- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.07.2018, 12:45)
- Ema Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALDE: Informaţiile legate de tensiunile din coaliţie sunt doar intoxicări ale opiniei publice
Reprezentanţii ALDE au dezminţit, duminică, informaţiile din spaţiul public potrivit cărora ar exista tensiuni în cadrul coaliţiei, catalogându-le drept "manipulări" şi "intoxicări ale opiniei publice", precizând că ALDE vrea să îndeplinească obiectivele programului de guvernare, alături de PSD.
Urmărește
314 afișări
ALDE: Informaţiile legate de tensiunile din coaliţie sunt doar intoxicări ale opiniei publice
"În ultimele zile au apărut în spaţiul public o serie de manipulări cu privire la relaţia din cadrul coaliţiei de guvernare. Pentru a înlătura orice scenarii, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) face următoarele precizări: relaţiile din cadrul coaliţiei de guvernare sunt unele foarte bune. Împreună cu partenerii din PSD ne dorim ca obiectivele pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare să le ducem la îndeplinire.În cadrul coaliţiei nu există vreo tensiune, informaţiile avansate în spaţiul public nefiind altceva decât intoxicări ale opiniei publice", precizează ALDE, într-o postare duminică pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Declaraţiile ALDE vin în contextul în care în spaţiul public s-a vehiculat că ar fi neînţelegeri între membrii coaliţiei.
Pe 16 iulie, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a criticat, prin vocea deputatului ALDE Varujan Vosganian, legea care reglementează exploatarea gazelor în Marea Neagră, cunoscută şi sub denumirea de Legea offshore, care a fost susţinută de liderul PSD, Liviu Dragnea şi adoptată în sesiunea extraordinară a Parlamentului, în perioada 2-19 iulie.
"Având în vedere faptul că faţă de ceea ce noi am dorit să apară în lege în text nu reflectă în totalitate voinţa legiuitorului, se impune o intervenţie de urgenţă pe actul normativ. Pot să vă spun, ca legiuitor, că sentimentul meu este că voinţa noastră de a îmbina un anumit tip de impozitare mai redus decât onshore, dar în orice caz suficient de ridicat trebuie să se combine şi cu recuperarea costurilor de operare, care sunt foarte mari în zona offshore şi în acest sens se impune o modificare de urgenţă a actului normativ. Toate deciziile se iau prin consens în coaliţie, dialog există în coaliţie, însă nu a existat pe acest act nromativ", a declarat deputatul ALDE, Varujan Vosganian, la Parlament.
Acesta a mai precizat că propunerea făcută şi adoptată în Comisie a pus grupul ALDE într-o situaţie delicată.
"Eu cred că propunerea care a fost făcută şi care a fost adoptată în comisie a fost o propunere care pe noi, care eram membrii ai comisiilor reunite din partea ALDE, ne-a pus într-o situaţie delicată. Eu cred că pentru o mai bună acurateţe a procedurii legislative e nevoie de discuţii prealabile", a adăugat Vosganian.
Deputatul ALDE a cerut Guvernului să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii offshore.
Pe 9 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.
"Trebuia să fie adoptată această lege nu în forma care a venit de la Senat, nu vreau să acuz pe nimeni, ori a fost superficialitate ori nu a fost o analiză foarte atentă, dar nu puteam accepta în Camera Deputaţilor ca România să-şi păstreze în continuare dependenţa energetică de ruşi, Faptul că am pus 50% din toată producţia pe contracte bilaterale, iar 50% tranzacţionare pe piaţa românească înseamnă că Romania devine una dintre puţinele ţări din lume care devine independentă energetic. De asemenea, suprataxare zero nu putea fi acceptată pentur că nu poti ca stat român să nu încasezi absolut nimic", a completat Dragnea, după votul final în plenul, din 9 iulie, al Camerei Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe