Alegerile prezidenţiale din România costă 1,39 miliarde de lei. Calendarul complet

  • Alegerile prezidenţiale din România costă 1,39 miliarde de lei.
  • Românii vor fi chemaţi la urne timp de trei duminici consecutive - 24 noiembrie, 1 decembrie şi 8 decembrie - pentru scrutinul parlamentar şi cel prezidenţial.
Urmărește
1169 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din România costă 1,39 miliarde de lei. Calendarul complet

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că au fost aprobate normele pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României, în datele de 24 noiembrie 2024, primul tur, respectiv 8 decembrie, al doilea tur.

24 septembrie este data limită până la care alegătorii care doresc să voteze în străinătate trebuie să se înregistreze în registrul electoral ca alegător în străinătate.

5 octombrie este data limită pentru depunerea candidaturilor şi a semnelor electorale la Biroul Electoral Central.

BEC trebuie să stabilească până maxim pe 12 octombrie ordinea candidaţilor pe buletinul de vot.

Campania electorală începe pe 25 octombrie şi se termină în 23 noiembrie, la ora 7.00.

29 noiembrie este data la care opinia publică va fi informată despre cei doi candidaţi care vor participa la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenşiale şi, totodată, este data la care începe campania electorală pentru al doilea tur.

Suma totală necesară pregătirii organizării şi desfăşurării bunei condiţii a alegerilor pentru preşedintele României din anul 2024 este estimată la 1,39 miliarde în lei, a precizat Mihai Constantin.

La rândul său, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a ţinut să precizeze că alegerile nu sunt comasate, ci se vor desfăşura în trei duminici consecutive: 24 noiembrie, 1 decembrie şi 8 decembrie.

Pentru alegerile parlamentare, votanţii din străinătate îşi pot exprima opinia politică şi sâmbătă, iar pentru cele prezidenţiale vineri după-amiază, sâmbătă şi duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici