- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.09.2014, 14:22)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alegătorii la prezidenţiale înregistraţi în septembrie: 18.313.698 la turul I; 18.321.512 la turul II
Numărul alegătorilor cu drept de vot la prezidenţiale, valabil la 12 septembrie 2014, este de 18.313.698 cetăţeni pentru turul I de scrutin şi de 18.321.512 pentru turul II, potrivit unui comunicat AEP remis luni.
Urmărește
232 afișări
Alegătorii la prezidenţiale înregistraţi în septembrie: 18.313.698 la turul I; 18.321.512 la turul II (Imagine: Shutterstock)
Numărul alegătorilor cu drept de vot la prezidenţiale, valabil la 12 septembrie 2014, a scăzut, faţă de august, cu 22.556 pentru primul tur de scrutin şi cu 22.559 pentru al doilea tur, ca urmare a operaţiilor efectuate de primari în registrul electoral permanent şi a unui import de date de la MAI, informează AEP.
"Foarte important este faptul că, faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, s-a înregistrat o scădere a numărului total de alegători cu 22.556 pentru 2 noiembrie şi 22.559 pentru 16 noiembrie", se menţionează într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
-
Senatori americani cer o anchetă privind legăturile lui Elon Musk cu Rusia
Astfel, potrivit AEP, în ceea ce priveşte primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, la data de 18 august 2014 au fost înregistraţi 18.336.254 cetăţeni români cu drept de vot, în timp ce la data de 12 septembrie 2014 au fost înregistraţi 18.313.698 cetăţeni români cu drept de vot, diferenţa fiind de 22.556 de alegători.
Referitor la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, la data de 18 august au fost înregistraţi 18.344.071 cetăţeni români cu drept de vot, în timp ce la data de 12 septembrie 2014 au fost înregistraţi 18.321.512 cetăţeni români cu drept de vot, diferenţa fiind de 22.559 alegători.
Potrivit AEP, diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităţilor conduse de aceştia şi a unui import de date programat de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI.
În ceea ce priveşte numărul cetăţenilor români cu drept de vot care au domiciliul în străinătate, AEP informează că, potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală de Paşapoarte la data de 15 septembrie 2014, pentru data de 2 noiembrie numărul este 530.158, iar pentru data de 16 noiembrie, numărul este 530.532.
Potrivit articolului 26 din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale 215/2001 şi a Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, listele electorale permanente se întocmesc şi se tipăresc de către primari, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral, se arată în comunicatul AEP.
Potrivit sursei citate, Listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit menţiunilor din actele de identitate emise de statul român, în timp ce datele limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din acest an sunt 31 octombrie, respectiv 14 noiembrie 2014.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
CANCAN.RO
Câte calorii conțin 100 de grame de cartofi prăjiți. Motivul pentru care medicul neurochirurg Vlad Ciurea evită acest aliment
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe