Sorin Lucaci: Am instituit deja starea de permanenţă pentru gestionarea viiturilor

„Am instituit deja starea de permanenţă în administraţiile bazinale care vor fi cele mai afectate de precipitaţii", a declarat joi directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Sorin Lucaci.

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului Sorin Lucaci: Am instituit deja starea de permanenţă pentru gestionarea viiturilor

Sorin Lucaci: Am instituit deja starea de permanenţă pentru gestionarea viiturilor

Acesta a anunţat măsuri de pregătire în contextul prognozelor meteo recente care indică ploi puternice.

Lucaci a menţionat în special zonele Jiu, Olt, Argeş şi Buzău.

Acesta a explicat că dispeceratele din aceste administraţii sunt pregătite pentru intervenţii rapide: „Personalul nostru supraveghează continuu în această perioadă lucrările de apărare existente". De asemenea, Lucaci a precizat că au fost instruiţi şi angajaţii tehnici pentru a asigura o reacţie eficientă în caz de necesitate.

În plus, acesta a solicitat administraţiilor din zonele limitrofe să fie pregătite să intervină cu utilaje dacă situaţia o va impune. „Vor fi contactate toate şantierele de construcţii care se află de-a lungul cursurilor de apă potenţial afectate", a adăugat el, subliniind importanţa colaborării între diversele entităţi implicate în gestionarea apelor.

Aceste măsuri vin pe fondul avertizărilor meteorologice care indică o viitură pe Dunăre, estimată să ajungă în România pe 1 octombrie, cu un debit maxim de 8.000 de metri cubi pe secundă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici