- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (26.01.2016, 15:09)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
30% din liberalii care au participat la Biroul Permanent Naţional nu au putut vota pentru că nu şi-au plătit cotizaţia
O treime dintre liberalii care au participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional nu şi-au achitat cotizaţia, aceştia pierzându-şi dreptul de vot, a declarat, marţi, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, printre rău-platnici figurând, potrivit unor surse, Anca Boagiu şi Ludovic Orban.
Urmărește
379 afișări
30% din liberalii care au participat la Biroul Permanent Naţional nu au putut vota pentru că nu şi-au plătit cotizaţia (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)
''Aproximativ 30% (din liberalii care au participat la şedinţa BPN, n.r.) nu şi-au achitat cotizaţia'', a declarat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, care a susţinut că ''un partid este o organizaţie care trebuie să funcţioneze inclusiv din punct de vedere financiar, pentru a -şi achita restaţele din vechile campanii electorale, pentru a suporta cheltuielile de întreţinere''.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Potrivit unor surse liberale, printre rău-platnici s-ar număra lideri ca Anca Boagiu sau Ludovic Orban.
Ilie Bolojan a evitat să confirme persoanele vizate, explicând doar că pentru a asigura ''funcţionarea normală'' a partidului una dintre obligaţiile membrilor PNL şi a responsabililor de organizaţii este de a avea cotizaţia achitată la zi, iar nerespectarea acestei prevederi statutare atrage ''pierderea unor drepturi, inclusiv cele de a lua decizii în organismele centrale''.
Secretarul general al PNL a mai afirmat că această decizie a fost pusă în practică marţi şi va fi aplicată în fiecare şedinţă ''în aşa fel încât să existe inclusiv disciplină financiară din acest punct de vedere''.
El a precizat că aplicarea acestei prevederi statutare privind sancţionarea liberalilor rău-platnici nu are nicio legătură cu buna funcţionare a partidului sau cu stabilirea candidaţilor.
La rândul său, copreşedintele Vasile Blaga a apreciat că lucrurile s-au îmbunătăţit în acest sens faţă de săptămâna trecută, afirmând că la următorul BPN numărul liberalilor care nu şi-au plătit cotizaţia se va reduce simţitor.
Ilie Bolojan a afirmat că PNL plăteşte lună de lună datoriile de la fostele campanii electorale potrivit sentinţelor judecătoreşti emise. ''PNL va aduce la zi aceste restanţe, dar acest lucru nu se poate face decât printr-o disciplină financiară internă. Este o problemă de funcţionare şi de normalitate'', a conchis Bolojan.
Ultimele campanii electorale au lăsat PSD, PNL, PDL cu datorii de peste 54 de milioane de lei şi cu un volum al cheltuielilor mult mai mare decât veniturile declarate, potrivit informaţiilor oferite de Ministerului Finanţelor Publice, arată o analiză a Institutului de Politici Publice dată publicităţii la începutul lunii ianuarie.
Situaţiile financiare ale PSD, PNL şi fostul PDL arată că, din anul 2012 şi până în prezent, bilanţ anual al niciunuia dintre partidele parlamentare nu s-a încheiat cu datorii mai mici de 10 milioane de lei, potrivit sursei citate. Astfel, marile partide parlamentare au înregistrat, în mod constant, în ultimii 4 ani, datorii care se ridică la peste 12 milioane de euro, sume datorate către creditori - inclusiv către bugetele publice, potrivit potrivit informaţiilor oficiale publicate de partidele politice pe site-ul Ministerului Finanţelor Public.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe