- Home
- Politic
- SUCEAVA/BUCUREŞTI, (12.09.2014, 15:02)
- Tibi Bujdei , Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALEGERILE PREZIDENŢIALE: Prezenţa la vot va fi monitorizată în toate secţiile de votare
Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale va fi monitorizată în toate secţiile de votare şi nu doar pe un eşantion, a anunţat, vineri, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a menţionat că pentru asigurarea transmiterii acestor date doar în trei secţii se vor folosi telefoane prin satelit.
Urmărește
349 afișări
Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale va fi monitorizată în toate secţiile de votare (Imagine: Mediafax Foto)
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a spus, într-o conferinţă de presă, că la alegerile prezidenţiale, în judeţ, vor funcţiona 553 de secţii de votare, la fel ca la alegerile europarlamentare.
El a menţionat că faţă de alte scrutinuri, la aceste alegeri prezenţa la vot va fi monitorizată în toate secţiile de votare şi nu doar pe un eşantion, motiv pentru care se vor adopta soluţii punctuale pentru transmiterea datelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Astfel, în trei secţii care nu sunt acoperite cu semnal GSM, se vor folosi telefoane prin satelit pentru transmiterea informaţiilor.
El a mai declarat că pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale judeţului Suceava i-a fost alocat un buget total de 2,981 milioane de lei din care 2,515 milioane de lei sunt cheltuieli de personal, 406.000 de lei pentru bunuri şi servicii şi 60.000 de lei pentru mijloace fixe.
Buletinele de vot, autocolantele şi ştampilele cu menţiunea VOTAT vor fi asigurate de către Ministerului Afacerilor Interne, Prefectura urmând să achiziţioneze toate celelalte materiale necesare votării, a mai spus prefectul.
La scrutinele de până acum prezenţa la urne era monitorizată de BEC pe baza unui eşantion de secţii de votare, astfel că datele centralizate aveau o eroare de +/- 3%.
Purtătorul de cuvânt al BEC, vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sistemul care va fi folosit pentru monitorizarea prezenţei la vot este încă în lucru.
“E o dovadă în plus de transparenţă şi poate avea beneficii importante, având în vedere discuţiile privind turismul electoral, în supravegherea evoluţiei prezenţei la vot la secţiile de votare”, a afirmat acesta.
El a precizat că monitorizarea prezenţei la vot în ziua alegerilor în toate secţiile de votare este prevăzută de Ordonanţa de urgenţă 45/2014 privind modificarea şi completarea Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României.
Muhuleţ a arătat că prezenţa la vot, care se făcea pe baza unui eşantion reprezentativ şi prin estimare statistică, a fost aproximată la alegerile anterioare cu o eroare mai mică de 1%.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe