- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.06.2021, 01:42)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Agenţia pentru Investiţii în Sănătate, motiv de dispută în coaliţia de guvernare
- Agenţia pentru Investiţii în Sănătate este motiv de dispută în coaliţia de guvernare, între PNL şi USR PLUS.
- Liberalii susţin că entităţile cu documentaţii mature pentru spitale trebuie să deruleze proiectele PNRR, în timp ce USR PLUS afirmă că MS nu are capacitatea să fie manager de proiect.
Urmărește
288 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
„Noi nu am susţinut, nu s-a discutat şi nu s-a luat o decizie în coaliţie, să se înfiinţeze o agenţie pentru PNRR. Gândiţi-vă că termenul de înfiinţare a acelei agenţii e 31 decembrie 2022. Noi trebuie să contractăm 70% din sumele alocate până în 31 decembrie 2022, conform regulamentului european. Păi noi dacă folosim timpul ăsta pentru a înfiinţa agenţia, când se va înfiinţa agenţia nici nu va avea timp să deruleze procedurile de licitaţie. Punctul de vedere exprimat în coaliţie este - pentru entităţile care au documentaţii mature, cu studii de fezabilitate, derularea procedurilor să se facă de cei care deţin sau urmează să deţină spitalul, indiferent că e vorba de consiliul municipal, consiliul judeţean sau minister”, spune Ludovic Orban despre Agenţia pentru Investiţii în Sănătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Liderul PNL afirmă că ASI „nu a trecut prin guvern”.
„Aşa mi se pare normal. Acolo nu scrie că toate proiectele se vor derula prin agenţia respectivă. Acolo scrie că se înfiinţează agenţia. Eu zic că se poate păstra agenţia, pentru că are o finanţare de 40 de milioane, numai că derularea proiectelor efective trebuie să fie derulate de cei care deţin spitalele”, răspunde Orban la întrebarea dacă România va anunţa Comisia Europeană că renunţă la această agenţie.
În replică, copreşedintele USR PLUS Dan Barna susţine că Agenţia pentru Investiţii în Sănătate, care se regăseşte în programul de guvernare, îşi propune să facă posibile investiţiile în infrastructura de sănătate şi construcţia de spitale regionale în România.
„Această agenţie este susţinută - am primit mesaje scrise de susţinere şi de apreciere din partea Comisiei Europene - este o abordare negociată şi cu OMS. Este o abordare care funcţionează în toate statele dezvoltate, în toate statele unde sunt sisteme medicale funcţionale, unde investiţiile în sănătate au funcţionat. Trebuie să acceptăm o realitate - Ministerul Sănătăţii, cu 250 de persoane, cu echipa aşa cum o are, a dovedit că nu are capacitatea să fie manager de proiect pentru spitale regionale sau infrastructuri de sănătate importante, iar atunci trebuie să ne adaptăm, pentru că altfel riscăm să nu putem cheltui resursele, nici cele din PNRR, nici cele din fonduri operaţionale”, a spus Barna.
El spune că agenţia este parte a programului de guvernare.
„Nu este un subiect de negociere sau nu este o propunere pe care a scos-o din pălărie un partener de coaliţie. Suntem într-o logică firească de punere în practică a programului de guvernare, exact aşa cum a fost el aprobat de Parlament şi cum a fost agreeat de coaliţie. De asta sunt puţin surprins de poziţiile care se pretind surprinse”, conchide Barna.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ciolacu: ”Guvernul mai aplică o lovitură vârstnicilor - taie din serviciile de sănătate în pandemie”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe