ALEGERI LOCALE 2012 - Căncescu candidează a patra oară la CJ Braşov. Vicepreşedinte CJ şi un consilier local, printre cei şapte contracandidaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, candidează pentru al treilea mandat la şefia instituţiei, având şapte contracandidaţi, între care preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Nicolae Ţucunel, vicepreşedintele CJ Attila Kovacs şi un consilier local din Ghimbav.

Urmărește
581 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Căncescu candidează a patra oară la CJ Braşov. Vicepreşedinte CJ şi un consilier local, printre cei şapte contracandidaţi

Aristotel Căncescu (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

La Biroul Electoral Judeţean Braşov au fost depuse opt candidaturi pentru şefia Consiliului Judeţean.

Astfel, şi-au depus candidaturile actualul preşedinte al CJ, Aristotel Căncescu (PNL), independentul Nicolae Ţucunel, Attila Kovacs (UDMR), Daniel Remus Vereş (PNŢCD), Cristian Stănescu (PRM), Wolfgang Wittstock (FDG), Ioan Pamparău (Partidul Verde) şi Ionel Fliundra (PP- DD).

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu (PNL), candidează pentru al patrulea mandat, el ocupând această funcţie din 2000.

Căncescu a absolvit Facultatea de Mecanică în 1977 şi a obţinut doctoratul în management în 2001. În perioada 1995-1996 a fost secretar al Senatului şi membru al Biroului Permanent al Senatului, membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor şi Petiţii a Senatului, iar din 1992 până în 2000 a fost senator.

Independentul Nicolae Ţucunel este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, fost preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Braşov şi fost consilier local PSD până în iulie 2011. Ţucunel este, de asemenea, patronul firmei braşovene Forex (industria lemnului), preşedinte al Şcolii Române de Afaceri - filiala Braşov şi al Asociaţiei Forestierilor din România.

Attila Kovacs, candidat al UDMR, este, din 2008, vicepreşedinte al Consilului Judeţean, iar în perioada 2004-2008 a fost deputat. De asemenea, din 2003, este lector universitar la catedra de sociologie din cadrul Univeristăţii "Transilvania" Braşov. În perioada 1998 - 2001 a fost vicepreşedinte al UDMR Braşov, iar din 2001 este preşedintele organizaţiei judeţene.

Deputatul PRM Cristian Stănescu are 60 de ani şi şi-a început cariera în 1979 ca inginer la Regiei Autonome de Transport Braşov. Din 1993 şi până în 2004 a fost director la mai multe societăţi societăţi, iar în perioada 2000-2004 a ocupat funcţia de consilier judeţean. Din 2004 este deputat al PRM în Parlament şi membru al Parlamentului European.

Eberhard-Wolfgang Wittstock, în vârstă de 64 de ani, este preşedintele Forumului Democrat German Braşov. El este profesor de limba germană şi fost ziarist în perioada comunistă. De altfel, şi-a început cariera politică ca membru al PCR (1976 - 1989), iar din 1990 a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). Din 1998 este preşedintele filialei din Braşov. El a fost preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi probleme naţionale (1992-1996), iar din 1998 ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei.

Un alt candidat pentru funcţia de preşedinte al CJ Braşov este Ionel Fliundra, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PP-DD. El este consilier local în Ghimbav, după ce a fost membru al mai multor partide - PSD, PNG şi UNPR.

Candidatul Partidului Verde, Ioan Pamparău are 55 de ani. El este fost ziarist şi a ocupat funcţia de director adjunct al Casei de Pensii Braşov timp de zece ani, până în iunie 2010, când a fost demis. Din martie 2011 este secretar general la Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere.

Pentru funcţia de primar al municipiului Braşov au fost înregistrate opt candidaturi.

Astfel, şi-au depus candidatura actualul primar George Scripcaru, din partea PDL, Cătălin Leonte - PSD, Christian Macedonschi din partea Formului Democrat German, Karol Ambrus - UDMR, Adrian Ţolovici - PNŢCD, Radu Miron - PRM, Ovidiu Fodor - PP-DD şi Muntean Virgil Ioan Constantin - PP-LC.

George Scripcaru, în vârstă de 45 de ani, candidează pentru al patrulea mandat la Primăria Braşov, el fiind primar al municipiului din 2004, după ce în perioada 2000 - 2004 a fost viceprimar.

Scripcaru s-a înscris în Partidul Democrat în 1992, în perioada 1994-2000 a fost preşedinte al organizaţiei judeţene de tineret, iar din 1996 şi până în 2000 a fost consilier în Consiliul Local Braşov. Din anul 2001, Scripcaru este preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a PDL şi vicepreşedinte al PDL la nivel naţional.

Cătălin Leonte, în vârstă de 40 de ani, este prim-vicepreşedinte al PSD Braşov. El este membru al PSD din 2001, iar de cinci ani este director al BCR - Banca pentru Locuinţe. Este licenţiat în ştiinţe juridice şi are doctorat în management. În 2009, el a candidat la alegerile europarlamentare, însă nu a obţinut voturile necesare.

Christian Macedonschi are 40 de ani şi este preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Braşov (APDT), el candidând din partea Formului Democrat German. Acesta a absolvit Facultatea de Economie din Nuremberg şi a trăit 15 ani în Germania.

Karol Ambrus, în vârstă de 65 de ani, candidatul UDMR la primărie, a fost din 2010 şi până în martie 2012 subprefect al Braşovului. El este director general al unei societăţi comerciale.

Adrian Ţolovici este prim-vicepreşedinte al PNŢCD Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici