7 polonezi, arestaţi în Nigeria după ce au fluturat steaguri ruseşti la protestele antiguvernamentale

  • Şapte polonezi au fost arestaţi în Nigeria după ce au fluturat steaguri ruseşti în timpul protestelor antiguvernamentale.
  • Anunţul a fost făcut de autorităţile nigeriene.
  • Proteste de amploare au izbucnit în Nigeria deoarece statul a retras subvenţia la benzină şi electricitate.
Urmărește
419 afișări
Imaginea articolului 7 polonezi, arestaţi în Nigeria după ce au fluturat steaguri ruseşti la protestele antiguvernamentale

Imagine cu caracter ilustrativ

Incidentul s-a produs în statul Kano, din nordul Nigeriei, a declarat miercuri Peter Afunanya, purtătorul de cuvânt al serviciului de securitate, potrivit Reuters.

Unii protestatari au fluturat steaguri ruseşti în timpul protestelor crescând îngrijorarea cu privire la activităţile ruseşti în Africa de Vest. Serviciile de securitate i-au reţinut pe unii dintre croitorii acuzaţi că au confecţionat steagurile, dar şi pe cei şapte polonezi. Stanislaw Gulinski, consul polonez în Nigeria, a confirmat arestările la o întâlnire între ministrul de externe al Nigeriei şi diplomaţii din capitala Abuja.

„Au fost arestaţi acum două zile în Kano şi ultima oară am auzit că erau în avionul către Abuja din Kano”, a spus el.

Sute de mii de nigerieni au protestat în august. Ei sunt nemulţumiţi de reformele economice ale preşedintelui Bola Tinubu, care au dus la reducerea subvenţiilor la benzină şi electricitate. Măsurile au dus la devalorizarea monedei şi la cea mai mare inflaţie din ultimele trei decenii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici