- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.06.2017, 11:08)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO | 20 de miniştri ai Cabinetului Grindeanu, demis ieri în Parlament, au solicitat retragerea demisiilor. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader s-a alăturat demersului/ Acest "act" nu este prevăzut în legislaţie
20 de membri ai Cabinetului Grindeanu au depus joi cereri de „revocare" a demisiei la cabinetul prim-ministrului, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, arătând, însă, că aceste documente nu sunt justificate legal: „Oricine citeşte Legea nr. 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi ajunge la articolul 6 înţelege acest lucru (...) S-a luat act de aceste demisii, ele sunt irevocabile, aceste cereri de retragere a demisiilor nu au obiect".
Urmărește
10161 afișări
Cinci miniştri ai Guvernului Grindeanu au depus cereri de retragere a DEMISIEI. Acest "act" nu este prevăzut în legislaţie
„Au fost primite 20 de cereri de retragere a demisie, în total vorbim despre 27 de membri ai Cabinetului, inclusiv secretarul general al Guvernului. Aceste 20 sunt însă lipsite de obiect. Oricine citeşte Legea nr. 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi ajunge la articolul 6 înţelege acest lucru. În toate cele 20 de documente este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul prim-ministrului, adică numărul de înregistrare când fiecare cerere a fost depusă la cabinet. În momentul în care şi premierul şi secretarul general dau un număr de înregistrare a acestor documente, s-a luat act că aceste documente există. S-a luat act de aceste demisii, ele sunt irevocabile, aceste cereri de retragere a demisiilor nu au obiect", a mai spus Alina Petrescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Primii cinci miniştri care au cerut anularea demisiei sunt: Mihai Tudose (Economie), Toma Petcu (Energie), Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Ana Birchall (Afaceri Europene), Andreea Păstârnac (Românii de Pretutindeni).
Tudorel Toader, ministrul în exerciţiu al Justiţiei, a declarat, joi, că demisia sa devine irevocabilă pe 30 iunie, dată până la care speră că va exista un nou Executiv.
"Tot timpul eu am spus că voi asigura interimatul, îmi voi îndeplini atribuţiile până în ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu înseamna şi o încetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului că până la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader.
Cu toate acestea, joi, Biroul de Presă al Ministerului Justiţiei a anunţat că Tudorel Toader este printre cei care şi-au retras demisia.
Şi alţi miniştri şi-au înregistrat cererile de revocare a demisiilor, respectiv cei Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, Turismului, Mircea-Titus Dobre, Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.
Totodată, alţi miniştri au anunţat că au trimis spre guvern cererile de revocare. Este vorba despre vicepremierul Gabriela Gavrilescu, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, cel pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentului, Viorel Ilie, dar şi despre ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.
Semnalul, dat de Olguţa Vasilescu miercuri seara
Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că foştii miniştri din Guvernul Grindeanu şi-ar putea retrage demisiile şi ar putea asigura interimatul până la numirea noului guvern.
"Mâine voi merge la serviciu. (...) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (...) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (...), nu mai are nimeni drept de semnătură", a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, la RTV.
Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că activitatea mai multor ministere a fost blocată, susţinând că după ce membrii Cabinetul au demisionat şi mai mulţi secretari de stat au fost "executaţi".
"Toţi miniştrii suntem conştienţi (...) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern", a spus deputatul PSD.
Olguţa Vasilescu a afirmat că demisiile miniştilor din Guvernul Grideanu "nu au devenit operaţionale" pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu a emis un decret în acest sens.
Fostul ministru al Muncii a susţinut că şi-a îndeplinit obiectivele din programul de guvernare şi se aşteaptă să îşi reia funcţia un noul Guvern.
Olguţa Vasilescu: Va fi o discuţie cu acei colegi care nu au votat moţiunea sau au absentat
Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că va avea loc o discuţie, în PSD, cu privire la parlamentarii care nu au fost prezenţi la votul moţiunii de cenzură sau au votat împotriva ei pentru a se stabili circumstanţele absenţelor sau a opţiunii de vot.
"Va fi o discuţie în perioada următoare cu ei pentru că au fost colegi care nu s-au prezentat la vot nu pentru că nu ar fi vrut să voteze moţiunea. Este cazul domnului senator Chisăliţă care are probleme de sănătate foarte grave, stă de câţiva ani într-un scaun cu rotile. Am mai avut o colegă de la Suceava care a greşit efectiv când a introdus bilele în urnă. Cred că trebuie făcută o discuţie cu fiecare în parte", a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu.
Olguţa Vasilescu a susţinut că PSD-ALDE deţine în continuare majoritatea în Parlament, afirmând că nu toţi deputaţii din Grupul minorităţilor naţionale au votat moţiunea de cenzură.
"Parlamentarii de la minorităţile naţionale au votat împărţit. Am avut majoritate fără voturile colegilor de la minorităţile naţionale. Sigur, le mulţumim pentru voturile pe care le-au dat astăzi, dar majoritatea PSD-ALDE este încă funcţională la Parlament", a spus Lia Olguţa Vasilescu.
Olguţa Vasilescu, despre posibila sa numire în funcţia de premier: Nu mă interesează subiectul
Fostul Ministrul al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că nu este interesată de funcţia de prim-ministru, afirmând că în PSD sunt suficiente persoane care pot ocupa această funcţie.
"Nu mă interesează subiectul. (…) Am văzut în spaţiul public tot felul de nume. Vă asigur că nu au niciun fel de legătură cu discuţiile din partid, persoane care nu au niciun fel de legătură cu PSD, cred că nici măcar vreo afinitate", a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, la RTV.
Întrebată ce face dacă liderul PSD Liviu Dragnea îi va cere să ocupe funcţia de prim-ministru, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: "Trebuie să mă intereseze şi pe mine".
Tudorel Toader: Demisia mea devine irevocabilă pe 30 iunie. Am convingerea că până atunci vom avea Guvern
Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei, a declarat, joi, că demisia sa devine irevocabilă pe 30 ianuarie, dată până la care speră că vom avea un nou Guvern. Toader spune că a avut o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu despre situaţia juridică a demisiilor şi despre legile justiţiei.
"Tot timpul eu am spus că voi asigura interimatul, îmi voi îndeplini atribuţiile până în ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu înseamna şi o încetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului că până la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat Tudorel Toader.
Acesta a refuzat să spună dacă va face parte din următorul Guvern.
Ministrul demisionar al Justiţiei a precizat că a avut, miercuri, o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
"Am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Tăriceanu şi am discutat două probleme punctuale: prima s-a referit la concursul dintre efectele juridice pe care le produce demisia unui ministru şi efectele juridice pe care le produce moţiunea de cenzură adoptată în sensul evitării vidului. A doua a fost referitoare la stadiul legilor justiţiei, a procesului legislativ în general", a explicat Toader.
Citeşte şi: Alerta cu bombă de la un supermarket din Sectorul 4 al Capitalei. O persoană a anunţat că ar exista un dispozitiv exploziv
Citeşte şi: Traian Băsescu: Pe lista lui Dragnea este un premier de la PNL? Riscul unui dezacord cu Iohannis, iminent
Citeşte şi: Zidul antiimigraţie de la graniţa SUA cu Mexic va deveni şi "zid solar". Trump: Ne gândim la ceva unic
Citeşte şi: Povestea femeii care îşi taxează clienţii cu 795 de lire sterline pe oră. După 12 ani de activitate, câştigă mai mult de 10 milioane pe an
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe