ALEGERI LOCALE 2012 - Suceava: Flutur candidează din nou la CJ, alături de un deputat şi de şeful Registrului Comerţului

Şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur (PDL), candidează pentru un nou mandat şi are şapte contracandidaţi, între care un deputat, un fost vicepreşedinte al CJ, şeful Registrului Comerţului, iar primarul Sucevei, Ion Lungu (PDL), intră în cursă cu cinci contracandidaţi, printre care un fost prefect.

Urmărește
425 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Suceava: Flutur candidează din nou la CJ, alături de un deputat şi de şeful Registrului Comerţului

Gheorghe Flutur (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Opt candidaţi s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, iar 12 formaţiuni politice şi-au înregistrat candidaţi pentru funcţii de consilieri judeţeni, în timp ce la funcţia de primar al Sucevei au fost înscrise şase candidaturi.

Astfel, pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava candidează actualul şef al instituţiei, Gheorghe Flutur. În vârstă de 52 de ani, Flutur este prim- vicepreşedinte PDL, fost senator PNL şi fost ministru al Agriculturii.

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, în vârstă de 38 de ani, este candidatul USL la Primăria Sibiu. El a fost director general al CJ Suceava şi europarlamentar PSD.

La funcţia de preşedinte al CJ Suceava mai candidează preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, în vârstă de 37 de ani, care este şeful Oficiului Registrului Comerţului Suceava, precum şi Stela Acatrinei, din partea PRM. În perioada 2004-2008, ea a fost vicepreşedinte al CJ Suceava, iar în prezent este auditor public.

Au mai depus candidaturi pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava reprezentantul PP-LC, Cristian Vasile Goran, care este pensionar, cel al PP-DD, omul de afaceri Adrian Artene, avocatul Cezar Corneliu Crăciunescu din partea Partidului Forţa Civică şi Dan Acibotăriţei, din partea Partidului Verde.

Pentru cele 36 de funcţii de consilier judeţean au depus liste PDL, USL, UNPR, PRM, PP-LC, PP-DD, Partidul Forţa Civică, Uniunea Ucrainenilor din România, Asociaţia Italienilor, Partidul Verde, Partidul Totul pentru Ţară şi Forţa Democrată.

Pentru funcţia de primar al municipiului Suceava candidează actualul primar, democrat-liberalul Ion Lungu. În vârstă de 51 de ani, Lungu vrea să câştige al treilea mandat de primar.

Candidatul USL la Primăria Suceava este liderul filialei PNL, Alexandru Băişanu. În vârstă de 44 de ani, el a fost subprefect şi apoi prefect al judeţului în guvernarea 2004-2008.

Totodată, din partea PRM candidează la funcţia de primar fostul senator PNŢCD de Suceava în perioada 1996-2000 Petru Juravlea, iar din partea UNPR candidează Adrian Macovei (38 de ani), administrator de firmă.

Candidatul PP-LC la funcţia de primar al Sucevei este un broker, Octavian Moţaca, iar candidatul PP-DD este Adrian Arămescu, administrator de firmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici