- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.12.2014, 21:15)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adrian Ţuţuianu se retrage din calitatea de membru supleant CNI, cererea va fi depusă marţi la Senat
Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, se retrage din calitatea de membru supleant al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), pentru care a primit luni votul în Senat, o cerere în acest sens urmând să fie depusă marţi la Biroul Permanent al acestei Camere.
Urmărește
378 afișări
Adrian Ţuţuianu se retrage din calitatea de membru supleant CNI, cererea va fi depusă marţi la Senat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Precizarea este făcută de liderul PSD, premierul Victor Ponta, într-o declaraţie remisă luni MEDIAFAX.
Conform sursei citate, Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, se retrage din calitatea de membru supleant al CNI, pentru care a primit luni votul în Senat, marţi urmând să fie depusă la Biroul Permanent al Senatului cererea oficială de retragere a nominalizării, care aparţinea UNCJR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Conform aceleiaşi surse, motivul este că acesta "nu doreşte să aducă atingere imaginii PSD, în contextul unor suspiciuni de neclarităţi în relaţia cu ANI".
Plenul Senatului a votat, luni, o parte din noii membri ai Consiliului Naţional de Integritate, după audierea acestora în Comisia juridică, fiind vorba de nouă membri titulari ai CNI şi nouă membri supleanţi, urmând ca noua conducere a CNI să aleagă noul preşedinte al acestui for.
Cei nouă membri titulari şi nouă membri supleanţi au fost votaţi individual, prin votul secret electronic al senatorilor, pentru un mandat de patru ani.
Faţă de propunerea făcută de Comisia juridică, în urma audierilor, plenul Senatului a respins numirea persoanelor propuse de PDL pentru poziţia de membru titular şi membru supleant, respectiv a Cynthiei Curt şi a Cristinei Trăilă.
Mandatul foştilor membri CNI a început în 2010 şi a încetat la 1 noiembrie anul acesta.
Comisia juridică a avizat favorabil, în 3 decembrie, o parte din propunerile de candidaţi pentru calitatea de membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), din partea PDL, PNL, Minorităţi, UDMR, Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor şi din partea mai multor asociaţii. Anunţul a fost făcut atunci, la finalul şedinţei, de preşedintele comisiei, Cătălin Boboc (PNL).
Astfel, au fost propuşi ca membri titulari ai CNI: Cynthia Curt, din partea grupului PDL din Senat, Bogdan Găureanu, propus de grupul senatorial al PNL, Tiberius Tănase, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Peter Zsuzsanna, propusă de UDMR, Ciprian Ciucu, din partea Asociaţiei pentru apărarea drepturilor omului în România – Helsinki, Landany Laszlo Zsolt şi Xenia Cosette Teodorescu, nominalizaţi de Asociaţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Viorel Miron, din partea Asociaţiei Oraşelor din România, Simona Maya Teodoroiu, nominalizată de Ministerul Justiţiei şi Cătălin Antoanid Dumitru, propus de Ministrul Finanţelor.
De asemenea, ca membri supleanţi ai CNI au fost propuşi Alina Barbu, Ion Damian, Cristina Trăilă, Iuliana Cristina Păduraru, Gabriel Lungu, Novak Levente, Elena Calistru, Adrian Ţuţuianu, Gyozo Istvan Barczi, Sergiu Ţâra.
În afară de noii membri ai CNI învestiţi luni de Senat, urmează a mai fi validaţi în această poziţie cinci membri de drept şi cinci membri supleanţi.
Consiliul Naţional de Integritate este un organism reprezentativ, aflat sub control parlamentar exercitat de Senat, cu activitate nepermanentă, care monitorizează activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate.
Membrii Consiliului sunt desemnaţi după cum urmează: un membru desemnat de către fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor; un reprezentant al Ministerului Justiţiei; un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice; un reprezentant al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, desemnat de adunarea generală, potrivit statutului; un reprezentant al Asociaţiei Municipiilor din România, desemnat de adunarea generală, potrivit statutului; un reprezentant al Asociaţiei Oraşelor din România, desemnat de adunarea generală, potrivit statutului; un reprezentant al Asociaţiei Comunelor din România, desemnat de adunarea generală, potrivit statutului; un reprezentant al înalţilor funcţionari publici şi un reprezentant al funcţionarilor publici, desemnaţi de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici; un reprezentant desemnat de comun acord de asociaţiile magistraţilor, legal constituite; un reprezentant desemnat de organizaţiile societăţii civile legal constituite, cu activitate în domeniul drepturilor omului, juridic sau economico-financiar.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe