- Home
- Politic
- (10.02.2024, 11:00)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Adrian Sârbu: Ghinion! Puterea nu e a cetăţenilor, ci a preşedintelui şi serviciilor secrete care s-au infiltrat în toată societatea
- • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 72% dinte cei 10.000 de respondenţi sunt de acord ca toţi cei care ocupă principalele funcţii în stat să fie aleşi direct, iar 28% sunt împotrivă
- • Deşi are un nivel de putere semnificativ, prin numirea şefilor de servicii secrete, preşedintele nu are nicio responsabilitate definită constituţional
- • Contractul dintre politicieni şi cetăţeni există numai în campania electorală, iar această stare de fapt se poate schimba votând direct, electronic toate funcţiile şi deciziile, afirmă Adrian Sârbu.
Urmărește
398 afișări
Nemo: Astăzi votezi direct doar preşedintele României, primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean. Vrei să alegi, tu, direct, pe cei care ocupă principalele funcţii în stat?
Hofi: Vreau să văd câţi sunt de acord cu mine şi câţi sunt de acord cu tine. Cu 28%, PSD a câştigat alegerile, deci nu e atât de rău.
Adrian Sârbu: Deci ce vrei să-mi spui tu Hofi, un lucru pe care ţi-l spun de luni de zile aici, de când mă inviţi la emisiunea Ştiu. Poporul român ar dori să-şi exercite puterea votului şi să intre într-un contract cu cei pe care îi mandatează să-i reprezinte. şi eu cred că decizia lor e foarte transparentă. 1. Vrem vot electronic. Adică rapid. Adică vrem să te votăm pe tine, chiar dacă nu ne pricepem la justiţie, să te votăm procuror, dar, mult mai important, vrem să votăm deciziile din România. Cum ar fi decizia de mâine cu comasarea. Şi poate dacă dl. Rareş Bogdan e capabil să convingă, pentru că e un om convingător, fraţi români, e mai bine să comasăm, poate mâine seară, la ora 18.00, cu ajutorul lui VoteMeApp sau a lui Facebook, românii ar apăsa pe câteva butoane din telefonul lor, şi-ar da CNP-ul şi i-ar spune dlui Rareş Bogdan: „Dl Rareş Bogdan suntem de acord cu dvs” sau „dl. Rareş Bogdan...” Nu pot să mai spun ce i-ar spune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Hofi: Nu este o soluţie pentru mine pentru că alterăm alte meserii de acolo. Adică îi cer cuiva să ştie cine e procurorul mai bun, cine poliţistul mai bun de la Poliţia judeţeană, de unde să ştie? Şi atunci putem face alegeri sentimentale. Nu poţi să fii pizza să-i mulţumeşti pe toţi, de exemplu.
Nemo: Ba poţi să-i mulţumeşti sau măcar vreau să-i cunosc pe oamenii ăia, să ştiu că pot să-i trag la răspundere, să ştiu că am pus o ştampilă. Să ştiu că-i selectez, Hofi. De ce nu?
Hofi: Eu cred în primari şi consider că cei mai buni oameni politici din ţara asta sunt primarii, performanţi.
Adrian Sârbu: Cei mai validaţi. De ce?
Hofi: Validaţi, sunt şi votaţi de mai multe ori, de exemplu.
Adrian Sârbu: Sunt votaţi direct, uninominal. Aceşti cetăţeni, au treabă, n-au treabă, au o relaţie contractuală cu cetăţeanul cu care se întâlnesc pe stradă. Hai să vedem puţin cum arată puterea în România. Aş vrea să vă reamintesc...
Hofi: Îl votăm pe preşedinte.
Adrian Sârbu: Fii atent. Uite funcţiile de putere din România. Cine este votat direct în România, din câmpul puterii? Preşedintele şi primarul. Restul nu sunt votaţi direct. Hai să vedem ce se întâmplă cu preşedintele, care e votat direct, cu un nivel de putere semnificativ. Şi uite acolo ai, cu linii negre, ceea ce e, să spunem, constituţional, decizie de putere, adică preşedintele decide asupra serviciilor secrete şi atât. Dar uite aici nişte liniuţe mai roşcate, mai roşii, care arată că, de fapt, preşedintele nu are nicio respnsabilitate constituţional definită. În România, puterea nu o au cei 19 milioane ai lui Nemo. Puterea o au cei care sunt numiţi de preşedinte la servicii. Nu le place că le spunem asta. De ce? Pentru că ei sunt nişte oameni foarte disciplinaţi şi au reţele de acoperiţi şi informatori în toate zonele de putere. Media e non bugetară, dar e suficient de penetrată ca să ne trezim poate chiar mâine să fim foarte grav admonestaţi că ne-am permis să ne luăm iar de preşedinte, ceea ce noi nu facem. Noi îl respectăm pe dl. Preşedinte. Deci, dacă puterea este aşa, Hofi, cum facem noi să nu rămânem complet alienaţi. „Noi” este acel „tu” care este spectatorul nostru şi care a votat şi care vrea să voteze direct aceste funcţii.
Hofi: Nu pleacă nicio săgetuţă de la el către Putere.
Adrian Sârbu: Astăzi nu pleacă, dar cum ar fi să plece de la el către toate aceste funcţii? O treabă simplă. Şi atunci vei vedea de ce te-am invitat să vorbim nu despre resetarea vieţii politice în România, ci despre resetarea democraţiei în România şi preluarea Puterii, în sensul foarte democratic de cei care sunt mandataţi de sintagma „democratic”, care înseamnă putere a poporului. Atâta timp cât dl. Iohannis, singurul care are putere acolo, zice: „domne, e foarte bine dacă funcţionează democrativa dacă comasăm alegerile. De ce? Pentru că eu am puterea”. „Nu ar trebui să avem noi puterea?” Şi Dl. Iohannis îţi răspunde într-un cuvânt. Ştii care. „Ghinion, ghinion. Nu aveţi voi puterea, am eu puterea, încă o am până în noiembrie, şi eu am hotărât să fie alegeri comasate. De ce? Pentru ca PNL să-îşi salveze poziţia a doua şi după aceea să vedem, cât mai sunt eu preşedinte, poate că facem alianţă cu altcineva. Ne plângem că politicienii au confiscat puterea. E o realitate. De ce au făcut-o? Pentru că i-am lăsat. Ei acum sunt într-o democrativă care mănâncă României 130 miliarde de euro pe an.
Hofi: Cu ce mesaj plecăm acasă dle Sârbu?
Adrian Sârbu: Contractul care stă la baza relaţiei dintre tine, cetăţean votant, şi politicianul care te reprezintă există doar în campania electorală. Şi suntem în an de campanie electorală. Eu zic că e cazul să-l faci să existe acest contract în fiecare zi, votând direct şi electronic principalele funcţii şi decizii în România, amendând Constituţia, şi noi o să promovăm aceste idei, pentru că numai în acest fel îţi serveşti propriul interes. Şi tu, Nemo, şi tu, spectator al meu şi al nostru, căruia îţi mulţumesc că eşti aici, îţi vei servi propriul interes, vei exista în câmpul Puterii şi îmi arăţi, îţi vei arăta ţie şi îmi vei arăta mie că ştii pe ce lume trăieşti. Până atunci, dă-mi voie să-ţi spun că eu ştiu pe ce lume trăiesc.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe