- Home
- Politic
- (15.03.2024, 11:11)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Adrian Sârbu: Managerii din sectorul privat aleşi direct vor curăţa administraţia publică de incompetenţă şi impostură
- • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 82% dintre respondenţi sunt de acord ca în Guvern să fie propuşi şi votaţi manageri cu performanţă din companiile private şi din corporaţii şi nu din activul partidelor.
- • Votul exprimă o lehamite, o concluzie a votanţilor că toată impostura de partid nu trebuie să mai căpuşeze la infinit bugetul public.
- • Managerii şi antreprenorii români nu vor să intre în Guvern până când monopolul partidelor nu va fi desfiinţat pentru ca administraţia publică e un mediu toxic.
- • Firmele lucrative ţinute în sectorul public trebuie eliberate de sub controlul partidelor şi statului şi lăsate să concureze pe piaţa liberă, afirmă Adrian Sârbu.
Urmărește
527 afișări
Nemo: Te-am întrebat dacă eşti de acord ca în guvern să fie propuşi şi votaţi manageri cu performanţă din companiile private şi din corporaţii şi nu din activul partidelor. Uite, şi ai răspuns 82% dintre repondenţii noştri au spus da, sunt de acord cu privaţi în guvern, nu doar 18.
Adrian Sârbu: Suntem de acord că un guvern, ca orice întreprindere trebuie să facă un management eficient?
Hofi: Dacă ne ducem şi spre profit, nu mai suntem de acord.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Adrian Sârbu: Suntem de acord că dacă tu, n-ai fi indiferent, nepreocupat de bănuţii tăi…
Hofi: Prost adică..
Adrian Sârbu: O parte pe care i-ai dat ca şi contribuţii şi taxe.
Nemo Eu taxele şi impozitele nu vreau să le numesc taxe şi impozite, vreau să le numesc investiţie da, investiţie în bunăstarea mea.
Adrian Sârbu: Exact, investiţie într-un fond colectiv care se numeşte buget. Deci nea Hoffi avem nevoie de guverne eficiente şi spectatorii noştri ne-au spus da, da, suntem de acord ca orice ministru din guvern să vină din privat. Băi, asta e o revoluţie. Ea exprimă o lehamite, o concluzie a poporului român că toată impostura de partid nu poate la infinit să căpuşeze pe banii noştri.
Adrian Sârbu: Hai să ne uităm la Guvern, Hofi.
Hofi: Ce meserii au
Adrian Sârbu: Ia uite aici. Ce meserie are dl. Marcel Ciolacu. Jurist
Hofi: Grindeanu Informatician, asta şi face. Deca, inginer naval…
Adrian Sârbu: Da, şi mai departe.
Hofi: Predoiu, avocat. Alina Gorghiu, avocat. A mai sărit cineva. Raluca Turcan, specialist de în relaţii internaţionale. Radu Oprea, inginer de mecanică şi inginer mecanică şi electrică. Economist este Barbu. Burduja, specialist în ştiinţe politice. Bogdan Ivan este specialist în administraţie publică şi comunicare. Încă un jurist, Mircea Fechet. Natalia IntoTero este profesor de română şi de engleză. Uite toate limbile posibile.
Adrian Sârbu: Pe scurt şi pe româneşte, toţi sunt activişti de partid, care ocupă funcţii de management. Că am stabilit că un ministru e un manager pe un segment al Guvernului.
Spectatorii noştri vă spun, doamnelor şi domnilor şi miniştri că, dacă nu aveţi o experienţă în privat, în a vă trezi dimineaţă şi a vă ocupa de angajaţii domniilor voastre să aibă ce mânce, unde să-şi ducă copiii, cum să-i îmbrace, nu aveţi ce căuta în Guvern, pentru că Guvernul este despre administrarea banilor noştri. Domnule, cum ar arăta în toate funcţiile astea de miniştri nişte oameni din sectorul privat?
Nemo: Care dau piept cu economia reală…
Adrian Sârbu: Şi care sunt oameni care se scoală dimineaţa şi dau de lucru la oameni.
Hofi: Ciorcilă de la Banca Transilvania. Şucu era să zic, de la Rapid, de la Mobexpert de la Concordia, de la ce mai vrem noi, că este multe zone. Iulian Stanciu, de la emag un om foarte capabil şi el, într-adevăr. Silviu Popovici, de la Pepsi Europa, are o poziţie foarte importantă.
Adrian Sârbu: Overall, aceşti patru antreprenori şi manageri cred că ei angajează câteva zeci de mii de oameni. Băiatul ăsta, Silviu Popovici, e CEO la Pepsi Europa. Deci el a fost promovat ca manager. Cam cum s-ar aşeza într-o poziţie de prim-ministru? Crezi că s-ar scula ca dl. Ciolacu să ne spună în fiecare zi de comasare şi de democrativă? Nu, Hofi, ne-ar spune în fiecare zi aşa: am de rezolvat apărarea României, prioritatea unu. Să restructurezi guvernul într-un anumit plan, nu să vină AMF-ul la mine să spună: domnule, trebuie să restructurezi, că eşti în deficit, nu.
Vă mai dau un alt exemplu, apropo de competenţă. Mă, după ce că sunt incompetenţi, mai ţin şi vreo 10% din economie în firme de stat. Şi am auzit acuma că dl. Ciolacu i-a pus sub Neacşu, secretar general al guvernului, a creat un nou guvern Guvernul Neacşu. Care Guvernul Neacşu îl are prim-ministru pe băiatul ăsta Pricop sau Precop, de la AMEPIP? Hai să vedem ce meserii are dl. Precup. Hai să ne uităm.
Nemo: E bine şcolit.
Adrian Sârbu: A condus el vreo multinaţională? Nu, e tot un politruc. Guvernul trebuie să dea afară toate întreprinderile lucrative, pentru că ele sunt concurenţă neloială faţă de sectorul privat şi sunt găuri. CFR, dezastru CFR Marfă, dezastru, Poşta, dezastru, Aeroportul Otopeni. Dezastru. Toţi se laudă, domnule, Hidroelectrica. Păi ce e Hidroelectrica? o puşculiţă care…bani ăia…
Hofi: Pistol cu apă, am putea spune.
Adrian Sârbu: Potenţialul acestui Hidrolectrica e de 10 ori mai mare decât este acuma. Această întreprindere n-are ce să caute la stat. Şi ce face Hidroelectrica? Păi în loc să facă profit de 10 miliarde face profit un milliard. Bă, da extraordinar, profitul Hidroelectrica. Dar n-ar fi mai bine să facă 10 miliarde, şi din alea cinci dăm la Apărare, cinci dăm la Educaţie. Până ar fi bine? N-am mai avea deficit.
Politica e una, administrarea e alta. Sunt de acord cu tine că managerii şi antreprenorii români nu vor să intre în Guvern. De ce? Că e un loc toxic. Ceea ce încercăm noi să facem, cu ajutorul tău, pentru tine, cu contribuţia ta, a prietenilor tăi, a comunităţii tale este să curăţim acest mediu toxic care este mediul public astăzi. Şi asta trebuie să-ţi spun, ţie, care ai votat că 82% vrei manageri la Guvern, nu e uşor.
Că de 30 de ani te dai la o parte şi faci pârtie imposturilor, incompetenţilor şi şmecherilor aroganţi. Da, abandonându-ţi libertatea de a decide şi puterea pe care ţi-o dă democraţia.
Ne e ruşine să vrem să fim şi noi o altă Elveţie. Nu o să fim asta dacă nu vom desfiinţa monopolul partidelor şi nu le vom pune la block start, în aceeaşi poziţie cu alte organizaţii, cu alte asociaţii, cu indivizi, cu toată lumea, să aibe toţi dreptul să propună şi să concureze pentru job-urile publice. Putem face asta? We, the people.
Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:
Eşti de acord ca în guvern să fie propuşi şi votaţi manageri cu performanţă din companiile private şi din corporaţii şi nu din activul partidelor?
DA- 82%
NU – 18%.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe