum şi în sudul şi vestul Olteniei, valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 şi 34 de grade.

În Bucureşti, vremea se menţine joi călduroasă. Cerul va avea înnorări trecătoare după-amiaza şi seara şi va fi mai mult senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30...32 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Vineri, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în cursul zilei vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua anterioară, va fi de 27...29 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici