ALEGERI LOCALE 2012: Primarul din Negreşti condamnat pentru fapte de corupţie candidează pentru un nou mandat

Primarul PDL al oraşului vasluian Negreşti, Ioan Cozma, condamnat la închisoare cu suspendare la începutul acestui an pentru fapte de corupţie, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat.

Urmărește
455 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Primarul din Negreşti condamnat pentru fapte de corupţie candidează pentru un nou mandat

ALEGERI LOCALE 2012: Primarul din Negreşti condamnat pentru fapte de corupţie candidează pentru un nou mandat (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Condamnat de Judecătoria Vaslui la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, primarul în funcţie al oraşului Negreşti, Ioan Cozma, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat din partea PDL.

El susţine că dosarul în care a fost condamnat este o răzbunare politică şi că, prin recursul făcut la condamnarea primită, îşi va demonstra nevinovăţia.

"Am cazierul curat, aşa că nu văd care ar fi problema că eu candidez pentru un nou mandat de primar. Nu mă afectează chiar cu nimic acea condamnare. Poate să vină toată justiţia din România să mă judece pentru că, oricum, îmi voi demonstra nevinovăţia. Am făcut recurs la Curtea de Apel Iaşi şi sunt convins că sentinţa îmi va fi favorabilă. Totul este un joc politic făcut de adversarii mei politici", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul Ioan Cozma.

Conducerea PDL Vaslui l-a creditat pe Ioan Cozma pentru a-şi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al oraşului Negreşti după ce acesta a declarat că "nu ar mai avea nicio problemă cu justiţia".

"Domnul Cozma mi-a spus că nu mai are nicio problemă cu justiţia. Dosarul pe care l-a avut s-a închis. Acesta este şi motivul pentru care l-am susţinut în continuare", a spus preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PDL, deputatul Dan Marian.

Într-o declaraţie dată în urmă cu două luni, deputatul Dan Marian afirma că el personal, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL, nu va credita niciun candidat care are probleme cu justiţia.

Primarul din Negreşti, Ioan Cozma, a fost condamnat de Judecătoria Vaslui, în 27 ianuarie, la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual pentru modul în care a cheltuit fonduri de la UE într-un proiect de acum şapte ani.

Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urmă cu doi ani, Ioan Cozma, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Vaslui, în baza Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual. După cum se arată în dosarul depus în instanţă de procurorii anticorupţie, Ioan Cozma a falsificat, împreună cu un alt angajat al Primăriei Negreşti, o serie de documente dintr-un proiect în valoare de 62.000 de euro, din care 49.860 de euro a fost contribuţia Uniunii Europene. Proiectul prevedea construirea unei fabrici de cărămizi ecologice în oraş, comunitatea locală având ca partener o asociaţie de rromi. Cum investiţia nu a mai fost finalizată, primarul Cozma s-a văzut nevoit să dea banii înapoi Uniunii Europene de la bugetul local.

Pe lângă condamnarea de un an de închisoare cu suspendare, Ioan Cozma a fost obligat de către instanţă să plătească 5.800 de lei cheltuieli judiciare. De asemenea, primarul de Negreşti a primit şi pedeapsa accesorie de interzicere a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat. Totodată, instanţa a dispus şi desfiinţarea unor înscrisuri falsificate, cum ar fi certificat de urbanism, oferta pentru execuţia proiectului şi raport de evaluare al ofertelor.

Ioan Cozma a refuzat la acea vreme să facă vreun comentariu legat de condamnarea primită, atacând cu recurs sentinţa dată de Judecătoria Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici