- Home
- Politic
- COVASNA/ORADEA, (03.02.2013, 23:34)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alegeri pentru Primăria Covasna: candidatul UDMR a obţinut 63,2% din voturi conform numărătorii paralele
Thiesz Janos, candidatul UDMR pentru funcţia de primar al municipiului Covasna, unde, duminică, au fost organizate alegeri parţiale în urma decesului fostului edil, a obţinut 63,2 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de Uniune, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
376 afișări
Alegeri pentru Primăria Covasna: candidatul UDMR a obţinut 63,2% din voturi conform numărătrii paralele (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
Potrivit numărătorii paralele a UDMR, Thiesz Janos, care este viceprimar al Covasnei, a obţinut 63,2 la sută din voturile valabil exprimate.
Candidatul independent Sorin Iordan Popica, susţinut de USL, PDL, Forţa Civică, PRM şi PPDD, a obţinut 34,2 la sută, iar reprezentantul PPMT, fostul primar al oraşului în perioada 1992-2000, Malnasi Laszlo Levente, a fost votat de 2,6 la sută dintre alegători.
Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că rezultatul alegerilor reflectă "proporţia etnică" din localitate.
Totodată, Tamas şi-a exprimat regretul că cei de la PPMT "s-au dus prosteşte după capul lor" şi astfel nu s-a putut realiza solidaritatea maghiară prin susţinerea unui candidat comun, care ar fi avut un efect mobilizator asupra electoratului.
Alegerile parţiale în Covasna au fost organizate după ce primarul oraşului, Lorincz Zsigmond, în vârstă de 48 de ani, a murit, la sfârşitul lunii noiembrie 2012, în urma unui infarct. În ultimele două luni, Primăria Covasna a fost condusă de viceprimarul Thiesz Janos.
Potrivit datelor oferite de Prefectura Covasna, numărul persoanelor cu drept de vot aflate pe listele electorale permanente din oraşul Covasna este de aproximativ 9.500 de alegători, fiind tipărite 10.500 de buletine de vot. În oraş au fost organizate opt secţii de votare.
Şi în judeţul Bihor, în comuna Drăgăneşti, au fost organizate alegeri parţiale pentru funcţia de primar. Scrutinul a fost organizat după ce fostul primar al comunei Drăgăneşti Gheorghe Bogdan (USL) a fost ales deputat.
La scrutin au participat aproape 72 la sută dintre cetăţenii înscrişi pe lista electorală permanentă.
"Procesul electoral s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile fără niciun fel de incident, încheindu-se la toate cele zece secţii de votare din comună la ora 21.00, când - potrivit raportărilor făcute de preşedinţii birourilor secţiilor de votare - la urne se prezentaseră 71,9 la sută dintre cetăţenii înscrişi pe lista electorală permanentă", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, Vera Chereleu.
Candidaţii pentru funcţia de primar sunt Adrian Ovidiu Banda (USL), viceprimar al comunei, Ionuţ Oraş (PDL), care a candidat şi la alegerile locale de anul trecut când a obţinut sub 10 la sută din voturi, Călin Nicoruţă (PPDD) şi Claudiu Rafael Popa (independent).
Potrivit rezultatelor parţiale prezentate de Biroul Electoral de Circumscripţie al comunei Drăgăneşti, candidatul USL pentru postul de primar, Adrian Ovidiu Banda, a obţinut aproximativ 70 la sută din voturi.
"Până în prezent, am primit rezultatele dintr-o primă secţie de votare, unde şi-au exercitat drepturile electorale 80 dintre cele 107 persoane înscrise pe lista permanentă. Conform procesului-verbal de numărare a voturilor, candidatul USL a primit 56 de voturi (70 la sută din totalul celor valabil exprimate), candidatul PPDD a primit 12 voturi (15 la sută), iar cel al PDL şi candidatul independent au primit fiecare câte 6 voturi (7,5 la sută)", a declarat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe