10 deputaţi cer notificarea AEP că formaţiunea DREPT este partid parlamentar

10 deputaţi au cerut conducerii Camerei Deputaţilor să notifice Autoritatea Electorală Permanentă că formaţiunea DREPT este partid parlamentar.

Urmărește
326 afișări
Imaginea articolului 10 deputaţi cer notificarea AEP că formaţiunea DREPT este partid parlamentar

10 deputaţi cer notificarea AEP că formaţiunea DREPT este partid parlamentar

Plenul Camerei a luat act de solicitarea a 10 deputaţi privind apartenenţa la partidul Dreptate şi Respect în Europa Pentru Toţi (DREPT), aceasta fiind depusă anterior la Secretariatul General al forului legislativ.

Deputatul Ion-Marian Lazăr a anunţat, în plen, că nu este vorba despre înfiinţarea unui grup parlamentar, solicitarea având în vedere notificarea Autorităţii Electorale Permanente.

"Vă aduc la cunoştinţă că încă de ieri, 2 septembrie, ora 14,00, a fost depusă la Secretariatul General (...) dovada pentru apartenenţa a 10 deputaţi la partidul Dreptate şi Respect în Europa Pentru Toţi , denumit DREPT. (...) Dovezile au fost depuse ieri şi produc efecte din acest moment. Prin urmare, vă solicit să notificaţi în acest sens Autoritatea Electorală Permanentă în vederea aplicării dispoziţiei art. 118 indice 1 din Legea 208/2015 privind reprezentarea partidelor politice parlamentare în birourile electorale. Subliniez că aceasta nu este o solicitare de înfiinţare a unui grup parlamentar, ci o solicitare de notificare a AEP că DREPT, conform legii, este partid parlamentar", a declarat deputatul, care a fost exclus luni din USR.

Potrivit listei prezentate în plen, cei 10 deputaţi sunt: Ion Marian Lazăr, Daniel Gheba, Radu Tudor Ciornei, Daniel Florea, Liviu Balint, Gheorghe Pecingină, Daniel Liviu Toda, Cristian Ichim, Florică Ică Calotă şi Apjok Norbert.

Viceliderul grupului deputaţilor UDMR Benedek Zacharie a precizat că Apjok Norbert nu era membru al Uniunii, el fiind exclus din anul 2021.

USR a anunţat luni că exclus doi parlamentari care purtau „negocieri împotriva intereselor şi principiilor partidului pe listele căruia au ajuns parlamentari”.

Biroul Naţional al USR a exclus din rândurile sale şi din grupul său parlamentar, prin vot, doi parlamentari care în ultimele zile au purtat negocieri cu alte partide politice în nume personal.

„Deputatul de Vâlcea Marian Lazăr şi deputatul de Suceava Radu Ciornei nu mai sunt de astăzi membri USR, deputaţi afiliaţi grupului parlamentar USR.”, precizează USR într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici