Video Adrian Sârbu: Şedinţa CSAT pe combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor e praf. În ochi, nu în nas

  • • România are tot set-up-ul pentru ai prinde pe dealerii şi traficanţii de droguri şi trebuie doar să-l folosească.
  • • CSAT-ul trebuie să se gândească şi la alte soluţii, iar România să ia exemplul altor ţări care au legalizat consumul de droguri uşoare
  • • Însăşi America a constatat după zeci de ani de luptă uriaşă antidrog că a pierdut şi a început să caute soluţii în altă parte, spune Adrian Sârbu la Ştiu.
Urmărește
190 afișări

Nemo: Traficanţii de droguri nu vor mai putea scăpa de închisoare. Astăzi PNL a depus în Parlament Legea 2 Mai. Fără închisoare cu suspendare sau sub supraveghere pentru dealerii de droguri de mare risc. Principalul subiect de discuţie este consumul de droguri de către tineri considerat un risc major la adresa siguranţei naţionale.

Hofi: Care siguranţă naţională? Crezi că siguranţa naţională e afectată de chestia asta?

Nemo: Dar cum să nu fie afectată Hofi. Dar ce generaţie se naşte din asta? Nu ţi se pare că e o ameninţare la siguranţa naţională?

Fini: E România în următorii 20 de ani.

Adrian Sârbu: Şi o să ne plătească pensia.

Hofi: E generaţia care va conduce toată planeta pentru că nu este România ţara care este în top 3 la consum de droguri în lumea asta.

Adrian Sârbu: Noi ne-am trezit acum facem un CSAT pe droguri. Praf în ochi.

Nemo: De ce spuneţi asta?

Adrian Sârbu: Noi avem tot set-up-ul în această ţară ca să-i prindem pe dealeri, pe importatori, pe toţi.

Fini: Ei se şi ştiu. Sunt de ai lor.

Adrian Sârbu: Şi mai mult, răspuns şi pentru dna Gheorghiu, avem şi toate informaţiile. Facem un registru, prin urmare se mai face o agenţie a registrului drogaţilor şi a vânzătorilor de droguri. Păi există măi fraţilor. E terminalul de la Ministerul de Interne. Acolo e. Cine răspunde de acest terminal, scoateţi-l afară să vorbească cu poporul român. Nu-l scoateţi, îl ţineţi ascuns. Ceea ce eu văd şi de aia spun că e o petardă, praf în ochi…

Hofi: De vreme ce atunci când a început şcoala, Klaus Iohannis a spus că voi pune pe agenda CSAŢ această problemă a drogurilor pentru copii pentru că era prima zi de şcoală

Adrian sârbu: Dar nu ştia Klaus Iohannis că copiii noştri consumă droguri?

Hofi: Bineînţeles că ştia.

Adrian Sârbu: Câţi dintre miniştri, parlamentari, copiii lor, rudele lor consumă droguri şi dl. Iohannis primeşte rapoarte confidenţiale că dacă trebuie să-l mai strângem puţin de urechi. Trebuie să se gândească la altceva. Dacă nu e prea greu. Atât lui Klaus Iohannis, cât şi celorlalţi le cerem un efort de gândire. Mă fraţilor, dacă tot America aia care mi-a dat şapca constată după zeci de ani de luptă antidrog uriaşă că e o înfrângere. Lupta antidrog e un Afganista, un Iran, un Vietnam al Americii.

Hofi: Afganistan, mai mult decât orice. Acolo este producţia mare de opium.

Adrian Sârbu: Dar este un Vietnam al Americii. Şi ce a zis? Hai să ne uităm la alţii. Şi între timp ce au făcut, că tot am văzut serialele astea cu Escobar. Au pierdut Columbia. Preşedintele Columbiei e legat de cartelulile de droguri, e un fost comunist. E, mă întorc şi spun: Tu, CSAT o să te ocupi de droguri. Nu o să te ocupi. Nu o să faci nimic în plus sau în minus decât ai făcut până acum. Dă şi tu un telefon la UE. “Dna von der Leyen, când trebuie să dezincriminăm marihuana?” “Dl. Iohannis să vorbesc cu soţul şi eu o să-ţi spun, da cred că în următoarele şase luni va trebui să faceţi asta.” “E în regulă doamnă”. O să crească şi după aia o să scadă consumul de marijuana. Da? Păi, bă, frate a dispărut contrabanda. Au dispărut dealerii, nu mai e marijuana. Ce o să facă? Se duc la fenitanil, se duc la alte pastille, mă dar am limitat o parte din consum.

Nemo: În orice caz trebuie limitat măcar consumul în rânful copiilor pentru că asta este

Hofi: La un copil îi dai sau nu îi dai. Adică cum să dai limitat? Îi dai cu porţia?

Adrian Sârbu. Interzis! Interesul meu ca stat este să rezolv scăderea consumului, dar mult mai important să-i dezintivez pe toţi infractorii ăştia care folosesc o restricţie, o prohibiţie şi asta este experienţa Americii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici