ALEGERI LOCALE 2012 - Candidaţi la Primăria Botoşani: actualul edil, un proprietar de fermă şi un director de la Cadastru

Actualul primar din Botoşani Cătălin Flutur (PDL) candidează pentru al treilea mandat, având şase contracandidaţi, între care un proprietar de fermă, directorul Oficiului de Cadastru şi un fost angajat al spitalului, în timp ce la CJ candidează actualul preşedinte Mihai Ţâbuleac şi doi parlamentari.

Urmărește
1020 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Candidaţi la Primăria Botoşani: actualul edil, un proprietar de fermă şi un director de la Cadastru

Cătălin Flutur (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ au fost depuse şapte candidaturi, PDL candidând alături de PNCŢD şi PER în alianţa Mişcarea pentru Botoşani.

Pentru a obţine al treilea mandat de primar al municipiului Botoşani şi-a înscris candidatura din partea Mişcării pentru Botoşani actualul primar, Cătălin Flutur, în vârstă de 49 de ani, lider al PDL Botoşani. Cătălin Flutur este şi pe lista de candidaţi pentru o funcţie de consilier judeţean din partea Mişcării pentru Botoşani.

Candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani este Ovidiu Portariuc, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD. El are 34 de ani, este economist şi deţine o fermă de produse bio.

Din partea UNPR candidează Mihai Luca, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani.

Şi-au mai înscris candidaturile pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani Valeriu Apetrei (PRM), Marius Cristescu (PP-DD), Vasile Bejan (Partidul Forţa Civică) şi Stelian Aivăncesei, fost angajat al Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani, care este candidat independent. Stelian Aivancesei este fostul şef al Serviciului de Resurse Umane al Spitalului Judeţean, el fiind de cinci ori concediat şi recâstigându-şi de mai multe ori postul în instanţă.

Pentru şefia Consiliului Judeţean Botoşani au fost depuse patru candidaturi.

Astfel, actualul preşedinte al CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, ales în 2008 din partea PDL, candidează pentru un nou mandat din partea Mişcării pentru Botoşani, formată din organizaţiile judeţene PDL, PNŢCD şi PER. În vârstă de 55 de ani, Ţâbuleac a fost senator în mandatul 2004-2008, ales pe lista Alianţei Dreptate şi Adevări, iar din iunie 2008 a câştigat din partea PDL funcţia de preşedinte al CJ Botoşani.

Din partea USL candidează deputatul PNL Florin Ţurcanu. În vârstă de 39 de ani, Ţurcanu a fost şef de cabinet al senatorului Liviu Câmpanu,
în perioada 2004-2006.

De altfel, senatorul Câmpanu se află şi el în competiţia electorală, candidând la şefia CJ din partea UNPR. Liviu Câmpanu a candidat în urmă cu patru ani pentru un mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, din partea PNL, dar atunci a pierdut în faţa lui Mihai Ţâbuleac la o diferenţă de două procente din numărul total de voturi exprimate.

La preşedinţia CJ Botoşani mai candidează şi Petrea Humelnicu din partea Partidului Forţa Civică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici