Video 3500 de cititori decid prioritatea nr.3 a României în 2024

  • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 17% dintre cei 3500 de respondenţi susţin schimbarea mentalităţii românilor din pierzători în câştigători, capabili să-şi promoveze identitatea culturală în România şi în Europa
  • Românii nu au apărat-o şi nu şi-au luat-o ca model existenţial pe Simona Halep, căreia ar fi trebuit să i se ridice şi o statuie, pentru că le convine ca şi ceilalalţi, care sunt winneri, să fie looseri.
  • În loc să meargă la sală pentru a slăbi, românii ar trebui să lucreze la mentalitatea lor, iar pentru aceasta ar fi nevoie de crearea unor săli de mindbuilding şi selfconfidencebuilding, în care să-şi întărească încrederea de sine.
Urmărește
291 afișări

Hofi: Sondajul pe care l-am pregătit pentru tine, începând de săptămâna trecută. Nu o să alegem prioritatea pentru România a lui Ciolacu, neapărat. Te-am lăsat pe tine să alegi priorităţile României, să decizi tu şi te-am pus să votezi între următoarele 5. Schimbarea mentalităţii românilor din pierzători în câştigători, capabili să-şi promoveze identitatea culturală în România şi în Europa.

Adrian Sârbu: Dă-mi şi mie 5 winneri români care ar trebui să fie modele pentru noi.

Hofi: Radu Drăguşin, forbalistul despre care am vorbit şi astăzi s-a transferat la Tottenham. Înalt, frumos, aş spune că e şi el un Radu cel Frumos.

Adrian Sârbu: Ia uite un român frumos de 30 de milioane de euro.

Nemo: Vreţi unul mai cunoscut? Vi-l dau exemplu pe Hagi care de fiecare dată se ia de gât cu autorităţile: „domne, investiţi să creştem...”

Adrian Sârbu: Păi nu trebuie să-i facem o statuie lui Hagi în fiecare oraş?

Nemo Ba da, trebuie să-i facem.

Hofi: I-au făcut alţii.

Nemo: Cristian Măcelaru, Simona Halep, David Popovici.

Adrian Sârbu: Aaa, Simona Halep? Păi când au faultat-o străinii ăştia pe Simona Halep, că noi nu suntem xenofobi, românaşii, nu, noi suntem iubitori, ospitalieri, îi iubim pe străini. Când a faultat-o, care a sărit? În primul rând de ce nu are statuie Simona Halep? Lângă Hagi. E loc să-i faci şi Simonei Halep statuie, că tot dăm bani la cultură, nu ştiu 310 sau 400 de milioane. E Simona Halep un winner?

Nemo: Bineînţeles.

Adrian Sârbu: Este. De ce nu am apărat-o? De ce nu ne-am luat-o model existenţial? De ce?

Hofi: Pentru că românii nu au această identitate pe care o cer de câte ori...

Adrian Sârbu: Dar sârbii când nu l-au lăsat ăia în Australia pe Djokovici i-au zis:” hai înapoi”.

Hofi: Dar ştiţi de ce, nu? Sârbul e altfel întotdeauna.

Adrian Sârbu: Nu ştiu că e altfel, că suntem la 1000 de km distanţă unii de alţii.

Hofi: Eu sunt la un metru de Sârbu.

Adrian Sârbu: Dar de ce ăia l-au apărat pe Djokovici şi noi nu am apărat-o pe Simona Halep? De ce? Pentru că ne convine nu numai noi să fim looseri, ci şi ăştialalţi, care sunt winneri de-ai noştri, să fie looseri. Nu e bine. Hofi, ca să-ţi fac un cadou maxim pe ziua de azi, nu numai că sunt de acord că e o prioritate pentru români să lucreze la mentalitatea lor... deci în loc să meargă la sală... trebuie să creăm nişte săli unde oamenii fac mindbuilding şi selfconfidence building, nu bodybuilding. Da? Mă duc la sală să slăbesc. Nu, mă duc la sală să mă întăresc în încrederea în mine. De ce să nu ne trezim în fiecare dimineaşă să ne spunem domne sunt câştigătorul acestei zile, cum am fost câştigătorul zilei de ieri. Alaltăieri nu mi-a ieşit, dar n-am ratat. A fost o situaţie. Azi câştig, mâine câştig şi aşa mai departe. E prioritatea fiecăreia şi fiecăruia dintre noi să ne câştigăm în fiecare zi identitatea de a fi câştigători şi identitatea de a ne exprima într-un spaţiu cultural diferit. Hai să ne întoarcem la identitatea culturală română. Untold-ul, e perceput ca un fenomen cultural românesc?

Hofi: Este, este.

Adrian Sârbu E perceput, da? Eu zic că s-a născut ca un fenomen cultural şi românesc, dar şi european, ca să fii şi tu, Nemo, mulţumit, şi global.

Nemo: L-aş numi mai degrabă brand decât un fenomen cultural.

Adrian Sârbu: Dă-mi un fenomen cultural.

Nemo: Fenomen cultural aş numi manelele pentru că prin ălea suntem mai degrabă cunoscuţi.

Adrian Sârbu: Dar pe Dani Mocanu nu mi-l dai şi mie? Că mi-era dor de el. Să arate câţi bănuţi are el.

Hofi: El are mentalitate…

Nemo: Măcar când numără banii…

Adrian Sârbu: Dani Mocanu

Hofi: Muzica, DJ! Vă plac manelele, nu ştiu cum se face.

Adrian Sârbu: Nu, nu-mi plac manelele, nu ascult manele, dar îmi place maneaua pentru că e făcută de oameni al căror singur obiectiv e succesul prin bani şi prin poziţie socială într-o comunitate pe care ţi-o aduce succesul.

 

Rezultatele sondajului Mediafax- ZF-Aleph News

Decide tu prioritatea numărul 1 a României în 2024 şi următorii 5 ani

1. Creşterea economică de peste 5% prin alocarea resurselor financiare rezultate din tăierea cu 20% a numărului bugetarilor şi alocarea fondurilor europene către antreprenori, operatori privaţi şi către proiecte româneşti – 42%

2. Revenirea la modelul real de democraţie liberală, putere-opoziţie, prin renunţarea la democrativă şi creşterea controlului cetăţeanului asupra acţiunilor Parlamentului, Guvernului şi Preşedintelui-18%

3. Schimbarea mentalităţii românilor din pierzători în câştigători, capabili să-şi promoveze identitatea culturală în România şi în Europa – 17%

4. Adoptarea accelerată şi largă a tehnologiilor digitale, a inteligenţei artificiale în economie, administraţie, în educaţie în vederea transformării României într-o societate învăţată şi verde – 14%

5. Ridicarea capacităţii de apărare a României prin investiţii în tehnologii moderne şi resurse umane, în condiţiile extinderii războiului regional -9%

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici