ALEGERI LOCALE 2012 - La Primăria Arad candidează din nou Gheorghe Falcă, alături de un viceprimar şi un fost deputat

Primarul Gheorghe Falcă va candida pentru al treilea mandat la Arad, având nouă contracandidaţi, între care fostul deputat Lia Ardelean, viceprimarul Levente Bognar, un scriitor şi un fost prefect, în timp ce şeful CJ Nicolae Ioţcu intră în cursa alectorală alături de un deputat şi un consilier.

681 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - La Primăria Arad candidează din nou Gheorghe Falcă, alături de un viceprimar şi un fost deputat

Gheorghe Falcă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Unsprezece persoane au intrat în cursa electorală pentru Primăria Arad, între care actualul primar Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă (45 de ani) va candida pentru Mişcarea Creştin Liberală (PDL+PER). El este finul de căsătorie al preşedintelui Traian Băsescu şi este judecat pentru fapte de corupţie într-un proces care durează de cinci ani, fiind acuzat că a vândut unor apropiaţi un teren al municipalităţii la un preţ sub cel al pieţei, beneficiind astfel de un schimb avantajos de locuinţă.

Lia Ardelean (53 ani), de profesie inginer chimist, candidează pentru USL şi este considerată de presa locală drept principalul contracandidat al lui Falcă. A fost preşedinte al filialei judeţene a PC şi deputat de Arad în legislatura 2004 - 2008. Lia Ardelean a fost, până anul trecut, preşedinte al organizaţiei de femei din Partidului Conservator şi are afaceri cu mobilă în judeţul Arad.

Levente Bognar (56 de ani) este candidatul UDMR la Primăria Arad. Este de profesie inginer chimist şi viceprimar al municipiului Arad din 2000. Înainte de acest an a mai fost consilier judeţean şi subprefect.

Gavril Popescu (59 de ani) este inginer mecanic şi candidează din partea PRM. A avut aproape zece ani funcţii în administraţie, fiind consilier local, vicepreşedinte al Consiliului judeţean şi prefect timp de trei ani, în perioada 2006-2009.

Printre principalii contracandidaţi ai lui Falcă se numără şi scriitorul arădean Gheorghe Schwartz (66 de ani), care va reprezenta Alianţa Civică Arădeană. Schwartz este, printre altele, membru al Consiliului de conducere al Uniunii Scriitorilor din România, membru de conducere al Copyro (Societatea pentru Protejarea Drepturilor de Autor) şi profesor universitar.

Claudiu Cristea (45 de ani) candidează pentru Forţa Civică. El a fost preşedinte al PNTCD Arad şi consilier local de Arad, iar acum este preşedinte al asociaţiei "Mişcarea arădeană", care în plan local critică intens administraţia Falcă.

Ceilalţi candidaţi sunt: Ioan Szabo (PSDM), Eduard Gheorghe Hoffman (FDGR), Cătălin Ţiţirigă (PPDD), Sorin Hoară, profesor (UNPR) şi Dorin Rus (PAS).

La Biroul Electoral Judeţean şi-au depus candidaturile 12 persoane pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Nicolae Ioţcu (44 de ani), actual preşedinte al CJ, candidează din partea Mişcării Creştin Liberale (PDL+PER) pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Judeţean. El este de profesie economist şi a fost senator şi consilier judeţean.

Ioţcu s-a aflat în competiţie internă în partid la nominalizarea candidaturii cu Gheorghe Seculici, preşedintele PDL Arad şi socrul lui Falcă. Primarul Falcă a anunţat public că îl susţine pe Ioţcu, şi nu pe socrul său, pentru că primul ar fi favorit în sondaje. Ioţcu a fost confirmat de forurile centrale ale PDL drept candidat, astfel că Seculici, care acum este consilier judeţean, nu mai candidează pentru vreo funcţie în administraţie.

Din partea USL candidează consilierul judeţean Ioan Cristina (36 de ani), jurist şi preşedinte al PNL Arad.

Deputatul Peter Farago (35 de ani) candidează din partea UDMR. Este de profesie inginer electromecanic şi a fost propulsat în politică de pe poziţia de şef de cabinet al fostului deputat UDMR de Arad Kiraly Andras.

Ceilalţi candidaţi sunt: Schmitt Francisc (FDGR), Ioan Zoltan Szabo (PSDM), Dorin Filip (PRM), Marinel Radu (PNG), Alexandru Savici (UNPR), Silviu Raţiu (ACA), Mihai Lelik (PAS), Comsin Galu (Forţa Civică) şi Romulus Remus Guţu (PPDD).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici