Adrian Sârbu: Oamenii vor altceva. Vor două mandate, vor vot uninominal, vor exact ce nu vreţi, voi, partidele!

  • • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 75% dintre respondenţi sunt de acord ca listele de candidaţi pentru alegerile locale şi principalele funcţii executive să fie propuse de cetăţeni, partide politice şi de orice organizaţie non-profit.
  • • Propunerile cetăţenilor şi ale organizaţiilor non-profit trebuie să fie o alternativă la candidaturile propuse de partide şi să permită profesioniştilor să fie parte la luarea deciziilor, în interesul celor care i-au votat
  • • Cetăţenii se simt străini de cei cărora le-au dat mandatul. Prin construcţia pe care ţi-o propunem, încercăm să promovăm un sistem naţional de vot electronic şi să obţinem de facto cvasireferendumuri care să impună puterii să ia deciziile cerute de votanţi, afirmă Adrian Sârbu.
Urmărește
320 afișări

Hofi: Crezi că partidele cei pe care i-ai mandat să-ţi reprezinte puterea în localitatea şi judeţul tău (primari, consilieri locali, preşedinţi de consilii judeţene) o exercită în interesul tău sau în beneficiul cercului lor de interese?

Nemo: Asta a fost prima întrebare. A doua. Ai decis că vrei să votezi la alegerile locale directe şi uninominale primarul, consilierii locale, principalele funcţii executive locale şi judeţene, membrii Consiliului Judeţean şi preşedintele Consiliului Judeţean. Sunt de acord ca listele de candidaţi să fie propuse de: cetăţeni, partide politice, orice organizaţie non-profit?

Hofi: Ştii că obligativitatea prezentării listelor cu semnături de susţinători creează avantaje partidelor faţă de candidaţii independenţi. Sunt de acord cu desfiinţarea obligativităţii prezentării listelor de susţinători la alegerile locale şi judeţene?

Nemo: Ai decis că vrei să votezi la alegerile locale directe şi uninominale primarul, consilierii locale, principalele funcţii executive locale şi judeţene, membrii Consiliului Judeţean şi preşedintele Consiliului Judeţean. Sunt de acord ca listele de candidaţi să fie propuse de: cetăţeni, partide politice şi de orice organizaţie non-profit?

Trei sferturi din ei (75%) spun că da. Un instrument pe care îl vreau.

Adrian Sârbu: Tu eşti de acord, ca în afară de Nemo, care se propune şi candidează individual, că asta are voie, şi eu, care sunt bazat şi am partid, nu numai că am partidul PSD, am blat şi cu PNL, în Braşov la mine, tu eşti de acord să mai vină şi colega Cristina, care e regizor de emisie, să aibă şi ea o asociaţie de trei iubitori de animale şi să propună şi ea 1-3 candidaţi, atât pentru primari, cât şi pe liste. de consilieri? Esti de acord sau nu?

Hofi: Cine o opreşte? Acum nu se poate întâmpla asta?

Adrian Sârbu: Nu se poate. Azi nu se poate.

Hofi: Cine vă opreşte să faceţi asta?

Adrian Sârbu: Nu există legislaţie, Hofi şi spectatorii noştri ne spun, tu nu spui şi vei mulţumesc. Câţi, 75%? 75 din 100 ne spun: „domne, nu ar fi normal ca alături de partide să poată depune liste şi asociaţii constructorilor, a iubitorilor de castăni, a iubitorilor de animale mici şi mari, tu şi mai ales a practicanţilor, a instalatorilor”?

Nu am văzut niciun partid să propună demonopolizarea puterilor partidelor în localităţi. Că de aia s-au născut partidele, să-i reprezinte pe cetăţeni, şi noi am ajuns astăzi ca cetăţenii, aşa cum ne scriu, să se simtă străini de ceia care le-au dat mandatul. Vorbim de nivel local, nu vorbim de alte niveluri. Nu ar fi normal, până la a propunem noi, că noi facem aici o construcţie pas cu pas şi o să ajungem la un set de propuneri pe care să-l promovăm, ţi-l propunem ţie şi, odată cu tine, încercăm să promovăm un sistem de vot naţional şi să obţinem de fapt cvasireferendumuri care să spună dlui Ciolacu: „domnul Ciolacu, hai că acum ţi-ai tras 2000 de primari. De acord. Dar uite ce spunem noi: în viitorul Parlamentului trebuie să promovezi următoarele decizii”. Dl Ciolacu o să spună: „bravo mă, foarte frumos, apreciez, votaţi cu mine”. Vedem dacă votăm, dacă veţi executa aceste propuneri şi nu veţi face ca alţi colegi ai domniilor voastre, care la referendumul pentru votul pe Parlamentul de 300 de aleşi, mult mai grav, nu a fost aplicat nici acum, după 15 ani. Dar noi suntem încăpăţânaţi dle Ciolacu, nu ştim cât o să trăim, 10-20-100 de ani, dar cu siguranţă că în următoarea sută de ani poate sau să reuşim să aplice votul electronic, uninominal, două mandate, mandat pe proiect şi raport. ”.

Eu cred că orice competiţie, pentru că noi aici vorbim de monopol în politică. Am pornit de la o zi în care sa consacrat un monopol absolut împotriva poporului român. Democrativa a decis comasarea. Asta este o exprimare a monopolului: „nu decideţi voi, măi fraierilor ce facem noi, decidem noi şi vedem noi cum vă blagodim, cum vă facem din vorbe, cum vă facem din bani, din taxe sau vedem din ce vă facem că la alba. -neagra suntem campioni, da? Simplu. Asta sa intamplat azi.

Şi noi venim şi spunem: domne, oamenii vor altceva. Nu vă recunosc că le reprezentaţi interesele. Vor două mandate, vor vot uninominal, vor exact ce nu vreţi voi. Nu vă daţi seama, dragi şefi de partide, nu vă daţi seama că, încet-încet, deveniţi irelevante în lumea tehnologiei în care eu, cu telefonul ăsta, pot să voteze orice decizie dacă reuşesc să o impun într-o legislaţie. Şi dacă nu, care e problema? Votez neoficial, votez paralel. Nu vin la voi, la tableta de la STS, că o să vă trageţi tablete noi şi ştampile noi şi nu mai ştiu eu ce alte noutăţi ca să vă iasă vouă ce vreţi, ce a hotărât Klaus Iohannis până când o să plece, dacă o să mai plece vreodată din România, dacă nu cumva sau să mute UE, aici, la Cotroceni.

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:

  1. Crezi că partidele, cei pe care i-ai mandat să-ţi reprezinte puterea în localitatea şi judeţul tău (primari, consilieri locali, preşedinţi de consilii judeţene) o exercită în interesul tău sau în beneficiul cercului lor de interese?

DA – 71%

NU – 29%

  1. Ai decis că vrei să votezi la alegerile locale direct şi uninominal primarul, consilierii locali, principalele funcţii executive locale şi judeţene, membrii Consiliului Judeţean şi preşedintele Consiliului Judeţean. Eşti de acord ca listele de candidaţi să fie propuse de: cetăţeni, partide politice şi orice organizaţie non-profit?

DA -75%

NU- 25%

  1. Ştii că obligativitatea prezentării listelor cu semnături creează avantaje partidelor faţă de candidaţii independenţi. Eşti de acord cu desfiinţarea obligativităţii prezentării listelor de susţinători la alegerile locale şi judeţene?

DA-68%

NU-32%

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici