Vreme variabilă în următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni

Temperaturile vor fi variabile în următoarele două săptămâni în majoritatea zonelor ţării, cu excepţia Munteniei şi Olteniei, unde vremea rămâne caniculară, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de ANM.

Urmărește
283 afișări
Imaginea articolului Vreme variabilă în următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni

Vreme variabilă în următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni

Banat

Media regională a temperaturilor maxime va prezenta variaţii semnificative în prima săptămână, astfel de la 30...32 de grade în primele zile se va ajunge la 37 de grade pe 2 august, apoi se va reveni la 32 de grade în 4 august. În a doua săptămână, caracteristică va fi o medie a temperaturilor maxime de 35...36 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 14...16 grade în perioada 29 iulie – 2 august, iar ulterior se va menţine în jurul a 18 grade.

Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată doar în perioada 3 – 5 august.

Crişana

În primele două zile ale săptămânii, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 29...30 de grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că pe 2 august, vremea va fi caniculară cu o medie a temperaturilor maxime de 35...36 de grade. Pe 3, 4 şi 5 august, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice se va produce o răcorire, până la o medie a maximelor termice de 31..32 de grade, însă ulterior vremea va deveni din nou caniculară cu valori în jurul a 35 de grade. Temperaturile minime vor scădea la 13...15 grade la final de iulie şi început de august, însă din 3 august şi până pe 11 august sunt estimate valori în jurul a 18 grade.

Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată doar în perioada 3 – 5 august.

Transilvania

Intervalul va debuta cu o răcorire a vremii, astfel media temperaturilor maxime va scădea la 26 de grade în ziua de 30 iulie. Se va încălzi treptat din 31 iulie, astfel că pe 2 şi 3 august, sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 33 de grade. O scădere a valorilor de temperatură maxime se va produce pe 4 şi 5 august, până spre valori de 30 de grade, însă ulterior, caracteristice vor fi maximele termice de 32...33 de grade. Temperaturile minime vor scădea la 10...12 grade la final de iulie şi început de august, însă din 3 august şi până pe 11 august sunt estimate valori medii de 14...15 grade.

Ploi slabe izolate sunt posibile în prima zi, în special în zonele submontane, însă probabilitate pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 4, 5 şi 6 august.

Maramureş

Intervalul va debuta cu o răcorire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 26...28 de grade. Din 31 iulie tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel că pe 2 august sunt estimate temperaturi maxime de 33...34 de grade. O scădere a valorilor de temperatură maxime se va produce pe 4 şi 5 august, până spre valori de 30 de grade, însă ulterior caracteristice vor fi maximele termice de 32...33 de grade. Temperaturile minime vor scădea la 11...12 grade în prima parte a săptămânii, iar după 3 august şi până pe 11 august sunt estimate valori medii în jurul a 16 grade.

Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată în 4, 5 şi 6 august. Sunt posibile ploi şi spre finalul primei decade din august, dar pe arii mai restrânse.

Moldova

Intervalul va debuta cu o răcorire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 27...28 de grade. Din 31 iulie tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel că pe 2 şi 3 august vremea va deveni caniculară în zonele de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 34...35 de grade. O scădere a valorilor de temperatură maxime se va produce şi în această regiune, în zilele de 4 şi 5 august, până spre valori de 30 de grade, însă ulterior, caracteristice vor fi maximele termice de 33...34 de grade. Scăderea de temperatură se va resimţi şi în privinţa minimelor în primele nopţi, când media acestora se va situa în jurul a 14 grade, însă pentru perioada 3 – 11 august sunt estimate valori mai ridicate, spre o medie a acestora de 18 grade.

Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 3 – 5 august. Averse în timpul după-amiezelor sunt posibile şi după data de 6 august.

Dobrogea

Scăderea uşoară şi treptată a valorilor de temperatură maximă se va resimţi şi la nivelul acestei regiuni, unde media acestora va fi de 32 de grade în prima zi şi de 30 de grade în 30 şi 31 iulie. Prima decadă a lunii august va aduce o vreme călduroasă, media zilnică a temperaturilor maxime urmând să crească uşor şi treptat de la 32...33 de grade, până spre 34 de grade. În general, temperaturile minime se vor menţine peste 20 de grade, cu excepţia intervalului 30 iulie – 3 august, când media acestora va scădea spre 17...18 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar. Sunt posibile ploi, pe arii restrânse în noaptea de luni spre marţi (29/30 iulie) şi în jurul datei de 6 august.

Muntenia

În această regiune vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a intervalului, caracteristice fiind valorile termice maxime în general cuprinse între 34 şi 38 de grade. Doar în zilele de 30 şi 31 iulie, media temperaturilor maxime va fi mai scăzută şi se va situa în jurul a 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 18 grade în prima noapte, va scădea la 14...16 grade în perioada 30 iulie – 2 august, iar pentru prima decadă a lunii august caracteristice vor fi valorile medii de 19 grade.

Sunt prognozate averse locale în 29 iulie, iar cu o probabilitate în creştere şi în zilele de 5 şi 6 august.

Oltenia

Vremea caniculară va persista în cea mai mare parte a intervalului şi în această regiune, cu o medie a temperaturilor maxime în general cuprinsă între 35 şi 38 de grade. Doar în 30 şi 31 iulie, media temperaturilor maxime va fi mai scăzută şi se va situa în jurul a 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi în scădere în primele nopţi, până spre valori de 14...15 grade, însă din 3 august caracteristice vor fi valorile în jurul a 19 grade.

Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată doar în perioada 4 – 7 august.

La munte

Media regională a temperaturilor maxime va scădea la 17...18 grade pe 30 iulie, va creşte treptat până pe 2 şi 3 august, când se vor atinge valori în jurul a 24 de grade. Pe 4 şi 5 august, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice se va produce o scădere uşoară, până la o medie a maximelor termice de 20...21 de grade, însă ulterior tendinţa va fi de creştere la valori în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime vor scădea la o medie de 8 grade la final de iulie (30 şi 31 iulie), iar pentru restul intervalului de prognoză sunt estimate valori cuprinse între 12 şi 14 grade.

Averse pe arii restrânse se vor semnala în prima zi (29 iulie), în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 4, 5 şi 6 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici