Video Adrian Zuckerman, fostul ambasador SUA în România, despre alegerile prezidenţiale din România: „Dacă statul american ar ajuta pe cineva ar fi pe generalul Nicolae Ciucă. Dar eu n-am văzut să se întâmple aşa ceva. N-aş vedea să se facă ceva pentru (n.r. susţinerea) Geoană sau Ciolacu”

  • Fostul ambasador SUA a vorbit în OFF/OnTheRecord despre alegerile prezidenţiale din SUA şi România.
  • „În America toată lumea avea încredere în Nicolae Ciucă. Este unul dintre cei mai respectaţi generali”.
  • „N-aş vedea să se facă pentru Geoană sau pentru Ciolacu”.
2229 afișări

Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, de profesie avocat, a vorbit în emisiunea OFF/OnTheRecord, de pe Aleph News şi Mediafax, despre campania la Preşedinţie din SUA, dar şi despre cea din România.

Zuckerman susţine că o eventuală apariţie lui Mircea Geoană din poziţia de secretar general adjunct al NATO în poziţia de candidat la Preşedinţia României nu înseamnă automat şi o susţinere din partea SUA pentru Mircea Geoană.

„Eu am auzit mulţi spunând asta. Mircea Geoană poate are nişte prieteni în America dar în afară de un prieten specific – statul american, serviciile americane – absolut nu”, spune fostul ambasador SUA.

În schimb, Adrian Zuckerman spune că liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avut o „foarte bună” colaborare cu SUA, încă de când se afla în funcţia de ministru al Apărării.

Dacă statul american ar ajuta pe cineva ar fi generalul Nicolae Ciucă. Generalul Ciucă este unul dintre cei mai respectaţi generali, când era ministrul Apărării în România şi eu eram ambasador - era unul dintre cei mai respectaţi din toată Europa. Şi în America, toată lumea avea încredere în el, este un om foarte serios, mulţi îi ascultau sfaturile lui, de strategie, ce să facă. Se înţelegea foarte, foarte bine cu America.

Aşa că dacă Guvernul sau americanii – nu ştiu ce înseamnă asta – s-ar vârî să ajute pe cineva în România – dar eu n-am văzut să se facă aşa cevadar n-aş vedea să se facă pentru Geoană sau pentru Ciolacu, ar face-o pentru Ciucă, care este ştiut şi respectat la un nivel foarte mare în America şi în Europa”, a declarat în emisiunea OFF/OnTheRecord, Adrian Zuckerman.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici