- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (12.11.2016, 13:12)
- Laura Buciu , Cristina Cazacu , Vasile Magradean , Tibi Bujdei , Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Candidaţii independenţi: Detectiv particular, fost poliţist sau inventator/ Candidat: Vreau un mandat pentru că nu îmi place cum sunt scrise legile
Un detectiv particular, un fost poliţist, doctori în economie şi psihiatrie, un fost grănicer, dar şi un inventator se află printre candidaţii independenţi la alegerile parlamentare. Ei au explicat, pentru agenţia MEDIAFAX, ce i-a determinat să candideze şi ce scopuri au.
Urmărește
4085 afișări
Candidaţii independenţi la parlamentare: Detectiv particular, fost poliţist sau un inventator/ Candidat: Vreau un mandat pentru că nu îmi place cum sunt scrise legile (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)
Sibiu
Dănuţ Traian Oşvath are 43 de ani şi este fost grănicer la Stamora Moraviţa. Acesta îşi doreşte să devină senator pentru a propune, printre altele, reducerea vârstei de pensionare la 60 de ani pentru bărbaţi şi la 55 de ani pentru femei, dar şi salariu minim de 1.000 de euro.
„Voi lupta pentru reducerea vârstei de pensionare. Se spune că nu sunt bani. Facem rost de bani de la pensiile speciale ale parlamentarilor. Luăm de acolo. Parlamentarul nu trebuie să aibă pensie specială, că nu a lucrat în condiţii dificile. Şi nu are niciun merit, că nu a făcut nimic pentru popor. Mai putem lua bani de la ajutoarele de şomaj, pe care noi le dăm tinerilor absolvenţi, copiilor noştri care termină şcolile şi nu au locuri de muncă. Cine totuşi angajează tineri le oferă salarii minime pe economie. Ajutoarele de şomaj le punem la fondul de pensii şi pe tineri îi angajăm pe nişte posturi pe care pensionarii le eliberează. Îmi propun şi creşterea salariului minim de 1.000 de euro pentru că preţurile din România sunt la nivelul superior al preţurilor din Europa Centrală şi vindem aceleaşi produse. Cei care produc alimente, care confecţionează haine de ce să nu aibă salariile celor din Occident? Doar suntem în Uniunea Europeană, nu mai suntem din afara Uniunii sau o ţară din Africa. Suntem în UE şi trebuie să se aplice aceleaşi reguli”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dănuţ Traian Oşvath.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Întrebat de ce s-a decis să intre în cursa electorală, Oşvath a spus că „s-a săturat de bandiţi” şi că vrea să îşi ia „ţara înapoi”.
Dănuţ Traian Oşvath a fost comandant de pichet de grăniceri la Stamora Moraviţa în 1997 şi 1998, când a demisionat pentru că nu i s-a permis transferul de la Stamora Moraviţa în Mediaş, după ce s-a căsătorit.
„De 18 ani sunt consilier juridic. Am vreo 12 firme cu care am contract individual de muncă. (…) Am experienţă în domeniu şi cred că mă pot descurca să fac legi bune. În 1998 am plecat de la grăniceri. Chiar în acel an m-am căsătorit cu o fată din Mediaş. Mi-am cumpărat cu banii din nuntă apartament în Mediaş. Am făcut raport, cerere de transfer la Mediaş la orice altă armă din Ministerul de Interne. Ministru era Gavril Dejeu şi nu mi-a aprobat. M-am enervat şi mi-am dat demisia. Am zis că oricum vin acasă”, a spus Oşvath.
Nu este prima dată când Dănuţ Traian Oşvath candidează ca independent, el încercându-şi norocul şi în 2009, la Primăria municipiului Mediaş, când a primit 3 la sută din voturi. „ Am fost şi atunci singurul independent. Am luat 3 la sută, singur, cu o campanie electorală de 600 de lei”, a afirmat Oşvath.
Dacă va ajunge senator, Dănuţ Traian Oşvath îşi mai propune restricţionarea vânzării pământurilor şi a pădurilor României către străini, interzicerea exporturilor de lemn neprelucrat şi semiprelucrat, anularea imunităţii şi pensiilor speciale ale parlamentarilor.
Argeş
În Argeş, un fost poliţist vrea să devină deputat, şi, ca să-şi atingă ţelul, este dispus să cheltuie 2.000 de lei.
Dănuţ Dinu a absolvit Liceul Militar, Şcoala de Ofiţeri, Facultatea de Ingineri Autovehicule Rutiere şi Master în Autovehicule Rutiere şi Facultatea de Drept. Cunoaşte şapte limbi străine. După 33 de ani, timp în care a îmbrăcat uniforma de poliţist, a renunţat la cariera sa pentru a intra în politică.
"Am fost comisar şef, iar acum sunt poliţist în rezervă. M-am retras din poliţie pentru a intra în politică. Am intrat ca independent şi am să rămân independent. Nu pot să îmi asociez imaginea cu oameni care au probleme penale. Din nefericire, în fiecare partid regăsim astfel de persoane pe liste. Cum mi-ar sta mie să ies cu aceşti oameni de mână pe stradă? Ce ar zice cetăţenii?", se întreabă Dinu.
Iniţial, Dănuţ Dinu a candidat pentru funcţia de primar al Piteştiului. Şi-a făcut campanie cu 1.000 de lei, reuşind astfel să se claseze, la alegerile din acest an, pe locul patru, la mai puţin de 100 de voturi distanţă de fostul ministru al Energiei, Andrei Gerea.
"Am avut un buget de 1.000 de lei, pe care l-am dat pe afişe. O să schimb puţin şi strategia. La alegerile parlamentare o să-mi dublez bugetul. Mi-am propus să cheltui 2.000 de lei. Am două segmente de oameni la care n-am reuşit să ajung, oamenii de la ţară şi persoanele mai în vârstă, care nu se pricep la mijloacele tehnice noi, care nu prea navighează pe internet, pentru că eu pe reţeaua de socializare mi-am făcut campanie. Tot pe Facebook o să mă promovez. Nu am bani să mă duc să investesc”, a declarat Dănuţ Dinu.
Acesta declară că are un apartament cu trei camere, pentru care plăteşte rate la bancă şi mai deţine trei maşini.
„De ce să mă voteze oamenii pe mine şi nu pe altcineva? Pentru că trebuie să mai voteze şi oameni cinstiţi. Eu mă adresez oamenilor care pleacă dimineaţa la muncă şi se întorc seara, care muncesc cinstit în ţara asta. Eu nu mă adresez celor care sunt certaţi cu legea, celor care încearcă să fenteze statul, dându-se bolnavi şi nu sunt, sau celor cu ajutoare sociale, care stau pe şanţuri şi beau banii copiilor. În România, oamenii au început să se sature de minciuni, de promisiuni. Eu nu promit decât că o să fiu un om serios”, a mai declarat Dănuţ Dinu.
Fostul poliţist argesean şi-ar dori ca salariile şi pensiile din România să fie de 500 de euro. „Am multe proiecte în cap. Nu trebuie să se aştepte nimeni la rezultate spectaculoase, dar Parlamentul va fi mai bun cu un independent ca Dinu. E clar! Am în cap proiecte legate de femeile abuzate, de oamenii fără adăpost, de legea vălului islamic care trebuie promovată şi în România.Codul rutier trebuie schimbat. De asemenea, dacă aş găsi susţinere, aş promova o lege ca salariul mimim pe economie să fie 500 de euro. Fără discuţie aş marja. Unii câştigă foarte mult şi alţii muncesc foarte mult şi nu câştigă nimic. E păcat de familiile tinere care sunt nevoite să plece din ţară. Pentru doi soţi, un venit de 1.000 de euro pe lună înseamnă un trai bun. Nu trebuie să ne urcăm toţi în avioane şi să plecăm la Paris. Vreau să mai punctez faptul că niciodată n-am să votez scăderea pensiilor. Dimpotrivă! Dacă s-ar putea, aş vota pensii de minim 500 de euro, dar eu nu promit, spun doar ce gândesc”, a mai declarat candidatul.
Totodată, Dănuţ Dinu se declară mândru să fie primul candidat independent la parlamentare din istoria Argeşului.
Cluj
Singurul candidat independent din judeţul Cluj, Vasile Marinel Revnic, domiciliat în municipiul Dej, s-a decis să intre în cursa electorală pentru alegerile din 11 decembrie pentru că, odată ajuns în Parlament, să nu fie “sluga” unui partid sau să execute “orbeşte” ordinele unui preşedinte de partid.
Vasile Revnic a declarat corespondentului MEDIAFAX că a adunat în trei săptămâni peste 6.400 de semnături din întreg judeţul Cluj, fiind ajutat de mai multe echipe. „Nu a fost uşor să strâng peste 6.400 de semnături, dar am avut echipe care au mers în tot judeţul, nu numai din Dej, şi le-au adunat timp de trei săptămâni. Am decis să candidez pentru că vreau o schimbare în Parlament, nu îmi place ce se întâmplă acolo, parlamentarii uită de unde au pornit, nu au fost niciodată cu picioarele pe pământ. Ajunşi în Parlament, uită de oameni. Eu candidez ca şi independent pentru ca, odată ajuns în Parlament, să nu fiu sluga unui partid sau să execut orbeşte ordinele unui preşedinte de partid. Ce spune şeful de partid, mergem ca turma şi executăm ce se cere? Dacă am o idee bună, cred că trebuie să o pot pune în practică”, a spus Revnic.
Acesta a precizat că are mai multe puncte pentru campania electorală şi proiecte de lege pe care vrea să le iniţieze, dar, deocamdată, nu le poate face publice.
„Sper ca toţi cei care au semnat pentru mine să mă voteze şi să obţin mai mult de 6.400 de voturi, din tot judeţul”, a menţionat Vasile Marinel Revnic.
Candidatul independent din judeţul Cluj are 52 de ani, este căsătorit, are 3 copii şi a lucrat peste 20 de ani ca şef al Staţiei Meteorologice din Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş. În prezent este director economic la o societate din Maramureş, care are profil de comerţ.
Timiş
În judeţul Timiş, inventatorul Remi Rădulescu, detectivul particular Petrică Folică şi avocata Rodica Barna candidează ca independenţi la alegerile parlamentare, încercând să obţină un loc în Camera Deputaţilor.
Remi Rădulescu are 59 de ani, este din Timişoara şi deţine din anul 1990 o firmă specializată în execuţia de instalaţii igienico-sanitare. De asemenea, Rădulescu este unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori din vestul ţării, realizând peste 12 invenţii, toate aduse la stadiul de prototip funcţional. Printre acestea se numără o maşină de spălat bani, un dispozitiv mecanic pentru închiderea gazelor în cazul producerii unui cutremur puternic, o instalaţie pentru tăiat sloiuri de gheaţă sau o instalaţie pneumatică pentru scuturat pomi. Cu cele 12 invenţii, Remi Rădulescu a obţinut peste 60 de premii la saloane de inventică din ţară şi din străinătate.
"Vreau să promovez proiecte legate de cercetare, legate de promovarea inventicii în circuitul economic. Un produs pe care reuşim să-l aducem în circuitul economic automat va avea şi un impact în viaţa social-economică. În anul 2016 avem alocat un procent din PIB de 0,39% pentru cercetare, cel mai mic din UE, ţările scandinave au de zece ori mai mult. De asemenea, mă preocupă foarte mult sportul, fără sport, o societate nu poate funcţiona. Vreau să promovez toate astea atât cât pot eu", a declarat Remi Rădulescu pentru MEDIAFAX.
Cel de-al doilea candidat independent din judeţul Timiş este Rodica Barna, de profesie avocat. Barna are 62 de ani şi spune că vrea să ajungă în Parlament pentru a intra în comisia juridică, nemulţumită fiind de modul în care arată legile.
"Sunt prea stufoase sub aspectul reglementării, sunt prea mult modificate şi remodificate, iar unele dintre ele chiar nu pot să fie aplicate. Se modifică a doua, a treia zi după promulgare, ceea ce mă face să cred că membrii comisiei juridice din Camera Deputaţilor nu sunt foarte bine pregătiţi pentru a putea să analizeze proiecte de legi în comisie şi să le avizeze. Nu putem pune prea mare accent pe ceea ce se întâmplă în Parlament, pentru că acolo parlamentarii nu sunt atenţi deloc la ce fac, nu sunt atenţi la legi, cred că legea rămâne aşa cum vine de la comisia juridică, poate suferă unele modificări în funcţie de anumite interese ale unor grupuri parlamentare. Şi atunci eu mi-am propus, dacă intru în Parlament, să încerc să ajung în comisia juridică pentru a-mi pune amprenta gândirii mele asupra acestor proiecte de legi", a declarat Rodica Barna.
În cursa pentru un mandat de deputat s-a înscris şi Petrică Folică, de profesie detectiv particular. El a fost consilier local în Consiliul Local Timişoara şi a candidat la funcţia de primar al "capitalei Banatului" în vara acestui an. A ajuns consilier local pe vremea când era înscris în partidul PP-DD, în anul 2013, din care a fost exclus în 2014. Până în vară a făcut parte din PNL, apoi s-a înscris în Partidul Naţional Democrat, iar la alegerile parlamentare din luna decembrie candidează ca independent.
"Dezamăgit de partidele politice care sunt la putere, am luat decizia de a încerca să candidez ca independent la alegerile parlamentare pentru funcţia de deputat. Partidul meu sunt bănăţenii. Independenţii pot constitui o forţă în Parlament, care să susţină proiecte pentru oamenii din zonele în care au fost votaţi. Dacă în fiecare judeţ, în urma votului, ar fi trimişi în Parlament doi independenţi s-ar forma un grup de 84 de independenţi, număr care ar putea asigura susţinerea proiectelor pentru zonele în care au fost votaţi", consideră Petrică Folică.
Suceava
Un doctor în economie, Costel Ioan Cioban, şi un doctor în psihiatrie, Alexandru Paziuc, candidează ca independenţi pentru Camera Deputaţilor în judeţul Suceava, ei reuşind să strângă numărul necesar de semnături de susţinere pentru candidaturile lor.
Costel Ioan Cioban, 47 ani, este doctor în economie şi a lucrat peste 20 de ani ca administrator în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi nu a fost implicat în politică până în prezent. Susţine că s-a decis să candideze pentru funcţia de deputat întrucât a constatat că numărul persoanelor suficient de bine pregătite este redus în structurile de conducere. „Pot fi o voce puternică în Parlament în apărarea drepturilor şi libertăţilor fiecărui cetăţean şi nu o voce a politicii de partid”, susţine Ioan Costel Cioban.
El a strâns 6.723 de semnături de susţinere pentru înscrierea candidaturii în condiţiile în care avea nevoie de minim 5.820 de semnături.
Celălalt candidat independent a cărui candidatură a fost înscrisă de Biroul Electoral Judeţean Suceava este a doctorului psihiatru Alexandru Paziuc, preşedinte al Asociaţiei Române de Psihiatrie Socială. Paziuc spune că se adresează electoratului care doreşte o schimbare, un alt fel de politică şi că aşteaptă să fie votat de cei care s-au săturat de un anumit comportament politic, care s-au săturat de spectacol, de discursuri demagogice şi promisiuni.
Alexandru Paziuc a fost director al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc unde a realizat mai multe proiecte de psihiatrie socială, iar în perioada 2006-2007 a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.
Paziuc a fost ales consilier local la alegerile din iunie 2016 când a candidat din partea PNL, iar la 1 octombrie a anunţat că va candida independent pentru funcţia de deputat după ce decizia PNL Câmpulung Moldovenesc de a-l susţine pentru un loc eligibil pe lista PNL Suceava pentru alegerile parlamentare nu a fost însuşită de conducerea judeţeană a formaţiunii.
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: România despre care nu vorbeşte nimeni în campania electorală
Citeşte şi: PNL Bucureşti, start de campanie în faţa TNB: "Căruţa cu paiaţe" în spate, Gorghiu la Timiş - VIDEO
Citeşte şi: Traian Băsescu despre alianţe: Exclus cu PSD, nici PNL nu e soluţia, dar nu miroase aşa urât
Citeşte şi: Alina Gorghiu, de acord cu PSD în privinţa modificării Constituţiei: O iniţiativă legitimă. Posibil referendum în primăvară
Citeşte şi: Tăriceanu a sosit la volanul unei autorulote la lansarea candidaţilor ALDE: Nu am vrut autocare - VIDEO
Citeşte şi: Parlamentarii au pus ordine în protocolul şi ceremoniile oficiale: s-au trecut înaintea miniştrilor la onoruri, iar protocolul l-au mutat în subordinea Preşedinţiei
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe