"Sunt două lucruri diferite. Nu ştiu dacă trebuie să îi dăm posibilitatea preşedintelui de a intra, oricum, în campanie electorală. Aceasta reprezintă, după părerea mea, o alegere greşită pentru că vom amesteca teme de dezbatere de politică internă cu teme europene", a spus Tăriceanu.
El a amintit că PNL susţine, împreună cu Asociaţia Pro Democraţia, varianta unui proiect de vot uninominal depus în Parlament şi cu semnăturile reprezentanţilor PD şi care "pare capabil" să beneficieze de ce mai larg sprijin posibil.
Premierul a atras atenţia că orice variantă de vot uninominal nu trebuie să excludă dreptul majorităţii populaţiei de a fi reprezentată în Parlament.
Şeful Guvernului a precizat din nou că îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru proiectul de lege privind votul uninominal dacă va observa că dezbaterile Legislativului, programate pentru marţi şi miercuri, vor trena din diferite motive, legate de proceduri parlamentare sau de procedurile "unor parlamentari".
Întrebat de presă dacă va mai avea discuţii consultative cu partidele parlamentare asupra votului uninominal şi a proiectului de buget pentru anul viitor, premierul a arătat că a luat notă de punctele de vedere exprimate de reprezentanţii PSD şi PD în cazul votului uninominal, din care rezultă că aceştia susţin un astfel de sistem electoral.
"Din această perspectivă există, deci, o susţinere foarte largă în Parlament. Voi discuta şi cu celelalte partide, UDMR, PC, PRM, pentru a vedea punctul lor de vedere pe acest subiect", a adăugat Tăriceanu.