ALEGERI LOCALE 2012: Consilieri prahoveni incompatibili, ale căror firme au contracte cu primării, au fost realeşi

Patru dintre cei cinci consilieri judeţeni şi locali din Prahova care în mandatul trecut au fost în incompatibilitate sau în conflict de interese au candidat pentru noi mandate la alegeri, unii dintre ei fiind realeşi. Firmele lor au încheiat contracte cu primării, spitale sau consilii locale.

Urmărește
764 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Consilieri prahoveni incompatibili, ale căror firme au contracte cu primării, au fost realeşi

ALEGERI LOCALE 2012: Consilieri prahoveni incompatibili ale căror firme au contracte cu primării, realeşi

Astfel, consilierul judeţean Toma Ioniţă (PSD), pe care ANI îl acuză de conflict de interese, incompatibilitate şi fals în declaraţii a candidat pentru un nou mandat, aflându-se pe poziţia a şasea pe lista USL pentru Consiliul Judeţean Prahova.

Potrivit ANI, în mandatul 2008 - 2012 firmele lui Ioniţă Toma au avut încheiate 15 contracte (furnizare produse materiale de construcţii, prestări, servicii, executare lucrări infrastructură, întreţinere, revizie echipamente reparaţii) cu Consiliul Judeţean Prahova şi cu instituţii subordonate Consiliului Judeţean, în urma cărora au obţinut un beneficiu de 807.951 de lei. De asemenea, firmele lui Toma Ioniţă au emis 14 facturi de achiziţii directe în cuantum de 18.700 de lei către Consiliul Judeţean Prahova şi către instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova.

În urma scrutinului din 10 iunie, Toma Ioniţă a fost reales membru în CJ Prahova, el aflându-se pe lista cu consilieri judeţeni aleşi, listă dată publicităţii vineri de Biroul Electoral Judeţean Prahova.

Toma Ioniţă a declarat că nu renunţă la mandatul de consilieri judeţean obţinut în urma scrutinului din 10 iunie şi că va contesta în instanţă decizia ANI.

"Îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţă şi voi demonstra că ceea ce spune ANI este neadevărat. Mi se pare normal să păstrez acest mandat de consilier judeţean, pentru că am muncit pentru el şi nu puţin" a spus Toma Ioniţă.

El conduce detaşat în topul membrilor Consiliului Judeţean Prahova care au avut contracte cu instituţii ale statului în mandatul 2008 - 2012.

Conform declaraţiei de interese pe care Ioniţă Toma a completat-o şi semnat-o în iunie 2011, firma la care este director şi unde deţine 33 la sută din acţiuni, SC Paulus SRL, a încheiat în mandatul trecut 18 contracte pe bani publici, cu diverse instituţii sau societăţi, de la primării de comune până la şcoli şi spitale, de la Teatrul din Ploieşti până la Romgaz.

Astfel, printre instituţiile publice cu care firma la care Ioniţă este acţionar a încheiat contracte se numără primăriile Cornu, Bana Ana, Gura Vadului, Cojasca, Ceptura, Gura Vitioarei, Balta Doamnei, Vlădeni - Dâmboviţa, dar şi Romgaz, grupuri şcolare sau unităţi spitaliceşti.

În 2009, SC Paulus SRL a încheiat două dintre cele 18 contracte. În anul următor, firma consilierului Toma Ioniţă a încheiat alte şase contracte pe bani publici pentru ca, în prima jumătate a anului trecut, Paulus SRL să semneze, cu diverse autorităţi publice, alte zece contracte. În cinci dintre aceste contracte, SC Paulus SRL a lucrat în participaţie, alături de alte firme. În celelalte, firma a avut calitatea de unic prestator. Spre exemplu, conform declaraţiei de interese a consilierului, în februarie 2011 SC Paulus SRL a semnat cu primăria comunei prahovene Gura Vadului un contract în care are o participaţie de 48 la sută şi care valorează 9.237. 999 de lei, contract care s-a derulat pe o perioadă de mai puţin de trei luni.

În aceeaşi lună, SC Paulus SRL Ploieşti a semnat cu Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti un contract de prestări servicii, în baza căruia firma a primit lunar zece euro fără TVA pentru service la centrala termică a teatrului. Paulus a avut un contract similar cu Primăria Berceni, de la care a perceput un tarif de zece ori mai mare decât cel prevăzut în contractul cu teatrul din Ploieşti, respectiv o sută de euro plus TVA.

Un alt ales local despre care ANI susţine că este incompatibil şi care a candidat şi obţinut un nou mandat este consilierul local ploieştean Adrian Gelu Lupu, membru în structurile de conducere ale PNL Prahova.

Potrivit ANI, Adrian Lupu a fost incompatibil în mandatul 2008 - 2012, având un contract (de prestări servicii - dozatoare băuturi) încheiat cu o instituţie subordonată Consiliului Local Ploieşti. La alegerile locale din 10 iunie, Adrian Lupu a candidat din nou, aflându-se pe locul 9 pe lista de candidaţi a USL pentru Consiliul Local Ploieşti şi a obţinut un nou mandat, în condiţiile în care USL are 14 mandate de consilieri locali.

Co-preşedintele USL la nivelul judeţului Prahova, care este şi preşedinte al PNL Prahova, Mircea Roşca, a declarat că USL Prahova va valida mandatul de consilier al lui Adrian Gelu Lupu, iar acesta va contesta în instanţă decizia ANI.

Consilierul judeţean Ovidiu Cord (PDL) a fost şi el în situaţie de incompatibilitate în mandatul trecut.

Potrivit ANI, Ovidiu Cord a avut cinci contracte de furnizare produse alimentare încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova, de pe urma acestora având un beneficiu patrimonial în cuantum de 110.716 de lei. Firma lui Cord a emis 36 de facturi de achiziţii directe (furnizare produse alimentare), în cuantum de 78.406 de lei, către instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova.

La alegerile din 10 iunie, Ovidiu Cord a candidat pe locul 23 pe lista PDL pentru Consiliul Judeţean Prahova. PDL a obţinut în Prahova 13 dintre cele 36 de mandate de consilieri judeţeni, însă Ovidiu Cord, aflat pe locul 23, are şanse să obţină un nou mandat de consilier judeţean întrucât pe locurile dinaintea lui pe lista de candidaţi ai PDL la CJ Prahova se află mai mulţi primari realeşi, care vor renunţa la funcţiile de consilieri judeţeni pentru a rămâne primari.

Contactat telefonic, prim-vicepreşedintele PDL Prahova, George Ionescu, a declarat că Ovidiu Cord "are şanse să intre în Consiliul Judeţean, dar, având în vedere concluziile ANI, el nu va fi validat".

Un alt ales local prahovean aflat pe lista făcută publică de ANI este Adrian Moroianu Geamăn, acuzat de conflict de interese penal, incompatibilitate şi fals în declaraţii. Potrivit ANI, firma lui Moroianu Geamăn a avut 42 de contracte (prestări servicii - distribuţie presă) încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova, având un beneficiu patrimonial în cuantum de 4.885 de lei.

Adrian Moroianu Geamăn, ales în anul 2008 pe lista PSD, a candidat pentru încă un mandat pe lista PER, însă această formaţiune politică nu a obţinut niciun mandat de consilier judeţean.

Potrivit ANI, consilierul local Mirela Limboşeanu (PDL) este, de asemenea, în situaţie de incompatibilitate, ea având două contracte (prestări servicii transport valori monetare) în cuantum de 5.437 lei, încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Local Ploieşti.

Limboşeanu nu a mai candidat la alegerile din 10 iunie. În mandatul trecut ea a fost subprefect al judeţului Prahova, city managerul municipiului Ploieşti timp de câteva zile, iar spre finalul mandatului a intrat în mediul privat, fiind director pe zona Ploieşti al Rosal, firma fondată de Silviu Prigoană, care are contract de salubritate cu Primăria Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici