Adrian Câciu, despre voucherele pentru energie: Nu avem surse financiare din perspectivă europeană

Nu avem surse financiare din perspectivă europeană, a declarat miercuri ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Adrian Câciu, referitor la voucherele pentru energie.

Urmărește
625 afișări
Imaginea articolului Adrian Câciu, despre voucherele pentru energie: Nu avem surse financiare din perspectivă europeană

Adrian Câciu, despre voucherele pentru energie: Nu avem surse financiare din perspectivă europeană

„În ceea ce priveşte voucherele de energie, ele erau finanţate din exerciţiul financiar 2014-2020, a fost o modificare pe care am agreat-o cu Comisia Europeană, având în vedere situaţia din 2022 şi 2023. Pentru 2025 avem partea de ajutor de încălzire şi legislaţia, pe care o gestionează ministerul Energiei şi Ministerul Muncii, astfel încât persoanele vulnerabile să poată să aibă un sprijin pentru a trece iarna. (...) Nu avem surse financiare din perspectivă europeană, pentru că nu pot să mă refer la alte surse de finanţare. V-am spus deja despre cele existente din bugetul de stat, Ministerul Muncii şi Ministerul Energiei, pe fonduri europene la acest moment nu au fost discuţii cu privire la un astfel de tip de sprijin pentru exerciţiul 2021-2027”, a declarat Adrian Câciu la finalul şedinţei de Guvern.

El a anunţat că în luna octombrie, peste 2,6 milioane de cetăţeni vor primi o nouă tranşă de 250 de lei din voucherele pentru alimente.

De asemenea, ministrul a spus că în octombrie vor fi acordate şi primele didactice.

„Pentru prima didactică din luna octombrie deja am semnat ordinul de ministru, aşteptăm finalul lunii septembrie să ne vină listele cu beneficiarii de la Ministerul Educaţiei. Prima didactică se va acorda în acelaşi cuantum ca şi anul trecut, 1.500 de lei, precum şi prima pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei. La finalul lunii octombrie, beneficiarii din sistemul de educaţie vor primi aceste sume”, a declarat Câciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici