Alianţa cu PC include prim-ministru de la PSD şi susţinerea candidatului PSD la Preşedinţie

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că scopul alianţei politice care va fi realizată de PSD şi PC îl reprezintă câştigarea alegerilor şi impunerea premierului de la PSD, precum şi sprijinul pentru candidatul social-democrat la Preşedinţie.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Alianţa cu PC include prim-ministru de la PSD şi susţinerea candidatului PSD la Preşedinţie

Alianţa cu PC include prim-ministru de la PSD şi susţinerea candidatului PSD la Preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă alianţa PSD-PC va include acordarea unui anumit număr de poziţii ministeriale pentru reprezentanţii PC, în cazul câştigării alegerilor de către cele două partide, Mircea Geoană a declarat că "nu este vorba despre o cotă rezervată".

"Este pur şi simplu scopul comun de a câştiga alegerile şi de a da viitorul prim-ministru de la PSD, de sprijin pentru candidatul la prezidenţiale de la PSD", a arătat liderul PSD.

Referitor la raportul de forţe între cele două formaţiuni în noua alianţă, Geoană a precizat că acesta se va stabili în funcţie de rezultatul la alegerile locale.

"În funcţie de rezultatul de la alegeri, să vedem care este raportul corect de forţe în PSD şi PC. Până la urmă, fiecare va trebui să aibă ambiţia şi pretenţia la ceea ce reprezintă din punct de vedere electoral", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a mai spus că documentul ce urmează să fie semnat joi de PSD şi PC "este o alianţă politică, un alt animal din punct de vedere politic şi legal", faţă de fostul acord dintre social-dmeocraţi şi conservatori.

"O alianţă electorală este ceva, o alianţă politică reprezintă un alt nivel de colaborare", a adăugat Geoană, precizând că alianţa va fi înregistrată din punct de vedere juridic în câteva săptămâni.

Consiliul Naţional (CN) al PSD a aprobat, miercuri seară, protocolul de colaborare politică cu PC.

Liderii celor două formaţiuni politice urmează să se întâlnească joi, la ora 13.30, la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD, pentru a parafa această înţelegere.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că protocolul de colaborare politică negociat cu liderii PC prevede, după alegerile parlamentare, formarea unui grup parlamentar comun, ca măsură de protecţie, având în vedere "evadarea" PC (PUR) din 2004.

Întrebat dacă PSD va oferi şi locuri în Parlament celor de la PC, Geoană a răspuns că numărul colegiilor uninominale în care vor candida conservatorii va fi decis în funcţie de rezultatele PC la alegerile locale.

PC îşi va asigura intrarea în Parlament la alegerile legislative, odată cu semnarea protocolului cu PSD, care prevede că PC va avea minimum 5% din candidaţii eligibili ai noii alianţe, la scrutinul din toamnă, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

De asemenea, potrivit unor surse, protocolul va putea fi denunţat de oricare dintre părţi cu argumentul că au fost atacaţi în campania electorală candidaţii unei formaţiuni de către candidaţii celeilalte formaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici