Adrian Sârbu: E nevoie de schimbarea guvernanţei în România. E o stare care fierbe. Românii nu mai vor preşedinţi impostori de partid şi ciorditori

  • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 69% dintre respondenţi cred că pot fi un preşedinte mai competent decât Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), George Simion (AUR), Elena Lasconi (USR) şi Mircea Geoană (independent), iar 31% nu.
  • E nevoie de un preşedinte independent pentru că toţi preşedinţii de până acum ai României au fost lideri de partide care au arbitrat în favoarea lor şi a grupurilor lor de interese şi nu a cetăţenilor care le-au mandatat puterea.
  • Există un profil aşteptat de preşedinte: independent, competent, lider înnăscut, comunicator cu talent şi apt de sacrificiu.
  • Dacă vom avea un independent la Cotroceni, votantul român câştigă un preşedinte cu autoritate, care va reuşi prin capacitatea de persuasiune să schimbe guvernanţa României, afirmă Adrian Sârbu.
Urmărește
994 afișări

Vin alegerile prezidenţiale şi te simţi dezorientat în hăţişul candidaţilor de partid şi promisiuni electorale? Miercuri seara, la Ştiu pe ce lume trăiesc, sezonul 2, de la Aleph News, Adrian Sârbu, Hofi şi Nemo ţi-au deschis ochii, dezbătând rezultatele sondajului în care te-au întrebat: Vine iarna şi nu ai pe cine să alegi preşedinte? Ciolacu, Ciucă, Lasconi, Geoană, Simion. Consideri că poţi fi un preşedinte mai competent decât ei?

De ce am pus această întrebare? Pentru că în sondajele Mediafax-ZF-Aleph News ai votat că vrei un preşedinte independent (76%), democrativa a confiscat democraţia şi procesul electoral în România, preşedinţii (Klaus Iohannis) trag cu partidele proprii, ai fost de acord să ocupi o funcţie publică la nevoie (86%) şi vrei să fii tu cel care schimbă guvernanţa în România, aşa cum ai votat.

Scepticismul lui Hofi şi Nemo că românii s-ar înghesui să candideze ca independenţi la Preşedinţia României a alimentat dezbaterile pro şi contra.

“Suntem într-un moment în care democraţia în România este în pragul dezagregării, autodesfinţării (…) De ce am ajuns aici? Am ajuns aici pentru că în ultimii 30 de ani şi mai ales în ultimii 4 ani, partidele conduse, păpuşărite de domnul Klaus Iohannis, preşedinte ales, care trebuia să fie un mediator, un arbitru au creat un blat şi au desfinţat ideea de viaţă parlamentară, de democraţie, de putere, opoziţie. De ce au făcut-o? Pentru că le-a fost comod. De ce au mai făcut-o? Pentru că i-am lăsat (…). Partidele nu sunt entităţi ale răului, sunt entităţi ale interesului propriu”, a afirmat Adrian Sârbu.

Nemo nu crede că schimbarea se va face la alegerile prezidenţiale din această iarnă pentru că încă nu a apărut acel candidat independent aşteptat de români.

“În România sunt oameni, mii, zeci de mii, care generează valoare. Valoare este o valoare materială. Generează business-uri, generează creştere economică, generează job-uri pentru români, generează creşterea respectului, generează reputaţie, generează faimă, generează glorie (…) Există un profil aşteptat al preşedintelui României (…), a argumentat Adrian Sârbu.

Profilul preşedintelui care să reprezinte interesele votanţilor a fost sintetizat de Adrian Sârbu în 5 puncte:

Independent

“Preşedintele trebuie să fie în primul rând independent. Spun 76% din spectatorii noştrii. Şi n-a fost. Preşedinţii României de până acum au fost preşedinţi de partid.

Competent

Şi următorul e competenţă. Mi se pare că e de bun simţ să fie competent. Ăsta e un lucru complet abandonat. Pentru că în lumea clasei politice competenţa este nomina odiosa. Competenţa e în fiecare zi proba la care nu trece din clasa politică niciunul dintre o mie.

Lider

Eşti de acord că trebuie să fii lider?  Adică tu ai viziune? Tu proiectezi? Tu generezi un proiect? Că de-aia eşti în relaţie continuă cu comunitatea, cu societatea. Îl propui, ţi se validează şi îl execuţi. Şi îl execuţi ca lider (…) Românii respectă liderul, îi dau încrederea că viaţa lor în fiecare zi este o viaţă cel puţin bună.

Comunicator cu talent

Un lider politic care să aspire la preşedinţie trebuie să aibă talent de comunicator. (…) Puterea de comunicare e capacitatea de a convinge oamenii că un lucru e negativ şi el trebuie făcut pozitiv. Asta înseamnă capacitatea şi de a convinge nu să meargă pe drumul ăsta, ci a le spune <drumul ăsta e greşit. Opriţi-vă şi luaţi-o pe drumul ăsta>.  Altfel, ce avem? Părăvrăgeală, promisiuni (…)”

Apt de sacrificiu

Puterea de sacrificiu. Să renunţ la mine, să renunţ la ceea ce cred eu că e unicitatea vieţii mele, dar în interesul comunităţii. (…) Puterea de sacrificiu înseamnă orice vrei tu să foloseşti pentru calitatea unui om de a fi erou, de a fi lider, de a fi capabil, să se uite pe el în interesul celor care l-au promovat, celor care au încredere în el, după ce, evident, le-a câştigat încrederea ca şi bun comunicator, ca lider, ca om competent, şi despre care oameni spun <dom'le, ne lăsăm să ne conducă ăsta>”.

Ce obţii?

În finalul dezbaterii, Hofi s-a pus în locul votanţilor români, care, atunci când trebuie să aleagă, întreabă: Dar mie, ce îmi dă?

“Ce îţi dă? O viaţă mai bună. Ţi-am spus că preşedintele trebuie să fie un comunicator. Dacă preşedintele îl convinge pe votant că, urmând acest set de măsuri, de schimbare, de reinventare a guvernanţei în România, de aşezare a guvernării pe principii moderne, de limitare a cheltuielilor bugetare şi folosire a banilor din buget în interesul apărării, educaţiei, sănătăţii (…) va motiva miile de oameni care sunt în acord cu noi şi se va schimba ceea ce se numeşte tonul de la vârf”, a spus Adrian Sârbu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici