- Home
- Meteo
- BUCUREŞTI, (13.02.2023, 13:48)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vremea, pe regiuni, în următoarele două săptămâni: meteorologii anunţă că se încălzeşte
Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării în următoarele două săptămâni.
Urmărește
1172 afișări
Vremea, pe regiuni, în următoarele două săptămâni: meteorologii anunţă că se încălzeşte
În Banat, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va creşte de la 6 grade (valoare normală pentru această perioadă), până spre 10...11 grade. În prima jumătatea a intervalului, nopţile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -5 şi 2 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârşitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului. Media valorilor diurne va ajunge la 8 grade şi a celor nocturne la -3...-2 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendinţa de creştere până la medii ale maximelor de 11 grade şi ale minimelor de 0...1 grad.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
-
Kemi Badenoch, noul lider al Partidului Conservator din Marea Britanie
-
Inundaţii în Spania. Premierul anunţă cea mai mare desfăşurare militară pe timp de pace. 211 morţi
Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie şi după data de 24 februarie.
În Crişana, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere pe aproape tot parcursul intervalului. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (5 grade), iar spre sfârşitul acesteia vor ajunge la 8...9 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea uşor spre 6...7 grade, dar apoi vor fi din nou în creştere până la medii de 9...10 grade. Minimele termice vor avea variaţii şi vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 şi 2 grade, cu cele mai calde nopţi în intervalul 18-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi în creştere în intervalul 18-21 februarie şi după data de 24 februarie.
În Transilvania, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va creşte de la 2...3 grade (valori apropiate de normele perioadei), până spre 7...8 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendinţa de creştere şi vor ajunge, în medie, la 8...9 grade. Minimele termice vor avea variaţii mai ales în prima săptămână. Acestea vor fi preponderent negative şi în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -7 şi 1 grad, cu cele mai calde nopţi în intervalul 18-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare va fi în creştere în intervalul 18-21 februarie şi după data de 24 februarie.
În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în creştere în prima jumătate a intervalului şi din nou după data de 21 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (2...4 grade), iar spre sfârşitul acesteia vor ajunge la 7...8 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea uşor spre 5...6 grade, dar apoi vor fi din nou în creştere până la medii de 8...9 grade. Minimele termice vor avea variaţii mai ales în prima jumătate a intervalului şi vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 şi 2 grade, cu cele mai calde nopţi în intervalul 18-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare va fi în creştere în intervalul 18-21 februarie şi după data de 24 februarie.
În Moldova, valorile termice diurne vor fi în creştere în prima jumătate a intervalului şi din nou după data de 22 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii şi vor fi de 4...5 grade, iar spre sfârşitul acesteia vor ajunge la 9...10 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea uşor spre 6 grade, dar apoi vor fi din nou în creştere până la medii de 10 grade. Minimele termice vor avea variaţii în prima săptămână şi vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 şi 2 grade, cu cele mai calde nopţi în perioadele 14-15 februarie şi 18-20 februarie.
Vor fi precipitaţii slabe mixte (ploaie, lapoviţă şi burniţă), pe arii restrânse, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea va fi în creştere din nou în intervalul 18-21 februarie şi după 24 februarie.
În Dobrogea, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va creşte de la 4...6 grade (valori normale pentru această perioadă), până spre 11...12 grade. În prima jumătate a intervalului, nopţile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -3 şi 3 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârşitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului. Media valorilor diurne va ajunge la 7...8 grade şi a celor nocturne la 0 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendinţa de creştere până la medii ale maximelor de 10...11 grade şi ale minimelor de 2 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului.
În Muntenia, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va creşte de la 6...7 grade (valori în general apropiate de norme), până spre 12...13 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, dar după data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendinţa de creştere până la medii ale maximelor de 11...12 grade. Minimele termice vor avea variaţii mai ales în prima jumătate a intervalului şi vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 şi 2 grade, cu cele mai calde nopţi în perioada 19-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.
În Oltenia, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va creşte de la 7...8 grade, până spre 13...14 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni va fi o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 9 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendinţa de creştere şi vor ajunge, în medie, la 12 grade. Minimele termice vor avea variaţii mai ales în prima săptămână. Acestea vor fi preponderent negative şi în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -5 şi 2 grade, cu cele mai calde nopţi în intervalul 18-20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii îndeosebi sub formă de ploaie va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.
La munte, variaţiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului, dar tendinţa va fi de creştere uşoară în prima săptămână şi după data de 21 februarie. Media temperaturilor maxime va oscila între -3 şi 2 grade (cu cele mai ridicate valori între 16 şi 19 februarie şi după data de 22 februarie), iar a celor minime între -8 şi -4 grade (cu cele mai ridicate valori între 18 şi 20 februarie şi după data de 23 februarie).
Probabilitatea pentru precipitaţii sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie şi după data de 24 februarie, au precizat meteorologii.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
CANCAN.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe